Zeus ZXTM 4.1 review

eind vorig jaar gelanceerd en geprijsd vanaf £ 12.480 (ex. BTW), Zeus ZXTM 4.1 is een enterprise-class load balancing systeem geschikt voor vrijwel alle TCP / IP-gebaseerde applicaties. De meeste bedrijven kopen ZXTM om te helpen met web-based applicaties, maar het apparaat komt ook met ondersteuning voor SMTP, POP, IMAP, DNS, LDAP, FTP en telnet. In feite, ZXTM is een proxy-server die kan zitten in de voorkant van een set van TCP / IP-diensten, en andere protocollen en applicaties kunnen worden behandeld met behulp van de ZXTM de scripting-mogelijkheden.

De suite is verkrijgbaar in verschillende formaten. Het kan worden gekocht als software te draaien op Linux, Solaris en FreeBSD-servers. Het kan ook worden gekocht als een apparaat, en Zeus biedt verschillende uitvoeringen met de high-end toestel met 4 GB RAM-geheugen en vijf netwerk (NIC). Recentelijk is ook begonnen met Zeus ZXTM als virtuele appliance, dit is een virtuele machine (VM) met de suite reeds geïnstalleerd en geconfigureerd dat ze in een Linux-omgeving. Hoewel de VM niet overeenkomt met de prestatie van de suite die op specifieke hardware kan worden geïnstalleerd en uitgevoerd in ongeveer drie minuten, en kan een back-up en naast andere VM beheerd.

Hoewel ZXTM draait op een Linux-besturingssysteem, doen bedrijven niet per se nodig om een ​​Linux-expert in dienst om het te gebruiken. De suite wordt gevormd uit een gladde, grafische browser-based management interface die kan worden benaderd vanuit elke geschikte PC. Je hoeft niet eens een extra server of deskundigheid Linux moeten ZXTM evalueren, omdat een evaluatie VM-versie beschikbaar die op een desktop PC of notebook waarop de gratis VMware Player-software kan worden geïnstalleerd.

Ondanks alle voordelen van het runnen van serversoftware in de virtuele machine formaat, netwerk-I / O is een beetje minder efficiënt met VM’s dan op dedicated hardware, dus de meeste mensen ZXTM op echte server hardware zou installeren als ze besloten door te gaan met de aankoop van de suite na evalueren. Twee servers met ZXTM kan worden geconfigureerd om te werken in een cluster van een fouttolerante load-balancing systeem.

Virtual evaluatie

We gebruikten de VM evaluatieversie van ZXTM voor deze beoordeling, die beschikbaar is op een CD-ROM of door het downloaden van Zeus. De VM wordt geleverd in een TAR-formaat gecomprimeerd bestand archief. We gebruikten WinZIP om dit bestand naar een map uit te pakken op een desktop pc met VMware Workstation. Met een paar simpele muisklikken in VMware Workstation hadden we de ZXTM eval systeem goed werkt.

Het hoofdscherm van de evaluatie VM toont het IP-adres, gebruikersnaam en wachtwoord nodig om verbinding te maken met de ZXTM. We waren onder de indruk van het gemak waarmee we de proefversie en werken door enkele voorbeeld scenario’s, zoals het opzetten van eenvoudige web server load balancing kunnen installeren. Sommige monster websites zijn opgenomen in de VM te maken het gemakkelijk om het voorbeeld scenario’s te testen zonder zich te bemoeien met echte toepassingen.

De suite bevat ook tools om de huidige configuratie op te slaan in een back-upbestand, en deze faciliteit wordt gebruikt in de evaluatie systeem om een ​​snelle manier om het toestel in zijn oorspronkelijke staat te herstellen na het experimenteren met een aantal van de testscenario’s te bieden.

We gebruikten de browser-gebaseerde management interface voor het opzetten van eenvoudige load balancing voor twee webservers. ZXTM wordt geleverd met zeven wizards om gemeenschappelijke operaties, zoals het verwijderen en afvoeren van knooppunten, de toetreding tot een cluster en handling-SSL-gebaseerde applicaties te vereenvoudigen.

We gebruikten de ‘Manage een nieuwe dienst’ wizard om load balancing voor onze webservers. De wizard presenteert vier dialoogvensters (zie het tabblad ‘Images’, hierboven), waarvan er één wordt gevraagd welke IETF protocol en TCP-poort te gebruiken zijn, terwijl een ander vraagt ​​om de hostnames van de webservers die moeten worden load balanced. Het duurde ongeveer een minuut om load balancing te configureren voor twee webservers met behulp van de wizard.

Naast load balancing verschillende diensten, ZXTM kan ook verzoeken herschrijven ze door het toestel passen. Deze mogelijkheid kan worden gebruikt om verzoeken aan specifieke servers omleiden. Dit is soms nodig, bijvoorbeeld wanneer een website is vernieuwd en de inhoud verplaatst naar een nieuwe locatie, omdat links naar de oude locatie nog steeds kan worden gebruikt in oude documentatie. Verzoeken worden herschreven door ZXTM volgens de regels die bij elke service. Deze regels kunnen ook worden gemaakt met behulp van een grafische wizard-achtige tool, of kunnen worden ingevoerd met ZXTM ingebouwde scripttaal, genaamd TrafficScript.

We gebruikten de RuleBuilder interface naar een regel die verzoeken te herschrijven naar http maken: // webserver / products / zodat ze ook daadwerkelijk te gaan naar http: //webserver/services.html. Opnieuw waren we onder de indruk van hoe snel we konden opzetten dergelijke regels – dit duurde minder dan een minuut toe te voegen aan het systeem. We waren ook onder de indruk van het bereik van de beschikbare opties in het RuleBuilder interface om HTTP-applicaties uit te voeren. Er is echter niets is om met andere applicaties en protocollen, zodat deze zouden moeten worden behandeld met de TrafficScript programmeertaal. Gelukkig is er een knop in de RuleBuilder interface naar een regel in TrafficScript te zetten, dus het is relatief eenvoudig om TrafficScript leren door te experimenteren met RuleBuilder.

Echter, met de mogelijkheid om content te herschrijven, controleren service levels en te hanteren meerdere protocollen, ZXTM is een zeer krachtige suite, en een betere ondersteuning voor andere dan HTTP zou worden toegejuicht door organisaties die load balancing of geavanceerde routing mogelijkheden voor niet-TCP nodig / protocollen IP-toepassingen.

Service ondersteuning

Zeus Technology heeft een bereik van support packages, van Evaluator tot Enterprise-niveau, het aanbieden van een combinatie van e-mail toegang, toegang via de telefoon, prioriteit reactie, 24×7 ondersteuning, software-abonnement, genaamd contacten en Advanced Replacement Services (ARP). Zeus website heeft ook een ZXTM KnowledgeHub waar klanten hun ervaringen kunnen delen.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop