Turnbull waait in Conrovia als Labor eist transparantie rond NBN raids

Een buitengewone prestaties van de Australische premier Malcolm Turnbull heeft een buitengewone dag geïllustreerd bij Parliament House in Canberra, waar de Australische Federale Politie (AFP) uitgevoerd huiszoeking op het ministerie van parlementaire Services.

De minister-president beschuldigt oud-minister van communicatie en nu Shadow Speciale Minister van Staat Senator Stephen Conroy van inmenging in de rechtsgang en pesten de AFP.

“We hebben allemaal gezien hem respect hoge militaire officieren in de Senaat, hebben we gezien hem de integriteit van de Australische federale politie aan te vallen vóór, en nu is hij het weer doen,” Turnbull vertelde verslaggevers op woensdag.

Zoals voor hem proberen om politieke invloed aan te wenden om een ​​onderzoek in te stoppen … hij zou beter moeten weten.

Turnbull zei toen de senator moet zijn steun achter de AFP gooien.

“Dit zijn de mannen en vrouwen die ons veilig te houden, en ik kan je vertellen, sprekend namens mijn regering en ik denk dat de overgrote meerderheid van de Australiërs, ondersteunen wij onze politie en veiligheidsdiensten, omdat we weten dat ze staan ​​tussen ons en gevaar, “de minister-president gezegd.

Het gevaar, als de PM tegen de nominale waarde wordt genomen, is meer dan het lekken van documenten die aantonen dat de uitrol van het NBN is getroffen met vertragingen en kostenoverschrijdingen.

“Senator Conroy vanochtend werd nog maar eens dat hij werkt in een parallel universum te zien. Ik heb gebruikt om het te beschrijven als Conrovia, een andere sfeer, een ander universum,” zei Turnbull.

Door de uitgifte van een oproep aan rally rond de troepen, en bind een lint rond uw lokale boom voor de FBI, het is Turnbull, die is meer waarschijnlijk in gevaar van het nemen van het verblijf in Conrovia.

Dit is niet een zaak van nationale veiligheid. De NBN documenten liggen ergens tussen bedrijfsspionage en klokkenluiden, met de geschiedenis meer kans om te laten zien de laatste is de juiste interpretatie.

De inval vandaag uitgevoerd door het AFP heeft nog meer documenten in beslag genomen, verzegeld gezien, en overhandigd aan de griffier van de Senaat, in afwachting van een beslissing over de vraag of de parlementaire voorrecht op hen van toepassing.

Het is van vitaal belang dat de parlementaire voorrecht is vereerd “, zegt Shadow procureur-generaal Mark Dreyfus.” Het is van vitaal belang voor de wijze waarop parlementsleden gaan over het doen van hun werk.

Het beschermt parlementariërs zowel met elkaar communiceren en communiceren met alle Australische gemeenschap. Het beschermt documenten die ze verkrijgen of documenten die zij maken in het kader van het doen van hun werk, dat, in de huidige situatie, is het werk dat de verantwoordingsplicht van een regering in handen onderneming die miljarden en miljarden dollars aan overheidsgeld betreft.

Drefyus gezegd is het teleurstellend dat Communications minister senator Mitch Fifield leek niet te begrijpen dat de parlementaire voorrecht is geen politieke speelbal, en dat de regering had dubbelzinnige op wat het wist over de invallen in de kantoren van Senator Conroy tijdens de verkiezingen geweest.

“De Australische mensen zijn eerder misleid over hoeveel deze regering weet over dit onderzoek. Laten we hopen dat we niet opnieuw misleid,” zei hij.

Turnbull moet een volledige openbaarmaking van al zijn contacten met de NBN Co bestuur en dit alles omgang met de NBN Co beheer over wat hij weet te maken en toen hij wist dat het over dit onderzoek.

Sprekend op de National Press Club, oppositieleider Bill Shorten zei dat de regering is overreaching over de kwestie.

“Ik kan niet geloven dat de mate waarin deze regering gaat als dekmantel voor haar NBN stuff-up,” zei Shorten.

Aan het eind van de dag, het publiek hebben het recht om te weten of miljarden dollars worden verspild.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data