Windows XP-programma’s op Linux Mint met CrossOver

Er zijn twee manieren om Windows-programma’s op Linux draaien. Een daarvan is om CodeWeaver ‘s CrossOver Linux gebruiken. Dit programma kunt u vele populaire Windows-applicaties draaien op Linux. Ondersteunde Windows-toepassingen zijn onder meer Microsoft Office (van Office 97 naar Office 2010), Internet Explorer 8, alle huidige versies van Quicken tot 2014, en sommige versies van Adobe Photoshop en Photoshop CS.

Naast het werk stuff, CrossOver loopt ook games. Bijvoorbeeld, kunt u deze populaire online games als World of Warcraft en Guild Wars te spelen.

Een nog betere manier, als je krachtig genoeg hardware, van Windows XP apps op Linux is om een ​​virtuele machine programma (VM) te gebruiken, zoals Oracle VirtualBox of VMware Player. Het probleem daarvan is dat ze niet goed werken op oudere systemen XP met beperkte middelen. Als CrossOver ondersteunt de applicaties die je nodig hebt zul je geen zorgen te maken met het aanbrengen van een VM op uw oudere XP-systeem.

CrossOver is gebaseerd op het open-source project wijn, een implementatie van de Windows application programming interface (API) op de top van de Unix / Linux-besturingssysteem familie. Wijn is een volwassen project met 20 jaar van het werk achter de rug.

Technisch, hoeft u niet CrossOver Linux naar Windows applicaties draaien op Linux. U kunt dit doen met alleen Wine – als je weet wat je doet. Wat CrossOver brengt aan de tabel is geautomatiseerde installatie van Windows-toepassingen en technische ondersteuning. CrossOver maakt het veel gemakkelijker te installeren en te beheren Windows-toepassingen.

CrossOver, die beschikbaar is als een 30-dagen gratis trial is, kost $ 59,95, dit is inclusief 12 maanden van upgrades en technische ondersteuning. CrossOver wordt ondersteund op Ubuntu, Mint, Fedora, Debian en Red Hat Enterprise Linux. Het zou moeten werken op een Linux, maar dat zijn de distributies die CodeWeavers officieel ondersteunt.

Er is ook een goed gratis programma, PlaysOnLinux, die enkele van de functionaliteit CrossOver’s dupliceert, maar niet zo veel steun. Als je nieuw bent bij Linux, CrossOver is de beste manier om te gaan. Omdat je het kan gratis uitproberen, weet je voordat je het koopt, als uw favoriete Windows-toepassingen kan ondersteunen.

CrossOver draait op vrijwel elke x86 Linux-systeem. Om het programma te installeren, je gewoon downloaden van de juiste versie, Mint in ons geval, en het gedownloade bestand te openen. Dit zal de Package Installer brengen, je klikt op de knop “Install Package” en u zult op uw manier.

Zodra dat is gebeurd, het installeren van Windows-toepassingen de neiging gemakkelijk te zijn. Vanaf het CrossOver-interface, je gewoon kiezen wat Windows-toepassingen die u wilt uit de lijst met ondersteunde toepassingen. U kunt ook toepassingen die niet ‘officieel’ ondersteund te installeren. Bijvoorbeeld, heb ik altijd een van mijn favoriete HTML-editors, NoteTab, op Linux ook al is het niet officieel ondersteund.

Je kan ook nuttig zijn Windows-onderdelen apart installeren vanaf de concrete toepassingen. Bijvoorbeeld, ik meestal installeren van de meest voorkomende Windows-lettertypen, zoals Arial en Times Roman.

Sommige toepassingen zullen vereisen dat u een aantal Linux-componenten te installeren ook. Meestal zijn er 32-bits bibliotheken die je nodig hebt, zelfs als je een 64-bits versie van Mint uitvoert. De crossover-installatie programma geeft u gedetailleerde instructies over wanneer en hoe dit te doen.

In mijn ervaring met CrossOver, die gaat terug voor meer dan een decennium nu, heb ik geconstateerd dat de meeste ondersteunde Windows-programma’s draaien goed op CrossOver. Begrijp me niet verkeerd, het maakt niet alle Windows-programma’s te draaien. Ook vind ik soms grafische glitches, met Linux en het Windows-app vechten voor dezelfde ruimte op het scherm.

Waarom Linux Mint is een waardevolle Windows XP vervangen; XP-programma’s op Linux Mint met CrossOver, Hoe te installeren Windows applicaties op Linux met CrossOver (Gallery); Hoe Linux Mint op je XP-pc installeren, Windows XP en Linux Mint: Brothers in het interface (Gallery)

Dat gezegd hebbende, ik heb CrossOver zeer nuttig, vooral op lage-aangedreven systemen. Als u een speciale Windows-programma moet je loopt nog steeds, Linux of nee, kon CrossOver precies wat je nodig hebt.

 verhalen

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Windows XP ondersteuning uiteinden: Survival tips om veilig te blijven; Tech Pro: Staande aan de Windows XP kruispunt, 10 excuses voor het plakken met XP, XP sterft na lange ziekte; Complete gids voor XP blijvers en switchers, 10 stappen om veiligheidsrisico’s te snijden

Linux Mint programma’s voor Windows XP-gebruikers; Run Windows apps op zowel OS X en Linux met CrossOver 12,5; Hoe Linux Mint installeren op uw XP-pc; Waarom Linux Mint is een waardevolle Windows XP vervangen, Windows XP en de toekomst van de Desktop

Hoe maak je Windows apps te installeren op Linux met CrossOver (Gallery)

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Van Windows XP naar Linux Mint

Windows XP en Linux Mint: Broers op het grensvlak (Gallery)

Windows XP: Het einde van de lijn