Virtualisatie: hardware en software samen te werken in harmonie

We hebben het kijken naar de industrie als geheel, verplaatsen van een focus op de fysieke prestaties van het systeem, de betrouwbaarheid, beschikbaarheid, kosten, energieverbruik of een ander attribuut, om te spreken over de manier waarop applicaties, applicatie componenten en complete workloads kunnen worden verplaatst naar een meer virtuele omgeving. Dit is een game changer op vele niveaus, met name op het verbeteren van de IT-efficiency, die datacenter energieverbruik, wat goed is voor zowel de portemonnee van de organisatie en het milieu vermindert.

Wat is virtualisatie?

Het toestaan ​​van elk apparaat-netwerk nodig om toegang te krijgen tot het netwerk toegankelijke applicatie over een netwerk, zelfs als dat verzoek niet is ontworpen om te werken met een dergelijk apparaat, Isolatie van een workload of de toepassing van een ander om de veiligheid of beheersbaarheid van het milieu te verbeteren; Isolation van een aanvraag van het besturingssysteem, waardoor een verzoek om te blijven functioneren, zelfs al was ontworpen voor een andere versie van het besturingssysteem; Isolatie van een aanvraag van het besturingssysteem, waardoor een applicatie om te functioneren op een buitenlandse besturingssysteem; Toenemende het aantal mensen dat een aanvraag kunnen ondersteunen, zodat er meerdere instances om op verschillende machines tegelijk draaien, verminderen van de tijd die nodig is voor een toepassing uit te voeren, door het segmenteren van zowel de gegevens of de applicatie zelf en het verspreiden van het werk gedurende vele systemen; Optimizing het gebruik van één systeem, waardoor het harder en slimmer (dat wil zeggen het verminderen van de hoeveelheid tijd die de processor idle) werken, verhogen de betrouwbaarheid of beschikbaarheid van een toepassing of belasting door de redundantie (indien afzonderlijk onderdeel faalt, dit virtualisatietechnologie ofwel beweegt de toepassing om een ​​overlevende systeem herstart of een functie op een overlevende systeem)

Wat vaak gehouden in de schaduw en zelden besproken dat een virtuele omgeving een zorgvuldig opgebouwde en beheerd illusie dat een goed architected evenwicht van System processoren, geheugen, interne communicatie bussen, opslagapparaten vereist, netwerkapparatuur, alsmede een complexe laag van software technologieën.

Virtualisatie is een relatieve nieuwkomer in de industrie standaard X86 wereld. Terwijl het groeit met sprongen en grenzen, is het belangrijk te weten dat bijna alle van de concepten die we nu zien in opkomst in de X86 wereld werden ontwikkeld, getest en, sommigen zouden zeggen, elders geperfectioneerd te erkennen. Ik verwijs naar IBM System z (algemeen bekend als “de mainframe”). Deze systemen en de ondersteunde software blijven industry innovatie rijden en vaak de meest efficiënte en rendabele manier om grote schaal werkdruk pakken.

Virtualisatie is een manier om abstract toepassingen en de daarvoor benodigde componenten van het hardware te ondersteunen en vormen een logische of virtuele weergave van deze middelen. Deze logische weergave kan opvallend verschillen van de fysieke weergave zijn.

Virtualisatie kan de kunstmatige mening dat veel computers zijn een enkele computer bron of wat lijkt op een enkel systeem is echt veel individuele computers samen te werken creëren. Het kan een enkele grote opslagresource lijken veel kleinere zijn of zou vele kleinere opslaginrichtingen lijken een enkel apparaat zijn.

Deze virtuele weergave wordt gebouwd met behulp van overtollige rekenkracht, geheugen, opslag of bandbreedte van het netwerk. Hiervoor magische soepel, efficiënt en betrouwbaar te werken, is het noodzakelijk om het systeem en ontwikkelaars om de juiste balans van hardware en software functies vinden. Als de magische bezwering gewoon zo is gedaan, een hoge mate van beheersbaarheid, betrouwbaarheid, beschikbaarheid en prestaties zijn het resultaat. Andere belangrijke resultaten van virtualisatie zijn het minimaliseren van eisen voor vloeroppervlak, macht of de productie van warmte. Dit kan betekenen kleiner, sneller, meer energie-efficiënte, meer “groene” computergebruik voor iedereen.

Het hebben van de juiste balans van de hardware zijn te zien op vele lagen van virtualisatie technologie die in gebruik zijn. Laten we eens kijken naar de lagen van virtualisatie technologie en hoe het hebben van de juiste mix van hardware en software kunnen virtualisatie transformeren van een computer science project om een ​​technologie die kan worden veilig en eenvoudig gebruikt in een productieomgeving.

Analisten vinden vaak dat het veel gemakkelijker om een ​​complexe omgeving begrijpen als ze bouwen een referentiemodel. De Kusnetzky Group Model van virtualisatie is een voorbeeld.

Referentiemodellen moet volledig zijn en de segmenten moeten elkaar uitsluiten erg nuttig zijn.

Mettertijd meeste functies die computers voeren op enigerlei wijze geprofiteerd van virtualisatie. Het is belangrijk op te merken dat sommige producten bevatten functies die één of meer lagen van het model straddle. Deze producten worden meestal toegewezen aan de laag het beschrijven van hun meest gebruikte functies.

Zoals men zou verwachten, de industrie en de technologische veranderingen verlangen dat het model regelmatig worden herzien om te bepalen of de vorige categorieën moeten worden samengevoegd tot één nieuwe categorie of verwijderd.

Organisaties zijn vaak op zoek naar verschillende dingen bij het gebruik van virtualisatietechnologie. Een organisatie virtualisatie doelen kunnen onder meer de volgende

De organisatie van de keuze van de virtualisatietechnologie is afhankelijk van wat het probeert te bereiken. Hoewel er meestal vele manieren om deze doelen te bereiken, besluitvormers een aantal doelen direct organisaties om specifieke instrumenten te selecteren.

Er zijn vele lagen van de technologie die een deel van een computeromgeving te virtualiseren. Laten we eens kijken naar elk van hen op zijn beurt.

Virtualisatie, VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten, Cloud, volgende spel VMware’s: alle wolken Managing for ondernemingen; datacenters; Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te ondersteunen, Data Centers, Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

Toegang virtualisatie is het gebruik van zowel hardware als software-technologie die het mogelijk maakt vrijwel elk apparaat toegang krijgen tot elke applicatie, zonder dat al te veel over de te leren kennen. De applicatie ziet een apparaat dat wordt gebruikt om te werken met. Het apparaat ziet een toepassing het weet hoe om te laten zien. In sommige gevallen wordt speciale hardware die aan weerszijden van de netwerkverbinding voor betere prestaties, zodat veel gebruikers één cliëntsysteem delen, of mogelijk enkel individu meerdere displays.

Vandaag is deze functie is verbeterd zodat een complete virtuele desktop-systeem uit te voeren op een server die is ondergebracht in het datacenter en de gebruikers in staat zijn om te werken alsof ze een speciale persoonlijke computer tot hun beschikking.

Deze aanpak werd voor het eerst gedemonstreerd in de jaren 1960 toen IBM mainframe en leveranciers special-purpose communicatie controllers waardoor interactieve en batch-applicaties te werken zonder dat ze hoeven te worden geprogrammeerd om te weten hoe elk apparaat toegang werkte eigenlijk ontwikkeld. Deze aanpak is nog steeds de kern van de activiteiten van mainframes en midrange-systemen. Het is verbeterd en geoptimaliseerd in de afgelopen decennia in gebruik is geweest.

Het verscheen in de industrie standaard X86 systemen ter wereld in het midden van de jaren 1980, toen Citrix bracht dat de technologie op de markt. Later Microsoft en vele anderen hebben producten met vergelijkbare mogelijkheden geïntroduceerd.

Applicatie virtualisatie software technologie waarmee applicaties te draaien op verschillende besturingssystemen en hardware platformen. Dit betekent meestal dat de aanvraag is geschreven om een ​​applicatie framework te gebruiken en het applicatie framework behandelt de details van het besturingssysteem, netwerk en storage interactie voor de toepassing.

Het betekent ook dat de applicaties die draaien op hetzelfde systeem die niet zijn gebaseerd op deze applicatie framework niet de voordelen van applicatie virtualisatie te krijgen. Meer geavanceerde vormen van deze technologie bieden de mogelijkheid om een ​​aanvraag in te herstarten in geval van een storing, start een ander exemplaar van een aanvraag indien de aanvraag niet voldoet aan de doelstellingen service-level, of bieden workload balancing tussen meerdere exemplaren van een toepassing om hoge niveaus te bereiken schaalbaarheid. Sommige echt verfijnde aanpak van applicatie virtualisatie kan deze magische prestatie te doen zonder dat de aanvraag opnieuw architected of herschreven met behulp van een speciale applicatie framework.

Dit concept is terug te voeren naar IBM CICS (Customer Information Control System). Toepassingen die zijn ontwikkeld om te werken met CICS kreeg een aantal voordelen, waaronder high performance wachtrij management, betrouwbare communicatie en hoefde niet te worden aangepast elke keer dat een nieuw type terminal apparaat werd ingevoerd. IBM is blijven groeien en verbeteren van de mogelijkheden van de programmaframeworks sinds de invoering van deze technologie in de jaren 1960.

Applicatie virtualisatie-technologie is uitgegroeid tot applicatie workload management en applicatie inkapseling omvatten. Een ingekapselde aanvraag kan in staat zijn om uit te voeren in een eerder onverenigbare milieu, zeggen een nieuwe versie van de werkomgeving, of gemakkelijk worden geleverd aan een systeem op afstand over een high-speed netwerk.

Processing virtualisatie hardware en software technologie die fysieke systeemconfiguratie van het besturingssysteem diensten, besturingssystemen of toepassingen verbergt. Deze vorm van virtualisatie-technologie kan één systeem lijken te veel of veel individuele systemen aan elkaar worden ingezet en maakte te verschijnen als een enkele computer bron. Het verwerken van virtualisatie maakt het mogelijk om doelen, variërend van ruwe prestaties, een hoge mate van schaalbaarheid, betrouwbaarheid / beschikbaarheid, behendigheid, of consolidatie van meerdere omgevingen op één systeem te bereiken.

Een optimale ondersteuning van de verwerking van virtualisatie omvat de eis dat processors, geheugen controllers, systeem communicatie bussen en controllers voor zowel de opslag en netwerken worden verbeterd voor de eisen virtuele omgevingen te verdienen op het onderliggende fysieke systeem.

Hoewel het mogelijk deze functies met veel verschillende soorten processors, processoren die instructies De totstandbrenging verkeer en vernietiging virtuele systeem kunnen de prestaties van virtuele omgevingen optimaliseren.

Dit type technologie verscheen voor het eerst in de jaren 1960 in mainframes en weer opnieuw ontstaan ​​in midrange-systemen in de jaren 1970 en 1980. Dit type technologie werd voor standaard systemen in de late jaren 1990.

Hoewel de verwerking van virtualisatie wordt nu pas gemeengoed in de wereld van de industrie standaard systemen, is het uitgegroeid tot een standaard onderdeel van bijna alle mainframe- en midrange systemen installaties.

Parallel Sysplex IBM, bijvoorbeeld, blijkt een enkele machine zijn om workloads. In werkelijkheid kan een sysplex worden geconfigureerd met maximaal 32 systemen. Workloads leven in een zeer uitbreidbare omgeving. Een falen van een systeem wordt beheerd door de hardware en het besturingssysteem, zonder workloads dat te maken met de kwestie. Bovendien heeft de zorgvuldige balans van hardware, software, netwerken en storage-technologie het mogelijk gemaakt voor deze System z configuraties worden uitgevoerd bezettingsgraad ruim boven de 90% in de echte wereld toepassingen.

De technologie beschikbaar in de standaard systemen is het verbeteren van de tijd, maar nog steeds niet bereikt het niveau van integratie en de prestaties in mainframes van vandaag.

Hardware en software-technologie die een weergave van het netwerk, dat verschilt van de fysieke weergave presenteert. Een personal computer bijvoorbeeld kan worden toegestaan ​​te “zien” alleen systemen is het toegestaan ​​om toegang. Een ander gemeenschappelijk gebruik maken van meerdere netwerk verbindingen lijken een enkele link zijn. Deze aanpak maakt het mogelijk dat de link naar hogere prestaties en betrouwbaarheid presenteren.

Een andere zeer belangrijke functie van het netwerk virtualisatie wordt verbeterde beveiliging. Het is mogelijk om virtual private networks, dat één enkel netwerk verbinding delen. Alleen geautoriseerde systemen en toepassingen mogen communiceren en dan zijn ze alleen toegestaan ​​op het virtuele netwerk te communiceren waaraan ze zijn toegewezen.

Deze aanpak werd voor het eerst gebruikt in mainframe-gebaseerde netwerken en sindsdien een standaard die wordt gebruikt in alle communicatie geworden.

Hardware en software-technologie die verbergt waar de opslag systemen zijn en welk type apparaat is eigenlijk het opslaan van applicaties en data. Deze technologie maakt het mogelijk veel systemen op dezelfde opslagapparaten te delen, zonder te weten dat anderen hen ook toegang. Deze technologie maakt het ook mogelijk om een ​​momentopname van een live systeem te nemen, zodat het kan worden ondersteund zonder online hinderen of transactionele applicaties.

Versnellen en optimaliseren opslag vereist een grondige kennis van zowel de capaciteit van het onderliggende opslagapparaten en hoe werkbelastingen maken gebruik van programma’s en gegevens. Het is dan mogelijk om geheugen opgeslagen op het apparaat en locatie met de juiste balans van stroomverbruik, warmteproductie prestaties, betrouwbaarheid en kosten bewegen. Een bijkomend voordeel is dat het mogelijk is om lagere kosten lager opslagprestatie gebruiken en toch werkdruk ervaring uitstekende prestaties.

Hoewel deze mogelijkheid wordt net aan het groeien in de industriële wereld standaardsystemen is deze beschikbaar is in de wereld van mainframe en midrange systemen voor meerdere jaren.

Management voor virtuele omgevingen is veel complexer dan het beheren van een enkele fysieke machine. Management software moet de mogelijkheden om toezicht te houden en beheren van fysieke systemen, opslagapparaten, netwerkapparaten, besturingssystemen, database management systemen, applicatie-frameworks en de applicaties zelf hebben.

Om optimaal gebruik van middelen, moet het mogelijk zijn het gebruik van alle middelen te orkestreren of alleen de noodzakelijke middelen worden gebruikt voor elke werkdruk. Dit vereist samenwerking van hardware en software ontwikkelaars.

Als we stoppen en de balans opmaken van de behoeften van een organisatie voor een optimale benutting van resources, hoge niveaus van zowel de betrouwbaarheid en beschikbaarheid, en nog steeds het doel van eenvoud en kostenbesparing te realiseren, is het duidelijk dat IT-beslissers alle redelijke alternatieven beschikbaar moet overwegen naar hen.

Mainframes en midrange-systemen van leveranciers, zoals IBM, kan niet alleen worden gezien als een erfenis van het verleden. Ze hebben niet alleen de bron van veel van de innovaties van vandaag zijn, blijven zij worden gezien als die voordelen ten opzichte van andere platforms – en deze geavanceerde, volwassen virtualisatiemogelijkheden kunnen gebruikers een hogere bezettingsgraad te rijden. De energie- en kostenbesparingen in verband met minder verspilde rekencycli mag niet worden genegeerd. Leveranciers, zoals IBM, worden niet rusten op de geschiedenis van hun successen, ze duwen technologie naar voren in een snel tempo. Sommige van deze innovaties zullen waarschijnlijk later verhuizen naar de wereld van de industrie standaard systemen.

Ongeacht of een werkbelasting is ontworpen voor traditionele batch uitvoering, zeer interactieve client-server, web-based of zelfs cloud computing, moet deze omgevingen worden beschouwd.

VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten

VMware’s volgende spel: het beheren van alle wolken voor bedrijven

Nutanix koopt PernixData, Calm.io in een verhuizing naar de cloud ambities te versterken

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

Model van virtualisatie

Goals van virtualisatie

Lagen van virtualisatie op het werk

Overzicht