UK wijst £ 10m om nieuwe ID-regeling

De Britse regering heeft aangekondigd om fondsen ‘smeren’ haar vertrouwde identiteit regeling, waarin burgers zich authenticeren op meerdere overheidsdiensten.

single sign-on systeem van de ‘Identity Assurance’ zal £ 10m krijgen meer dan twee jaar uit de regering £ 650m cybersecurity budget, Cabinet Office minister Francis Maude vertelde een conferentie in het centrum van Londen op maandag.

“Vorige week heb ik uitgetrokken £ 10m van de cyberveiligheid programma om extra middelen voor dit programma”, zegt Maude, eraan toevoegend dat de Identity Assurance programma was anders dan de afgedankte identiteitskaarten regeling.

“We denken dat de overheid kan worden betrokken, moeten worden betrokken, niet als de grote broer in dit proces, op de manier die werd geassocieerd met de identiteitskaarten agenda, maar eigenlijk als een kleine broer, het steunen, helpen, verstrekken van een aantal back-up, en sommige smering van financiering, “zei Maude.

De ID Assurance scheme zal een aantal particuliere organisaties gebruiken om federated identity diensten.

Burgers zullen zich authenticeren door middel van identity providers om een ​​’gedistribueerde hub’, gekoppeld aan de openbare dienstverlening. Het idee is om een ​​single sign-on, die zullen de mensen authenticatie over meerdere diensten.

Maude zei het programma zal een beroep doen op de particuliere sector, met de overheid accreditatie voor de diensten die de privacy en veiligheidsnormen.

Het zal de private sector die de innovatie leidt, creëert de waarde, en rijdt naar voren van de agenda, “zei Maude.” Het is absoluut noodzakelijk dat we creëren de omgeving, zodat de particuliere sector wil die rol te spelen, en is in staat om het te doen effectief.

Bedrijven zullen moeten tijd en middelen te investeren, zei Maude. “Ik denk niet dat het gaat over geld, in feite, dit is over de investering in natura,” vertelde hij de website van Groot-Brittannië. “Dit is de hoogste tijd, expertise, de bereidheid om samen te komen in groepen, kennis te delen en samen te werken.

Hij zei dat de prioriteit voor de Identity Assurance programma was om de nodige normen te krijgen in plaats van een veilige federated identity regeling mogelijk te maken. “De sleutel tot dit is standaard,” Maude vertelde de website van Groot-Brittannië. “De technologische infrastructuur is van cruciaal belang, maar als we geen akkoord over de normen kan krijgen, dan zal dit niet werken.

De Identity Assurance-programma is onderverdeeld in verschillende werkstromen, met inbegrip van normen en certificering, juridische, technologie, privacy en commercieel.

Mike Bracken, directeur van digitale diensten van de overheid, is verantwoordelijk voor de regeling. Hij nam de positie in juli, en heeft gewerkt aan ID Assurance tijdens de afgelopen maand en een half.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Bracken zei dat overheidsdiensten die nodig is om te denken van het bredere beeld van identiteit zekerheid te starten.

“Er zijn een aantal geweldige mensen aan het denken over de identiteit, maar ze denken over het in departementale termen,” Bracken vertelde de conferentie.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen