Verslag: eBay naar een andere China push maken

China was te moeilijk gebleken om U.S. e-commerce gigant eBay te kraken ondanks gooien miljoenen dollars te doen. Maar het lijkt het is nu klaar om een ​​ander uitstapje in de binnenlandse online verkoop arena te maken door samen te werken de lokale operator Xiu.com.

Chinese tech website tech.qq.com donderdag gemeld, daarbij verwijzend naar het Chinese luxe retailer public relations chief Xu Qin, dat beide bedrijven daadwerkelijk zal worden het aangaan van een partenrship. Ze was echter niet de vrijheid om de details van de samenwerking te onthullen, of eBay zal worden pompen in geld in het Chinese bedrijf.

“Alles moet wachten tot de officiële aankondiging op 12 november”, zegt Xu vermeld in het rapport.

Echter, andere niet nader genoemde bronnen dicht bij de deal zei dat dit zal een ‘zwaargewicht partnership “te zijn en ze waren niet de mogelijkheid van een fonds injectie door het Amerikaanse bedrijf discontering.

Een woordvoerder van eBay zei dat het bedrijf niet “te bevestigen of te ontkennen verslagen in China”, maar wel bevestigen zal worden met een media-evenement in Shenzhen, China, op 12 november aan “te bespreken plannen voor de toekomst”.

EBay maakte een unceremonious verlaten van de Chinese e-commerce scene zo’n zes jaar geleden, ondanks de besteding van US $ 150.000.000 naar boven Chinese e-commerce operator EachNet kopen in 2003. Het uiteindelijk haar activiteiten gelost op een andere binnenlandse speler Tom Online in 2006, waarvan 51 aangehouden procent aandeel in de joint venture, terwijl eBay behield een belang van 49 procent.

Volgens een apart verslag van Bloomberg Businessweek donderdag, de eBay-Xiu.com partnership markeert de eerste grote rit door het Amerikaanse bedrijf de CEO John Donahoe in China sinds hij overnam in 2008. Als het niet gemakkelijk de eerste keer, de tweede uitstapje zou kunnen blijken een nog grotere uitdaging: Alibaba Group Taobao.com is het land de grootste online retailer met ongeveer 90 procent van de business-to-consumer markt.

Het bedrijf gaf zo veel in een januari regelgevende indienen: “Zelfs als we succesvol zijn in het ontwikkelen van nieuwe markten, we vaak verwachten dat de kosten van de exploitatie van nieuwe sites aan onze netto-inkomsten hoger zijn dan van die sites voor ten minste 12 maanden in de meeste landen.”

De mogelijke uitbetaling is verleidelijk maar, gezien de aandacht van de Chinese regering zet in deze sector groeien. In zijn e-commerce 12e vijfjarenplan (2011-2015) verslag maart, zal het ministerie van Industrie en Informatie Technologie helpen, drijven de waarde van online winkelen in China tot 18 biljoen yuan (US $ 2860000000000); 2015 met de juiste beleidsmaatregelen.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

PayPal breidt samenwerking met MasterCard