Zoho Business Review

Hoewel het de minst bekende van de hosted office suite leveranciers, Zoho was in feite de eerste om een ​​dergelijke dienst, de weg terug in 2005. Sindsdien is het uitgegroeid tot meer dan 3 miljoen gebruikers te ondersteunen met een portefeuille van meer dan 20 bieden toepassingen, van eenvoudige productiviteit op kantoor tools zoals die hier worden beoordeeld door naar gehoste conferencing, CRM en database producten.

Voor onze tests kozen we Zoho Zaken die, net als Google Apps, bundelt tekstverwerking (Zoho Writer), spreadsheets (Zoho Sheet) en de presentatie (Zoho Show) applicaties met gehoste e-mail en instant messaging-diensten, plus agenda, contacten en taken. Ontworpen om te worden gebruikt door kleine tot middelgrote bedrijven, Zoho Business ondersteunt ook het delen van documenten en samenwerken, met real-time collaboratieve editing een integraal onderdeel.

Een eenvoudige webgebaseerde dashboard wordt gebruikt om de dienst te beheren, en andere Zoho en externe hulpmiddelen kunnen worden toegevoegd indien nodig. Wanneer reatricted tot drie of minder gebruikers, Zoho Business is gratis, voor vier of meer zal het kost je $ 50 (£ 33) per gebruiker per jaar – hetzelfde als Google Apps Premier Edition.

E-mail is in het hart van Zoho Business, biedt volledige ondersteuning voor aangepaste domeinnamen plus gezamenlijk werken in de vorm van gedeelde contacten en agenda’s. Je krijgt ook gedeelde opslag – weliswaar beperkt tot slechts 1 GB per organisatie, maar extra ruimte kan worden gekocht als nodig is – met multi-level map controles en document versioning standaard ondersteund.

Betreden over een 8 Mbps breedbandverbinding, de Zoho applicaties waren er snel bij om te laden en redelijk responsief afgezien van de vreemde onverklaarbare hangen. We probeerden het met behulp van verschillende browsers – IE, Firefox en Chrome – die allemaal goed gewerkt, evenals Apple’s Safari. We vonden de interface duidelijk en consistent, als een beetje conservatief wat stijl betreft. Drag and drop ondersteuning is beschikbaar op bepaalde plaatsen, maar voor de rest alles wordt gedaan met behulp van menu’s. Als we één grote kritiek zou de enigszins gedateerd UI zijn.

Net als bij de andere diensten die we hebben getest, kunnen bestanden worden gemaakt vanuit het niets het gebruik van Zoho Business of geüpload, hetzij van de lokale pc, Google Docs of andere online opslag. Er is ondersteuning voor een breed scala van formaten, met inbegrip van documenten die zijn gemaakt in Office 2007/2010 en OpenOffice, plus uitgebreide export faciliteiten, inclusief de mogelijkheid van het Zoho redacteuren direct op het web te publiceren en te creëren PDF-bestanden.

Afdrukken gebeurt via HTML in de browser en werkt redelijk goed, hoewel we hier nog een paar kleine minpuntjes en wilt u meer controle over de pagina-indeling en printerinstellingen te zien.

Document fidelity is over het algemeen goed onderhouden bij het uploaden van bestanden, hoewel complexe documenten wipt een paar problemen en de Zoho converters soms viel op een heel eenvoudige dingen – tab conversie, bijvoorbeeld. We vonden het veel moeilijker dan verwacht om bestanden te organiseren, en moest importeren (en impliciet) om te zetten documenten in plaats van gewoon te uploaden zij toegang krijgen tot alle beschikbare editing tools. Het was allemaal gemakkelijk genoeg toen we beseften wat nodig was, maar niet helemaal duidelijk op het eerste.

Zoho Writer biedt MS Word-achtige functionaliteit, hoewel het tabblad behandeling kan beter

Aan de positieve kant, een keer werden we vertrouwd zijn met de manier waarop het product werkten we waren onder de indruk van de functionaliteit te bieden. Zoho Writer bijvoorbeeld, is zeer dicht bij Word, het verstrekken van alle van de indeling en opmaak tools die we gewend zijn – inclusief de mogelijkheid om tabellen en afbeeldingen invoegen en controle tekstverloop om hen heen. Een spellingcontrole, thesaurus en woordtelling hulpmiddel zijn ook aanwezig, plus een horizontale lay-out liniaal. Tabbladen en streepjes worden direct omgezet naar spaties, hoewel, dat is vervelend. U kunt ook het uitvoeren van eenvoudige e-mails samen met behulp van Zoho, zij het met CSV-bestanden als gegevensbron met een limiet van slechts 100 selecties tegelijkertijd.

Zoho Sheet biedt tal van opmaak en de berekening gereedschappen, en ondersteunt zowel grafieken en diagrammen pivot

Zoho Sheet werkt goed, zodat u kunt uploaden en ingewikkelde spreadsheets bewerken. Uitgebreide opmaak en calculatie tools beschikbaar, en u kunt zowel eenvoudige grafieken en pivot grafieken te maken. Ook worden alle basics bedekt in de presentatie app, Zoho Show, maar de interface is hier een beetje anders dan de anderen, dat is verwarrend. Animatie-effecten zijn ook nog worden toegevoegd, en ondersteuning voor de nieuwste Office 2010 PPTX formaat ontbreekt.

Zoho Show ontbreekt animatie-effecten, maar biedt verder een goede reeks fundamentele presentatie functies

De mogelijkheid om presentaties op afstand te leveren is een nuttige functie, terwijl gezamenlijk werken is een optie in alle Zoho apps. Bovendien, net als Google, Zoho heeft de ontwikkelaars introduceren nieuwe functies op een regelmatige basis, zonder enige bijwerking nodig aan het eind gebruiker om ze te openen.

We willen graag een beetje meer in de weg van documentatie en online hulp, plus vereenvoudigde navigatie van het ene naar het andere document in Zoho zien. Dergelijke aanmerkingen terzijde, maar we denken dat er genoeg in Zoho Business to kleine organisaties weg te lokken van desktop afhankelijkheid en in de cloud. En we hebben nog niet eens begonnen op de e-mail en de bijbehorende functies voor samenwerking – functionaliteit die nog meer toevoegt aan de mix, waardoor Zoho dienst een aantrekkelijke oplossing.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop