toespraak van Koningin opent deur naar de revival van het Handvest Snoopers ‘

The Queen’s toespraak, die het begin van het nieuwe parlementaire jaar in het Verenigd Koninkrijk signaleert, heeft heropend de deur naar de introductie van de controversiële nieuwe maatregelen voor het bijhouden van mensen internet en mobiele communicatie.

De toespraak liet doorschemeren dat de controversiële communicatiegegevens Bill nog kan verschijnen voor het parlement. Het wetsvoorstel, dat bekend staat als de Snoopers ‘Charter, omvat maatregelen die kunnen vereisen ISP’s en andere aanbieders van communicatiediensten (CSP’s), zoals mobiele operators, om grote hoeveelheden van de gebruikers te houden’ persoonsgegevens en internet activiteit logs voor ten minste één jaar.

“Met betrekking tot het probleem van de aanpassing van internet protocol adressen, zal mijn regering voorstellen om de bescherming van het publiek en het onderzoek van de criminaliteit in cyberspace in staat te brengen,” zei ze op woensdag.

de website werpt een blik op het Handvest ‘Snoopers’ ‘en wat bedrijven nodig hebben om te weten over de wetgeving die stelt voor om de autoriteiten toegang te geven tot gegevens over online communicatie in het Verenigd Koninkrijk

De feitelijke afgifte van de Koningin is een verwijzing naar een van de aanpassing van Internet Protocol (IP) adressen aan een specifiek individu met behulp van dat IP-adres of, in het geval van ISP’s die hetzelfde IP-adres gebruiken voor meer dan één klant, het identificeren van de juiste gebruiker.

In een briefing nota gepubliceerd door Downing Street naast de toespraak, het ministerie van Binnenlandse Zaken zei: “De regering is vastbesloten ervoor te zorgen dat voor de wetshandhaving en inlichtingendiensten hebben de bevoegdheden die zij nodig hebben om het publiek te beschermen en te zorgen voor de nationale veiligheid Deze agentschappen gebruiken communicatiegegevens -. het wie, wanneer, waar en hoe van een communicatie -., maar niet de inhoud ervan te onderzoeken en vervolgen van ernstige misdrijven … de overheid is op zoek naar manieren om deze kwestie met de CSP het wetgeving kan betekenen “.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat een dergelijke wetgeving zou niet om klakkeloos worden de toegang internet data van onschuldige leden van het publiek, hoewel voorgestelde maatregelen onder meer de mogelijkheid om het gebruik van internet gegevens te verzamelen, evenals bepaalde gebruikers, inhoud, tijd en locatie van de e-mail, VoIP (zoals zoals Skype) of instant messaging gesprekken.

Het document is niet de voorgestelde wetgeving te noemen, maar verwijst naar “ontwerpvoorstellen publiceerde vorig jaar” – mogelijk een verwijzing naar het ontwerp van communicatiegegevens Bill (CDB). De; wetsvoorstel was gedaald, na, oppositie, van vice-premier Nick Clegg, die zei dat de voorstellen waren te extreem.

Aan het einde van april, Clegg zei een CDB die betrokken zijn het bijhouden van een logboek bij van elke website die een gebruiker bezocht en elke communicatie op social media sites was niet gebeuren, terwijl de liberaal-democraten in de regering waren.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer