Zynga COO, CTO onder die naar verluidt af te wijken van het bedrijf

In aflevering 5 van CxO Talk, Gartner-analist, Mark P. McDonald, presenteert een boeiende en inzichtelijke weergave van social collaboration en relaties tussen IT, de chief marketing officer, en lijnen van het bedrijfsleven.

Belegerde social gaming bedrijf Zynga is waarschijnlijk op de rand van meer van de kern van het leiderschap basis te verliezen.

Volgens een nieuw rapport van BuzzFeed op dinsdag, zijn de volgende twee leidinggevenden reizen door dat zwaar verhandelde draaideur bij Zynga: Chief operating officer David Ko en chief officer mensen Colleen McCreary.

AllThingsD meldde dat chief technology officer Cadir Lee ook vertrekt.

Het nieuws volgt vlak na een maand toen oprichter Mark Pincus afgetreden als CEO post worden vervangen door voormalig Microsoft exec Don Mattrick.

De veranderingen C-level wordt gedacht dat ze een deel van Mattrick het nieuwe herstructureringsplan.

De San Francisco gevestigde bedrijf, ook bevestigd in juni, dat het zou worden snijden ongeveer 520 banen, wat neerkomt op ongeveer 18 procent van zijn wereldwijde personeelsbestand.

Zynga heeft een moeilijke periode van had sinds de tumultueuze beursgang in december 2011, te plaatsen, misschien wel naast Facebook, als een van de, verschillende mislukte IPO’s, door de consument tech bedrijven in de laatste paar jaar.

de lange reeks,, de meeste van de problemen (althans van een openbare oogpunt) heeft meest zichtbaar geweest van exits door; senior executives.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

We gepingd Zynga voor commentaar, en we zullen dit verhaal bij te werken als we horen terug.

UPDATE: Een Zynga woordvoerder weigerde commentaar te geven.

UPDATE 2: A Zynga woordvoerder gevolgd door een interne nota van Mattrick gestuurd om Zynga medewerkers op dinsdag. In wezen, het bevestigt het vertrek en vult de lege plekken over de vervangingen.

Hier is een kopie, in volle

ORGANISATORISCHE UPDATE; interne nota & External Blog, 13 augustus 2013, door Zynga CEO, Don Mattrick; http: //blog.zynga.com/2013/08/ 13 / organisatorische update /

Team

In de afgelopen maand heb ik een kans om te communiceren met een doorsnede van onze medewerkers gehad en zijn in staat om een ​​algemeen gevoel van het kaliber van de mensen die hier werken, de passie om te winnen te krijgen en wens om Zynga terug te gaan naar een sterk leiderschap geweest . Zynga is een geweldig bedrijf en heeft een enorm potentieel voor toekomstige groei. Dank u voor de tijd neemt om uw verhalen en het bedrijfsleven, evenals uw creatieve en technische inzichten met mij te delen. Op een persoonlijk niveau, ik voel me bevoorrecht om de CEO te zijn en ben meer dan ooit bewust dat de tijd voor ons om beslissende vooruit te komen is nu.

Parallel aan deze bijeenkomsten, heb ik gewerkt met onze leiders om verschillende onderdelen van ons bedrijf te herzien om een ​​reeks operationele beginselen te ontwikkelen om te helpen het resetten van de onderneming. We zijn nu het kalibreren tegen de marktkansen en het ontwikkelen van gedetailleerde plannen om de topline groei en verbetering van de winstgevendheid in de toekomst.

Om het bovenstaande te ondersteunen, kondigen we vandaag een aantal wijzigingen in onze organisatie.

We nemen lagen van de uitvoerende macht rang senior leiders dichter bij belangrijke product initiatieven te krijgen. Met dat in het achterhoofd, heb ik de leiders gevraagd om hun focus te scherpen en op de juiste verdichten talent om resource teams.

Onze studio’s leiders onder meer Steve Chiang EVP Games, Villes en Internationaal, Barry Cottle, EVP Games, Social Casino, Travis Boatman, SVP Games, met vrienden en Network, Tim LeTourneau, SVP Games, FarmVille, Steve Parkis, SVP Games, Midcore, Mark Skaggs, SVP Games, en Jon Tien, SVP Games, Casual.

Tech, live ops en publiceren inclusief Nick Tornow, CTO, VP, Dorion Carroll, CIO, VP en Adam Sussman, SVP Game Publishing (die distributie, directe verkoop en ops reclame bevat).

Onze functioneel gebied leiders zijn Reggie Davis, General Counsel, EVP Legal, Corporate en Business Affairs (die Corporate & Business Development en Communicatie omvat), Mark Vranesh, CFO, EVP en Meg Makalou, Vice President Human Resources.

Deze leiders zullen naar mij rapporteren en vormen onze nieuwe executive team met onmiddellijke ingang.

Als onderdeel van de verandering, zal Cadir Lee, Colleen McCreary, en David Ko verlaat het bedrijf om andere belangen na te streven. Elke persoon heeft bijgedragen aan de groei van Zynga en ik zou graag van deze gelegenheid om Cadir Lee bedanken voor zijn inzet in de creatie van een wereldklasse technische organisatie tijdens zijn 5 jaar ambtstermijn te nemen, Colleen voor haar werk met onze werving en mensen te verwerken dan de afgelopen 4 jaar en David Ko voor de 3 jaren die hij doorbracht in het leiden van diverse teams in de hele organisatie. We waarderen hun bijdragen aan de eerste hoofdstuk Zynga’s en wensen hen goed in hun toekomstige inspanningen.

Met de bovenstaande op zijn plaats, denk ik dat we de beste kans om te groeien, het bouwen van een wereldklasse executive team en cultuur, stellen cadans en echt worden betrokken bij belangrijke prioriteiten en kansen voor onze lange termijn succes zal hebben.

Ik kijk uit naar het delen van meer detail en uw vragen te beantwoorden op morgen All-Hands vergadering.

Beste

Don

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek