Toshiba president valt op zijn zwaard

Toshiba president Hisao Tanaka en zijn voorganger Norio Sasaki hebben verlaten in de nasleep van een ¥ 150.000.000.000 boekhoudschandaal beschuldigd op overijverige winstoogmerk management.

De twee mannen waren onder de acht high-level executives in het uitgestrekte Japanse conglomeraat in de val op dinsdagmiddag nemen, aftredend na een onafhankelijk rapport vond het senior management medeplichtig aan een jarenlange regeling pad winst.

“Het is gebleken is er ongepast boekhouding aan de hand voor een lange tijd, en we diep verontschuldigen voor het veroorzaken van deze ernstige problemen voor de aandeelhouders en andere belanghebbenden”, aldus Toshiba in een verklaring.

Vanwege dit Hisao Tanaka, onze directeur van het bedrijf, en Norio Sasaki, ons bedrijf vice-voorzitter … vandaag zal aftreden.

Voorzitter Masashi Muromachi zal overnemen als president in de tussentijd.

Het rapport presenteerde Toshiba met een herijkt zeven jaar winst sheet, waaruit blijkt dat gekookt FY2008 en FY2009, evenals FY2011 door middel van FY2014 resultaten hebben allemaal bijgedragen aan de ¥ 150.000.000.000 overwaardering van de winst. In FY2012, het bedrijf naar verluidt toegevoegd ¥ 85000000000 tot het einde jaar winst.

Op dinsdagochtend Tanaka een verklaring verontschuldigen aan de aandeelhouders, investeerders en belanghebbenden voor de overdrijving.

Toshiba heeft gezegd dat zij de procedures zal nemen om het verleden financiële resultaten “indien nodig” te corrigeren, zegt dat het zal jaarlijks de resultaten te controleren, lopen haar bevindingen door middel van commissarissen van de vennootschap Ernst & Young ShinNihon en rapporteren zoals vereist.

Tanaka, 64, en Sasaki, 66, beiden lid geworden van Toshiba in de vroege jaren zeventig.

Sasaki diende als Toshiba president tussen juni 2009 en juni 2013, die het grootste deel van de periode waarin het bedrijf opgeblazen de winst.

AAP

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

India ‘anti-koloniale’ om zijn economische nadeel: Marc Andreessen in onsamenhangend Twitter rant; LG Pay zal een no show op MWC: Rapport; Singtel krimpt nettowinst met SG $ 16m; Facebook terugtrekt Gratis Basics project in India, Samsung te voorzien de openbare veiligheid netwerk in Zuid-Korea

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro