UK partijleider: Google neemt “buitengewone lengten om belastingen te vermijden

Oppositie Labor partijleider Ed Miliband heeft beschuldigd Google van plan om “buitengewone lengtes” om te voorkomen dat het betalen van belasting op Britse bodem.

Vooruitlopend op de volgende maand G8-top – waar de onderneming belastingontwijking is waarschijnlijk een hot topic geworden – Miliband is van plan om de bezoekers op een Google-evenement van vandaag te vertellen in de buurt van Londen, dat hij “teleurgesteld” dat de tech reus betaalt zo weinig belasting.

“Ik kan niet de enige persoon die hier teleurgesteld voelt dat zo’n groot bedrijf als Google … zou worden teruggebracht tot het argument dat wanneer het duizenden mensen in dienst in Groot-Brittannië, maakt miljarden ponden van de omzet in Groot-Brittannië, het loont gewoon een fractie van die in de belasting. ” Miliband zal zeggen in zijn toespraak, volgens Reuters.

Dus als Google doet grote dingen voor de wereld, als het doet, juich ik u, maar als Google gaat om buitengewone moeite om te voorkomen dat de belastingen betalen, ik denk dat het verkeerd is.

Britse wetgevers staan ​​onder toenemende druk om de kwestie van belastingontwijking en de tactiek gebruikt door grote bedrijven om hoge verkoopcijfers en vennootschapsbelasting te vermijden aan te pakken. In november, Google en Amazon, kwam onder de schijnwerpers, in de voorkant van de Britse Public Accounts parlementaire commissie, die de bedrijven over de reden waarom ze niet betalen van de 23-24 procent vennootschapsbelasting in het Verenigd Koninkrijk Amazone gegrilde toegegeven actief is officieel uit Luxemburg, waar het belastingtarief is lager, terwijl Google bedongen loont zo veel belasting als het Verenigd Koninkrijk vereist – en dus hoe het werkt in Europa moet niet van belang zijn.

Een aantal bedrijven gebruiken tactiek door Britse functionarissen beschreven als “rook en spiegels”, met andere woorden, werkmaatschappijen en officieel gevestigd in landen waar de belasting lager is, en sommigen gebruiken buitenlandse rekeningen te voorkomen dat fondsen die worden belast wanneer het buitenland overgebracht.

Hoewel deze methoden zijn legaal – in tegenstelling tot belastingontduiking – publieke woede is genoeg dat een aantal verzoekschriften zijn gestart om te proberen en maak belastingen eerlijker. Een petitie door onafhankelijke boekhandelaren Frances en Keith Smith lanceerde eist dat Amazon “betaalt een eerlijk deel van de belasting in het Verenigd Koninkrijk,” en heeft opgedaan, 168.844 supporters, op het moment van schrijven.

In een artikel voor The Huffington Post UK, de vakbondsleider bekritiseerde premier David Cameron voor het niet nemen een hardere houding.

Google wordt gezegd dat slechts 10 miljoen pond in de vennootschapsbelasting in het Verenigd Koninkrijk tussen 2006 en 2011 te hebben betaald, ondanks een omzet van 11,9 miljard pond. Ik was verbaasd over de minister-president niet aan deze te verhogen wanneer Eric Schmidt vergadering van de zakelijke adviesraad bijgewoond.

Google en Amazon zijn niet de enigen die onder de overheid toezicht. Aan de overkant van de vijver, CEO van Apple, Tim Cook heeft getuigd, om de Amerikaanse Senaat permanente Subcommissie onderzoeken hoe de tech reus beheert haar fiscale regelingen. Congres beschuldigde het bedrijf van het creëren van een complex web van dochterondernemingen om de 35 procent BTW tarief in de Verenigde Staten te voorkomen, terwijl Apple zijn positie gebaseerd op legaliteit verdedigt. Cook zei dat het geld uit blijven Amerikaanse bodem, tenzij de aanslagvoet wordt ‘redelijk’, terwijl senator Carl Levin van mening dat het huidige systeem is gewoon “niet goed.

? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

? Artificial Intelligence, Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen; Developer; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, Cloud, Box integreert met Google Docs, Springboard, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Box integreert met Google Docs, Springboard

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer