Verhandelen Me horloges zijn rug als mobiele pieken

Jon Macdonald, chief executive van Nieuw-Zeeland online marktplaats Trade Me, heeft gezegd dat meer dan 40 procent van de bezoeken aan dominante trading website van het land komen nu op mobiele telefoons en tablets, en dat een sterke groei zal naar verwachting doorzetten.

Maar de verschuiving betekent dat Trade Me heeft een oogje op nieuwe mobiele verstoorders die proberen om de lunch van het bedrijf te eten te houden.

“De migratie van online activiteiten naar mobiele apparaten is zowel een kans als een bedreiging voor ons,” zei hij in het jaarverslag van Trade Me’s (PDF), gisteren vrijgegeven.

Het is een kans in dat het opent nieuwe business modellen en prospects, en verhoogt de hoeveelheid tijd die mensen online doorbrengen. En het is een gevaar in dat de overgang naar mobiel biedt ook openingen naar onze concurrenten, en zet druk op een aantal van onze inkomsten basis.

Die druk valt op display advertising in het bijzonder, waarbij adverteerders niet zo veel voor mobiele plaatsingen zal betalen, zei hij.

Macdonald zei dat in de loop van het jaar, Trade Me heeft een aantal maatregelen genomen om haar aanwezigheid op verschillende platforms uit te breiden. Het is een iPad app gericht op “couch handel” en het leveren van een betere koopervaring vrijgegeven, en lanceerde toegewijde iPhone en iPad apps for Trade Me Property.

Dat geldt ook voor het afstemmen van de Trade Me Property iPad app om te leveren wat hij noemde een “meer luxe, tijdschrift-achtige ervaring”, dat zei Macdonald is onmogelijk op een desktop of laptop computer.

Handel Me heeft ook geleverd apps voor Samsung en Panasonic Smart TV’s, aanzienlijke verbeteringen aan haar Android apps, en breidde haar smartphone-geoptimaliseerde website.

“In het komende jaar zullen we verder bouwen op onze suite van mobiele producten om te profiteren van de kansen die we zien, en te verdedigen tegen bedreigingen van de concurrentie”, zegt Macdonald.

Trade Me groeide de nettowinst na belastingen van 4 procent op jaarbasis voor het jaar eindigend op 30 juni 2013 naar NZ $ 78.600.000. De omzet steeg met 15 procent jaar op jaar en NZ $ 164.100.000.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard