Tibco lanceert Engage, waadt in overvolle marketing software pool

Tibco op maandag gestart met Engage, een cloud-based marketing platform dat een overvolle markt wordt geconfronteerd, maar kon een publiek onder middelgrote bedrijven.

Engage doelstellingen uit te breiden naar marketing technologie, terwijl het gebruik van TIBCO’s kern van kracht, die de integratie van de technologie en het verkrijgen van inzichten uit de real-time informatie. TIBCO’s core business draait rond messaging en het bedrijf heeft gebruikt die technologie uit te bouwen in enterprise social networking.

zie ook; Tibco koopt Jaspersoft voor $ 185.000.000, voegt ingebedde BI; Review: TIBCO Spotfire Mobile Metrics beoordeling: No-gedoe KPI levering aan uw mobiele apparaat; Tibco CEO Vivek Ranadive op CIO invloed, big data en sport

Hoewel Tibco is een overvolle veld betreden met iedereen van Marketo naar MailChimp naar Salesforce, Oracle en SAP te spelen, is het bedrijf bijna vanaf nul. Tibco bouwt voort op de overname van Loyalty Lab, dat gespecialiseerd is in loyaliteitsprogramma’s voor retailers en andere bedrijven.

Als Tibco dan Loyalty Lab klanten kan brengen, Engage zou al een fatsoenlijke footprint. TIBCO’s eerste referentie klant, North Face, heeft retail geloofwaardigheid en Leandro Perez, Director of Product Marketing bij Tibco, zei dat meer grote klanten zouden binnenkort worden genoemd.

Volgens Perez, Engage’s geheime saus wordt het integreren van gegevens uit verschillende systemen en het benadrukken van analytics. Een voorbeeld zou opduiken loyalty card gegevens point of sale systemen en iBeacon aan een klant te raken met een aanbod op het juiste moment.

Perez voegde eraan toe dat Engage’s doel is niet om de bestaande systemen te vervangen, maar te integreren met hen als een laag. Engage klanten zouden primaire functies die al in Tibbr zijn te krijgen. “Perez zei ook dat Engage zou aanspreken middelgrote bedrijven.” Dit zal grote en middelgrote bedrijven die niet beschikken over grote marketingbudgetten te dienen, “zei Perez.” De kern van Engage is persoonlijke betrokkenheid op schaal.

Engage bestaat uit de volgende

De grote vraag voor TIBCO’s Engage is of het kan breken door een overvolle veld gemunt chief marketing officers. “Als alle stukjes in elkaar zijn Engage is krachtig. Gaan we komen in een overvolle ruimte? Ja. Zijn we denken kunnen we iets heel anders te doen. Ja,” zei Perez.

Hier is een blik op een paar Engage screenshots

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Connectors op de verkoop, marketing en communicatie kanalen om berichten, content en aanbiedingen te duwen;. Een gedragsanalyse motor om real-time en historische gegevens om het gedrag van de consument beter te voorspellen volgen;. Een interactie engine om gepersonaliseerde marketing te leveren over meerdere kanalen;. Loyalty beheer met punten, beloningen en rapportage tools;. Collaboration instrumenten via een sociale laag die zal lijken op Tibbr;. privatebankingactiviteiten onder de merknaam gemeenschappen om marketeers en klanten te koppelen.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek