Tweejarig project verhoogt REANNZ snelheid van het netwerk, bespaart kosten

Nieuw-Zeeland de wetenschappelijke en academische onderzoeksnetwerk, REANNZ, heeft voltooid een netwerk weer op te bouwen met betrekking tot zowel de nationale en internationale netwerken.

In ruil voor 25 procent van het kapitaal van het netwerk op te bouwen, REANNZ kreeg 25 procent van de capaciteit, zei hij. Dat opengesteld voor 20 100Gbit / s golflengten die REANNZ blikje bepaling waar het wil voor de kosten van de aankoop van een eigen netwerk kaarten.

“We hebben allemaal van die capaciteit, tot 200 keer wat we hadden eerder, voor ongeveer 60 procent van wat het was ons eerder kost,” zei hij.

De strategie achter de switch was contractuele lock-in met commerciële vervoerders ontsnappen onder een managed services-overeenkomst.

Bandbreedte kan worden omgezet in een kwestie van minuten, die kritiek is voor onderzoekers die korte duur experimenten of tests te ondersteunen.

“Dat was echt moeilijk om te doen en de commerciële vervoerders alle vereiste één jaar contracten,” zei Cotter.

REANNZ heeft ook een volledig inzicht in het systeem en kan alle alarmen en prestaties statisitcs, die van vitaal belang voor een high performance netwerk.

REANNZ afzonderlijk construeerde een deal aan te boren in Australië AARNet onderzoeksnetwerk als het door Auckland doorgeeft Southern Cross, het stimuleren van de internationale capaciteit van 1GBit / s in beide richtingen tot 43Gbit / s in beide richtingen.

Die link live gegaan afgelopen april.

“Voor de eerste keer Nieuw-Zeelandse onderzoekers zijn op gelijke voet met hun Australische en andere internationale tegenhangers in termen van hun vermogen om deel te nemen aan deze internationale wetenschappelijke projecten,” zei hij

FX Networks werd vervolgens gekocht door de Australische Vocus Communications, maar Cotter zei een dergelijk geval werd verzorgd in het contract. REANNZ heeft geen aandelenbelang in het bedrijf, maar een aandeel in de eigendom van het netwerk zelf.

We kunnen onze eigen hardware te kopen en zet het in op welke manier we willen, “zei hij.” We dachten dat we innovatief zijn in veel manieren en we konden innovatief in het business model ook.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; refrein winst stabiel op NZ $ 91m op koper pricing beslissing; Spark NZ meldt NZ $ 370m nettowinst;? MYOB groeit ERP-aanbod met NZ $ 28,5 Greentree overname; NZ Commerce Commissie onderzoekt proprosed Vodafone Sky fusie

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Cotter zei dat er was 145 procent groei in het internationale verkeer en 85 procent de totale groei in het hele netwerk in het afgelopen jaar.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’