Turnbull zou NBN contracten hebben gegeven aan Telstra

Een coalitieregering zou kunnen zien Telstra krijgt een grotere rol bij de opbouw van de National Broadband Network (NBN), volgens Shadow Communications minister Malcolm Turnbull, die zei dat hij het bedrijf zou hebben gezien een aantal van de bouw vanaf het begin.

Bij jaarcijfers Telstra’s eerder deze maand, CEO David Thodey vertelde journalisten dat het bedrijf is “nauw samen met NBN Co” in termen van de uitrol, en waren in gebracht om wat werk in West-Australië, evenals een aantal design werk meer te doen in grote lijnen, maar zei dat de rol van Telstra’s is in wezen ad hoc.

“We halen de speling indien nodig,” zei hij.

Hij zou niet bevestigen of het bedrijf zijn ontmoeting met Turnbull plannen om van de Coalitie fiber-to-the-node (FttN) netwerk alternatief moet de partij wint de verkiezingen op 7 september te bouwen te bespreken, maar zei dat Telstra “praat elke politici die behoefte hebben om ons te praten “.

In een Fairfax gehoste Google Hangout vandaag, Turnbull zei dat het “bizar” dat Telstra, met al zijn ervaring in het opbouwen van netwerken, is tot nu toe uitgesloten van werk aan de NBN “grotendeels om politieke redenen”. Hij zei dat in overeenstemming met de manier waarop het netwerk de bouw wordt afgehandeld in landen als Nieuw-Zeeland, zou de gevestigde exploitant een rol te spelen in de aanleg van het netwerk in het kader van een toekomstige coalitie overheid.

“Zou het goed zijn voor Telstra meer betrokken worden bij dit project zijn? Ja, ik denk dat het zou zijn, maar onderworpen aan een heleboel andere zaken als goed,” zei hij.

Ik denk dat ze volledig uit de constructie uitgesloten was zeer vreemd. Als ik in [voormalig Communicatie Minister Stephen] schoenen Conroy’s was geweest, zou ik tenminste een deel van dit project voor de Telstra te bouwen hebben gegeven. Niet alles, omdat je andere mensen daar zou willen iedereen eerlijk te houden, en om een ​​beetje van spanning en concurrentie te bieden.

Turnbull herhaalde ook dat terwijl de Coalitie minimaal 25 Mbps download snelheid op van de Coalitie NBN heeft gegarandeerd in 2016, zou uiteindelijk de beslissing van retailers om uploadsnelheden ingesteld op de plannen. Hij geeft aan dat de verhouding downloaden snelheden uploaden naar diensten FttN doorgaans 12:56.

Turnbull herhaalde zijn verklaring aan de website in februari dat de coalitie een ‘cloud-eerst “-aanpak in de regering zou nemen;. In tegenstelling tot de aanpak van de huidige Labour-regering om de cloud, dat de meer conservatieve aanpak heeft genomen van het vragen agentschappen te overwegen cloud adoptie, de Coalitie zou duwen voor overheden om cloud-diensten te gebruiken.

“We moeten agressief bevorderen van een cloud-eerste strategie,” zei hij.

Turnbull zei ook dat hij zou kijken naar meer overheidsdiensten online te verplaatsen, en zei dat de coalitie in een digitale brievenbus zou brengen, die reeds in de markt vergelijkbaar is met die door de overheid in handen van Australia Post. Dit zou een hub voor alle overheidscommunicatie, en staten en lokale overheden worden aangemoedigd om het te gebruiken.

“We moeten dat zo snel mogelijk te willen, interactie overheid met de burger, waar het kan worden bereikt, kan de elektronische interacties. We zullen een gratis elektronische postbus / duif gat te bieden. Mijn doel is om het kanaal te maken voor iedereen overheidscommunicatie, “zei hij.

Coalitieregering om agressief te bevorderen cloud

De coalitie zou ook streven naar een “cultuur van innovatie te bevorderen” binnen de regering over kleine projecten die gericht zijn op het verbeteren van de manier waarop de overheid samenwerkt met het publiek door het vrijgeven van meer overheidsgegevens voor apps te nemen om te bouwen op, zoals de New South Wales transport apps.

“De nadruk moet liggen op de creativiteit en verbeelding. De focus moet op ervoor te zorgen dat mensen niet gestraft als de dingen niet werken,” zei hij.

Je moet een houding waarin je kleinere experimenten aan te moedigen aan te moedigen.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data