TPG neemt ‘strategische investering’ in Amcom

Australische telecommunicatie gigant TPG heeft een bijna 6 procent in rivaliserende Amcom genomen temidden van gesprekken met Vocus op het combineren van de Amcom en Vocus bedrijven.

In oktober; Vocus nam een ​​10 procent belang, in Amcom en kondigde plannen aan de Amcom raad van bestuur te benaderen met een voorstel om de twee bedrijven te combineren.

“De activa en activiteiten van Vocus en Amcom zijn zeer complementair, en de mogelijke combinatie biedt een verbeterde groeiplatform, terwijl het creëren van een echte nationale speler te profiteren van de zich ontwikkelende kansen in de telecommunicatiesector,” zei Vocus chief executive officer James Spenceley aan de tijd.

Kort daarna, Amcom aangekondigd, dat het Megaport’s Melbourne, Sydney en Brisbane vezels activa zou kopen in een deal ter waarde van AU $ 15 miljoen euro.

Dan, op donderdag, TPG gemeld bij de Australian Securities Exchange dat het een bijna 6 procent in Amcom, die het bedrijf heeft gezegd, is niets meer dan een “strategische investering” had genomen.

Het bedrijf zei hetzelfde van haar 7 procent van de aandelen die het, kocht in rivaliserende iiNet in 2012. Dan-CEO om het spel TPG genoemd Michael Malone als ‘een plaats aan de tafel “, moet er verder gepraat over overnames of fusies.

TPG heeft een groeiend glasvezelnetwerk van de achterkant van de aankoop van AAPT, en het bedrijf is nu, gebruik te maken van deze activa, om de uitrol van glasvezel naar de kelder tot 500.000 appartementen in een aantal hoofdsteden in Australië in rechtstreekse concurrentie met de National Broadband Netwerk.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice