Telstra stemming over Labor niet Lib beleid: Thodey

Telstra aandeelhouders zal worden gevraagd om het bedrijf $ 11000000000 National Broadband Network overeenkomst overwegen alleen op basis van wat er zou gebeuren als de NBN doorgaat, niet op wat er zou gebeuren als de coalitie neemt kracht en maakt veranderingen, volgens Telstra CEO David Thodey.

De analist dia gebruikt om te verklaren hoe Telstra aandeelhouders zal worden gevraagd om te stemmen, (Credit: Telstra).

“Het is belangrijk om te onthouden dat het NBN is het overheidsbeleid. En we zullen werken binnen dat beleidskader. Wij vragen de aandeelhouders om te stemmen over wat wij geloven het beste is voor Telstra binnen dat beleidskader, niet over alternatieve overheidsbeleid,” Thoday vertelde media en analisten vanochtend.

Volgens Shadow Communications minister Malcolm Turnbull, zou de Coalitie winnen regering bij de volgende federale verkiezingen, zou het kijken naar een mix van technologieën, met fiber-to-the-home op sommige plaatsen maar fiber-to-the-node in de rest . Hij heeft aangegeven dat de coalitie niet zou zoeken, te demonteren delen van de NBN reeds aangelegd.

Thodey beantwoordt de vragen over specifieke onderdelen van de overeenkomst die het bedrijf lease infrastructuur om NBN Co zou zien en migreren haar klanten op het nieuwe netwerk.

Een belangrijke clausule in het contract voorkomt Telstra van het bevorderen van de eigen draadloze breedband producten als een substituut voor glasvezel. Thodey zei dat dit niet zou voorkomen dat Telstra van het bevorderen van Next G of toekomstige Long Term Evolution producten helemaal.

We zullen doorgaan met het ontwikkelen en duw draadloze … maar in termen van dit contract willen we krijgen zo veel mogelijk mensen te gaan op de vezel mogelijk, omdat we betaald krijgen voor dat, “zei hij.” Wat we hebben afgesproken om te doen is om niet actief te bevorderen draadloze als een direct substituut voor vaste breedband.

De CEO zei dat hij niet verwacht dat dit veel invloed hebben op de inkomsten van de telco’s.

Dit is een zeer klein percentage van de potentiële opbrengsten gaan vooruit dat we onszelf zijn exclusief uit voor de toekomst.

Thodey zei dat de clausule was ook afhankelijk van wat Telstra’s concurrenten reclame, wat aangeeft dat als zijn concurrenten te bevorderen draadloze als alternatief voor glasvezel, kan Telstra in staat zijn uit de overeenkomst te komen. grootste concurrent van de telco’s, Optus, was nog niet in staat om te reageren wanneer gevraagd door de website Australië over de vraag of het ook zou worden uitgesloten van het duwen draadloze als een alternatief voor het NBN als onderdeel van haar $ 800.000.000 overeenkomst met de NBN Co.

Op de Optus overeenkomst, Thodey zei dat hij niet bereid is om het geld aangeboden aan Optus met de Telstra deal te vergelijken was.

Wij ons niet te vergelijken met die deal, we hebben gekeken naar het totale pakket dat we over de periode, “zei hij.” Ik ben niet echt geïnteresseerd in wat Optus heeft.

Vanaf nu tot het oktober aandeelhouder stemming 18, Thodey zei dat de ondertekening van de definitieve overeenkomst Telstra zou geven enkele kleine betalingen voor NBN Co om de toegang tot een aantal putten en leidingen als de roll-out vordert krijgen.

“We zullen in staat zijn om de slag te gaan met hen en zullen we in staat zijn om enkele kleine betalingen te ontvangen. Dus ze echt aan de slag met de planning en het ontwerp vanaf vandaag,” zei hij.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze