Telstra omleidingen ongeluk NBN spraakoproepen

Ongeveer 7.000 klanten in New South Wales werden naar verluidt getroffen door een technische fout die ze ontvangen van oproepen niet voor hen bestemd zag.

“Op dinsdag, de technische staf die een fout in een database die wordt gebruikt om NBN voice directe gesprekken. Als gevolg hiervan, een aantal Telstra NBN Voice klanten in NSW waren niet in staat om inkomende gesprekken te ontvangen als de database niet goed gericht deze gesprekken naar een ander nummer,” een woordvoerder van de telco zei op vrijdag.

“Telstra verontschuldigt zich voor het ongemak dat dit voor onze klanten heeft veroorzaakt.”

Het incident werd voor het eerst gemeld door ABC News.

Sinds het incident op dinsdag werden 130 klanten nog steeds problemen ondervinden met hun Telstra NBN spraakdiensten en had slechts de juiste telefoonnummers gerestaureerd in de afgelopen 24 uur.

“De meeste van deze diensten werden gerestaureerd op dezelfde dag, maar de resterende paar werden gisteren hersteld”, aldus de woordvoerder.

Naarmate meer en meer consumenten maken de overstap naar de NBN, Australian Communications Consumer Action Network (ACCAN) roept Telstra om ervoor te zorgen dat zijn oudere netwerk in stand wordt gehouden, zodat de consument het gebruik van dat netwerk krijgen dezelfde snelle service als die met behulp van Telstra NBN. Terwijl ACCAN feliciteerde Telstra op zijn snelle actie op dinsdag, zei ze in een verklaring vandaag aan dat zij betreft verdere problemen zijn gemeld.

Telstra hebben bevestigd dat de klanten niet in rekening worden gebracht voor gesprekken die door deze nummers voor de duur van het incident.

De kwestie waarschijnlijk ingewikkelder om zo NBN begint de helling van de fiber-to-the-node inzet van de NBN die de bestaande koperen netwerk diensten tegelijkertijd zal gebruiken als ADSL-diensten zijn verbonden.

NBN deze week zei dat het zou alleen garanderen 12 Mbps download snelheden voor de klanten op de fiber-to-the-node dienst in gebieden waar de overgang naar de NBN nog niet volledig afgerond.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data