Telstra en Alcatel-Lucent proef FttN voor Coalition NBN

Telstra en Alcatel-Lucent hebben bevestigd dat ze werken aan een fiber-to-the-node (FttN) proef die zou kunnen worden opgehaald als onderdeel van rework van de National Broadband Network (NBN) uitrol van de Coalitie.

De proef, eerst gemeld door de Australian Financial Review, werd gestart na de verkiezingen te winnen van de Coalitie op 7 september, en maakte deel uit van een langlopend technologie partnerschap met het netwerk leverancier Alcatel-Lucent.

“Alcatel-Lucent heeft ons toegang tot het netwerk partner voor vele jaren, en we regelmatig testen technologieën met hen. Wij hebben recente ervaring met FttN-achtige technologieën via onze Top Hat uitrol”, aldus de woordvoerder.

We begonnen de VDSL vectoring proef net na de verkiezingen, en het gaat goed. We hebben nog niet de mogelijkheden aan iedereen laten zien.

Telstra en Alcatel-Lucent werkten samen aan het bedrijf de eerste FttN worp terug in 2005, en vervolgens in het ongelijk gestelde NBN tender in 2008.

Voordat hij de nieuwe minister van Communicatie van vorige week, Malcolm Turnbull vaak gewezen op het VDSL vectoring werk dat wordt uitgevoerd door Alcatel-Lucent in België met Belgacom, en in Oostenrijk met Telekom Austria, als een potentieel meer kosteneffectief alternatief voor het leveren van fiber to the lokalen aan 93 procent van de Australische kantoren vandaag.

Zoals; FttN omvat het installeren van een knooppunt op de hoek van de straat, en vervolgens met behulp van de bestaande koperen lijn naar de lokalen aan VDSL-diensten aan te bieden, zal Telstra moeten worden betrokken bij de bouw van de FttN NBN omdat het momenteel nog eigenaar is van de koperen leidingen. De coalitie zal eerst moeten onderhandelen over de AU $ 11000000000 Telstra NBN deal om toegang tot de kabel.

Telstra CEO David Thodey heeft gezegd dat het bedrijf zou graag een snelle heronderhandeling te zien, maar het onderzoek geeft aan dat Telstra heeft er belang bij om meer bouwwerkzaamheden uit de nieuwe NBN. Hoewel Telstra geen grote bouwcontracten niet direct ontvangen voor het NBN in het kader van de Arbeid, het bedrijf is sterk betrokken bij de on-the-grond te werken met pit en duct sanering. In augustus, Thodey zei dat Telstra wil graag zoveel mogelijk te helpen bij de bouw van de NBN en Turnbull heeft dat gezegd, hij zou meer van de bouwwerkzaamheden aan Telstra hebben gegeven, in de eerste plaats.

De snelheden op de FttN proef zal het meest interessant zijn, maar Telstra is overgebleven kaken stijf op elkaar over het op dit punt. Op VDSL snelheden oplopen tot maximaal 80 megabits per seconde (Mbps) omlaag, afhankelijk van de lengte en de kwaliteit van de koperlijn. Waar dan ook verder dan 300 meter van de kast of knooppunt ziet een enorme vermindering van de snelheid.

Als onderdeel van deze interne studie heeft Telstra gebruikt VDSL vectoring, dat vermindert de ruis op de koperlijn, waardoor nog hogere download- en uploadsnelheden.

Volgens een analist briefing document van Alcatel-Lucent, het proces Belgacom heeft een koperen lus lengte van 500 meter, met de voorlopige lab en in het veld testresultaten met een minimale downstream snelheid sans vectoring van 20Mbps, en met vectoring een minimale downstream snelheid van 65Mbps.

Een Telstra woordvoerder vandaag gezegd dat de huidige proef Telstra heeft geen klanten in dit stadium, maar dat het proces is “het leveren van de verwachte FttN snelheden”. De woordvoerder heeft de lengte van de koperlijn, of de plaats van het proces niet openbaar te maken.

Het voorstel van de coalitie zou momenteel te zien in de buurt van 71 procent van de lokalen ontvangen fiber-to-the-node diensten in plaats, hoewel dit cijfer zal grotendeels afhangen van de uitkomst van de beoordelingen en controleert de Coalitie is momenteel bezig in NBN Co, de huidige uitrol en de beste opties voor breedband.

Een Alcatel-Lucent-woordvoerder bevestigde de Telstra proef, en zei dat het netwerk leverancier werkt aan VDSL vectoring studies met tussen de 40 en 50 telco’s wereldwijd.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data