Telstra Air tekent 100.000 klanten

Telstra Air, de openbare Wi-Fi aanbod van dominante telco van het land, heeft gezien 100.000 leden zich aanmelden tot uw dienst, in minder dan twee maanden.

De telecommunicatie-gigant lanceerde Telstra Air op 30 juni, in samenwerking met de Wi-Fi-provider, Fon, in een dienst die ziet de leden hun eigen Telstra data, te gebruiken in openbare plaatsen.

“In de komende vijf jaar, ons plan is om het netwerk te laten groeien tot twee miljoen Telstra Air hotpots in het hele land,” Neil Louis, Telstra Retail, hoofd van de Wi-Fi zei in een blogpost.

Voorafgaand aan de lancering van Telstra Air, Australiërs werden toegang Telstra Wi-Fi-netwerk van roze Wi-Fi koepels geplaatst door het hele land, voor gratis als onderdeel van een uitgebreide studie uitgevoerd door de telco. Eenmaal verbonden met de hotspot, werden de gebruikers krijgen een maximum van 30 minuten gratis toegang met download snelheden tot 2Mbps.

De proef zagen 1,5 miljoen unieke gebruikers en 500 terabyte verbruikt per dag in de openbare Wi-Fi-hotspots.

Maar vanaf 15 juni van dit jaar, de telco begon haar 2600 plus hotspots uit te schakelen, om ze te vervangen door wat nu bekend staat als Telstra Air.

Non-Telstra klanten kunnen in dit stadium niet aanmelden voor een dienst, maar het bedrijf is van plan om gasten accounts bieden “voor een kleine vergoeding” die nog moet worden aangekondigd. Telstra overweegt ook mogelijk zijn mobiele klanten Telstra Air gebruiken in de toekomst.

In de resultaten FY15 boekjaar, de telco vertelde de aandeelhouders dat het verwacht groei zal volgend boekjaar vergroten dankzij de lancering van de AU $ 100.000.000 Telstra Air netwerk. Vorige maand, tijdens zijn inaugurele toespraak als nieuwe CEO van Telstra, Andrew Penn ook inzetten voor het vergroten van het bedrijf mobiele netwerk capex door te investeren AU $ 500 miljoen in het over de komende twee jaar.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice