VMware met resultaten en gratis deal

Het is druk dagen bij VMware als het bedrijf afscheid van haar voorzitter en chief executive, geconfronteerd gerommel van beleggers zich zorgen over de strategie van het bedrijf en vervolgens besloten om te komen met een radicale strategie om de laatste punt vast te stellen en te vechten tegen Microsoft en anderen in de dezelfde tijd.

After Hours, Star Trek: Negen manieren om onze wetenschap ligt dicht bij de science-fiction, After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, mobiliteit; Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte, innovatie; De beste tech uitvindingen van alle tijden dat geavanceerde beschaving

Dianne Green, de voormalige chief executive en voorzitter liet eerder deze maand, en Paul Maritz, een voormalige langdurige Microsoft executive stapte meteen in haar schoenen.

De nieuwe strategie is om de entry-level versie van het VMware product, ESXi geven gratis weg in de hoop op het aantrekken van meer klanten uit te proberen het systeem en dan kopen de volledige betaalde versie.

Nu kunnen klanten genieten van de voordelen van virtualisatie zonder dat u gewoon upgraden naar het uit te proberen “, zegt Martin Niemer, product marketing manager bij VMware.” Dit is een makkelijke manier om te upgraden.

De gratis versie zal beschikbaar zijn in ongeveer twee weken, volgens VMware Maritz die zei dat het bedrijf wilde virtualisatie zo vrij mogelijk te maken.

Het was misschien in afwachting van dit dat analisten, en anderen, begon te bezorgdheid over de strategie van het bedrijf te uiten. Nou, het was misschien omdat van dat en het feit dat in het verliezen van Greene had het bedrijf een van haar meest high profile leidinggevenden verloren.

Volgens Niemer, VMware heeft weinig te maken over de concurrentie van bedrijven als Microsoft. Althans nog niet. “Microsoft? We hebben ze niet gezien krijgt veel tractie in de markt,” vertelde hij de website.co.uk.

Wat ook de zorgen dacht dat Microsoft of iemand anders, althans VMware’s nieuwste resultaten laten een bedrijf in staat en bereid zijn om af te weren alle concurrenten voor nu.

Het tweede kwartaal resultaten werden vrijgegeven op dinsdag en toonde aan dat het bedrijf een omzet voor het tweede kwartaal waren $ 456m (£ 228m), een stijging van 54 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2007. GAAP bedrijfsresultaat over het tweede kwartaal was $ 61 miljoen, vergeleken met $ 47m, non-GAAP bedrijfsresultaat bedroeg $ 112m, een stijging van 52 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2007.

Maritz’s nemen op het was dat VMware “had nog een solide kwartaal”. In zijn opsomming van de uitkering ten behoeve van analisten zei hij dat de missie van het bedrijf is “om klanten te helpen draaien datacenters die krachtige, kosteneffectieve, moderne hardware gebruiken om drastisch hogere niveaus van flexibiliteit, beheersbaarheid en efficiency te leveren”.

Dus, VMware heeft het huishouden gedaan en kreeg alles in orde dus laten we de volgende fase van de strijd om de controle van de virtualisatie markt beginnen. Hmm, dat stuk geen melding Sun Microsystems en IBM. Is het tijd voor hun volgende stappen?

Star Trek: Negen manieren om onze wetenschap ligt dicht bij de science-fiction

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

De beste tech uitvindingen van alle tijden dat geavanceerde beschaving