Telefónica en Telenor geven cross-operator API’s nog een schot met BlueVia betalingen

De operator groepen Telefonica en Telenor, die een gecombineerde bereik van meer dan 400 miljoen klanten, hebben samen in een poging om de controle van de mobiele app betalingen te grijpen gestreepte.

Spanje-gebaseerde O2 eigenaar Telefónica heeft een; platform genaamd BlueVia; dat ontwikkelaars application programming interfaces (API’s) voor het aansluiten netwerk functionaliteit, zoals sms-geeft, in hun apps. Op woensdag, de Noorse Telenor zei dat het zou bijdragen een eigen API’s om hetzelfde platform, zodat ontwikkelaars klanten, zowel van deelnemers aan de dezelfde code aan te pakken.

Hoewel andere functies zullen volgen, zullen de twee groepen carrier in eerste instantie richten hun BlueVia inspanningen op het gebied van mobiele betalingen, in het bijzonder betalingen voor apps en voor in-app-aankopen. Dit zou hen helpen de controle van betalingsprocessen dat deze dagen meestal behandeld door Google en Apple zijn te herwinnen.

Telenor voegt zich bij de BlueVia platform als een gelijkwaardige partner, en breiden we een uitnodiging om andere mondiale telco’s om mee te doen in deze nieuwe manier van samenwerken, “zei Telenor Digital Services plaatsvervangend chief Rolv-Erik Spilling in een verklaring.” We willen dat onze collega telco’s om de voordelen van de toetreding tot BlueVia in het helpen om de activa te gelde te maken en tegelijkertijd waardoor het makkelijker voor klanten om content en applicaties te kopen begrijpen.

Morsen beweerde mensen de voorkeur om te betalen voor apps en content via hun mobiele factuur, in plaats van via een creditcard of PayPal. Of dit ringen waar hangt grotendeels af van de betrokken markt – in opkomende markten, waar de credit cards zijn relatief zeldzaam, is het zeker gemakkelijker voor mensen om te betalen voor een dergelijke dingen door beltegoed.

“We willen dat onze collega telco’s om de voordelen van de toetreding tot BlueVia in het helpen om de activa te gelde te begrijpen” – Rolv-Erik Spilling, Telenor

BlueVia hoofd Jose Valles vertelde de website dat de volgende functionaliteit zal te maken hebben met “communicatie”. Dit suggereert dat de ontwikkelaars kunnen krijgen aan te sluiten op Telefónica ‘s; TU Me, gratis VoIP-dienst, die beschikbaar is voor elke iOS of Android-gebruiker, ongeacht hun operator.

Cross-operator API pogingen een fragmentarisch geschiedenis. De meest recente van deze pogingen, de Wholesale Applications Community (WAC), stortte in juli met zijn API’s worden afgesplitst om Apigee.

De meest prominente van deze API’s was voor betalingen, en een breed scala aan operators gebruikt – waaronder Telefónica en Telenor. Echter, de API nooit betrapt op met ontwikkelaars, zodat het grotendeels ongebruikt in apps gebleven.

Op de vraag of het lastig om ontwikkelaars aan boord van dit keer te krijgen zou zijn, Valles zei: “Ik ben niet van plan om ontwikkelaars te praten ik ga ecosystemen te praten.”.

de website Karen Friar bijgedragen aan dit rapport.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Zullen mensen gebruiken het deze keer?

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice