Voorproefje van de toekomstige functies van Safari: Apple onthult tech voorvertoning

Safari Technology Preview waarmee ontwikkelaars testen aanstaande HTML, JavaScript en CSS functies – en het verslag van bugs.

Apple is gestart met de Safari-Technology Preview aan ontwikkelaars geven een vroege blik op web-technologieën in de pijplijn voor iOS en OS X.

Hoewel de preview-versie van Safari is alleen voor OS X, Apple zegt dat het zal web lay-out, visuele effecten en developer tools showcase voor zijn desktop- en mobiele besturingssystemen. Het zal ook de laatste versie van Safari rendering engine omvatten, WebKit.

Safari Technology Preview is een halverwege tussen WebKit nightly builds en de stabiele versie van Safari. Het zal laten ontwikkelaars testen aanstaande HTML, JavaScript en CSS-functies in Safari evenals melden bugs aan Apple of de WebKit project.

Een groep van 27 organisaties – waaronder de Free Software Foundation en de Electronic Frontier Foundation – hebben aan de webstandaarden lichaam W3C dringt aan op voorstellen die zou het gemakkelijker maken om met DRM beveiligde media ondersteunen in HTML5-gebaseerde sites te weigeren geschreven.

In tegenstelling tot de nightly build WebKit, wordt de nieuwe preview-geïntegreerd met iCloud, zodat surfgeschiedenis en bladwijzers worden gesynchroniseerd wanneer de functie is ingeschakeld.

“Voor de meeste mensen, we denken dat Safari Technology Preview is een handige en stabiele manier over recente wijzigingen WebKit om te leven”, zegt Ricky Mondello, een Apple Safari ontwikkelaar.

En we zullen gebruik maken van de tijd tussen de Safari Technology Preview releases tot curator en test updates tot een punt waar we denken dat ontwikkelaars vinden het praktisch om te gebruiken als hun primaire browser.

Volgens Apple, zodra de Safari Technology Preview is geïnstalleerd vanaf Apple’s Developer website, zal Apple blijven bijwerken van de versie twee keer per maand via de Mac App Store. Ontwikkelaars hoeven niet te registreren om het voorbeeld in de eerste plaats te krijgen.

Zij zullen in staat zijn om de Safari voorvertoning lopen naast de stabiele versie, om de twee te vergelijken. Maar de preview kan ook worden uitgevoerd als de standaard browser. pictogram van de preview-browser is paars in plaats van blauw stabiel Safari’s. Ook het voorbeeld is alleen beschikbaar voor OS X El Capitan.

Sommige van de nieuwe functies die beschikbaar zijn in de preview onder meer ondersteuning voor de nieuwste JavaScript, ECMAScript 6 en B3, een nieuwe compiler JavaScript. De versie van WebKit in de preview bevat ook de nieuwste versie van Shadow DOM.

Mondello merkt ook op dat een copy-and-cut functie in de preview, Adobe’s security-ramp gevoelig browser plugin die niet weg zal gaan “kan laatste behoefte sommige websites ‘voor de Flash plugin te elimineren”.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4 jaar stasis

Apple Safari crasht: Mystery bug vloeren browser op iOS en Mac, iOS 9.3-update breekt koppelingen in Safari, berichten en Mail apps; Need twee Safari ramen op een iPad? Probeer Sidefari

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Developer, Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel; Veiligheid; Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4-jaar stasis

Safari