Zal Faraday Future’s concept car hebben Tesla op de vlucht?

Faraday Future kan zelf net hebben geopenbaard als een toekomstige rivaal van de aangesloten auto powerhouse Tesla met de onthulling van een 1000-horsepower concept car.

Meer CES 2016

? 4 zakelijke trends om ze allemaal te regeren; Virtual reality gezichten vijf horden; Samsung Smart TV’s zullen alle compatibele worden IOT; De coolste robotica trends van CES; Meet dit jaar bizar, prachtig en slechtste tech; Zoals ivd centraal staat, wordt de veiligheid verloren in de coulissen, Hoe te domineren CES 2016

De FFZERO1 concept car, bleek net voor de Consumer Electronics Show (CES) deze week van start gegaan in Las Vegas, Nevada, is ontworpen door Faraday Future (FF), een Gardena, Californië gevestigde bedrijf.

FF bestaat uit 400 medewerkers en telt een team van voormalige Tesla executives onder haar gelederen, waaronder de voormalige directeur van het voertuig en het chassis techniek Nick Sampson – nu als senior vice president FF van R & D en engineering – Dag Reckhorn, voormalig directeur van vervaardigen voor Tesla Model S en Alan Cherry, voormalig senior director van HR bij Tesla.

Het bedrijf recent onthulde plannen om zinken $ 1 miljard aan investeringen in de creatie van een 3 miljoen vierkante voet fabriek in Las Vegas. Om de toekomst vruchten van zijn arbeid te laten zien, het bedrijf koos CES 2016 onthullen FFZERO1, een elektrische auto op basis van de FF Variable Platform Architecture (VPA), een modulair systeem techniek “geoptimaliseerd voor elektrische voertuigen.”

Daarnaast fabricageproces, wordt FF nu met Chinese inhoudprovider Letv de automotive gebied en het web, cloud technologie en entertainment samenbrengen.

De auto zelf ziet er nogal prachtig met een hoed tip om het slanke ontwerp van sportwagens en top-end modellen. Het voertuig kan worden gemaakt van lichtgewicht composietmaterialen en plannen voor het opzetten van dergelijke voertuigen zijn tunnels die zich door het volledige voertuig, waardoor de luchtstroom in de auto in plaats van er omheen – en daarmee weerstand verminderen.

FFZERO1, conceptueel, zal kunnen ondersteunen meer dan 1000 pk en accelereert van nul naar 60 in minder dan drie seconden, met een topsnelheid van 200 mph.

Binnenin komt het FFZERO1 uitgerust met zitplaatsen gebaseerd op NASA onderzoek, een koolstofvezel afwerking, een glazen dak en het belangrijkst, eenvoudige connectiviteit met de buitenwereld en het web.

In elk van de hedendaagse aangesloten voertuigen vindt u verschillende niveaus van accommodatie voor mobiele apparaten, hetzij door stands of via infotainment dashboards, maar FF heeft de stap genomen om de smartphone waarmee direct in de stuurkolom bevatten.

Conceptueel, kan deze opstelling van de smartphone in staat stellen om te dienen als de interface tussen het voertuig en de bestuurder in – en buiten – van de auto, “. FF zegt:” De FFZERO1 concept zou volledig autonoom zijn, het nakomen van haar bestuurder bij het spoor en misschien wel het nemen van een paar perfecte rondjes op zijn eigen te vergelijken met, en verbeteren, de prestaties van zijn bestuurder.

Accu’s blijven een vloek van het bestaan ​​van de EV ontwikkelaar. De technologie is gewoon niet er voor een lange afstand, duurzame, goedkope batterij, en terwijl bedrijven zoals Tesla stromen grote hoeveelheden van de investeringen in het verbeteren van levensduur van de batterij voor gebruik in elektrische voertuigen, heeft FF besloten om het probleem te omzeilen op de korte -termijn.

Het bedrijf zegt dat het concept auto zou worden uitgerust met een reeks batterijen die kan worden “gemakkelijker vervangen of veranderd dan een enkele batterij,” en dit op zijn beurt leidt tot de mogelijkheid van optellen en aftrekken snaren afhankelijk van het formaat van een auto , macht of bereik.

Dus, wat maakt de FF concept car en de mogelijkheden die het vertegenwoordigt zo speciaal – en moet Tesla zorgen maken?

Als de auto is slechts een concept, er is geen eenduidig ​​antwoord op deze, maar de VPA is belangrijker dan u misschien denkt. Het modulaire systeem is verfijnd om voor een snelle promotie naar de markt – iets wat Tesla heeft moeite omgaan met, zoals aangegeven door het bedrijf alleen het raken van de lage kant van de levering doelen en het verlaten van een aantal klanten te wachten jaar voor hun voertuigen.

? Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, 3D Printing; 3D printing handen op: Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent?

Volgens The Financial Times, Tesla alleen in geslaagd om 17.400 auto’s het schip in 2015, die aan de lage kant van 17,000-19,000 begeleiding bereik van het bedrijf. Als FF meer voertuigen kan leveren dan de potentiële rivaal, dit alleen zal de positie van de EV nieuwkomer in de markt te versterken.

Daarnaast zijn er geruchten FF zal een op abonnementen gebaseerde model voor de klanten te lanceren, waardoor ze toegang hebben tot EV’s van verschillende snelheid, kracht en grootte op basis van hun behoeften zou verlenen. Zo’n idee is nieuw in de EV rijk en kon de Californische firma de rand op Tesla, die waarschijnlijk te worstelen met de levering tarieven voor enige tijd te komen geven.

FFZERO1 veroorzaakt enige opwinding op de CES, maar het zal oplopen tot FF om de hype te houden en produceren van een auto in de komende jaren als het nemen van Tesla gaat om een ​​echte kans te worden.

amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; lt; / p & amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp; amp ; amp; amp; amp; amp; gt

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent