Telecom NZ bunkers in oorlogsgebied

Telecom Nieuw-Zeeland resultaten briefing vandaag werd gedomineerd door praten over kostenbesparingen en offshoring honderden banen in Australië en Nieuw-Zeeland als de wereldwijde financiële crisis bleef de grootste telco van het land getroffen.

Veel Kiwi’s zijn op dial-up, en zijn blij mee

Een 59 procent winstdaling voor de eerste helft van het jaar tot NZ $ 163.000.000 aan de achterkant, van een kleine toename bedrijfsopbrengsten van NZ $ 10 miljoen middel; Telecom is het vinden van het zal moeilijk in een trage markt met traditionele spraakdiensten inkomsten blijven vallen.

De meeste Telecom divisies, bar Wholesale en infrastructuur bouwer, Chorus hebben gezien personeelsbezetting te laten vallen, de telco’s CEO Paul Reynolds zei vandaag, met als gevolg, in 120 minder personeel, met meer te gaan. Aussie; dochteronderneming AAPT zal werpen 350 banen door offshoring.

Aannemer nummers hele Telecom zijn ook naar beneden, in hoofdzaak, met tarieven zijn ook geperst, volgens, om Reynolds, zijn en externe consultants en retail reclame ook wordt gehakt. De sluiting van; Telecom mislukte online retail portal, Ferrit, bespaart sommige NZ $ 1.000.000 per maand.

Voor executive team Telecom, de moeilijke tijden, het einde betekenen van de loonsverhogingen, althans voor dit jaar. Elke loonstijgingen zijn waarschijnlijk naar front-line; stafmedewerkers plaats. Toch Reynolds zei dat hij optimistisch over de toekomst was, IT-diensten, breedband en internet voorziening blijven groeien, Telecom, en waren de ster performers in de nieuwste financiële; resultaten.

Nieuw-Zeeland heeft op dit moment 50 procent markt penetratie van breedband. “Veel Kiwi’s zijn ingeschakeld; dial-up, en zijn blij met het,” zei Reynolds. Telecom zal, hard werken om mensen te bekeren van dial-up, met behulp van zijn succesvolle, “Street Fighter”-deur kloppen initiatief.

Het bedrijf impairment lasten omvatten de NZ $ 33.000.000 afschrijving van ingeblikte GSM; apparatuur na Telecom besloten om de eerste generatie mobiele vallen, technologie, om uitsluitend te gaan met 3G WCDMA in het 850MHz spectrum, in plaats daarvan. Een goodwill afschrijving voor een bedrag van NZ $ 68.000.000 voor Telecom; Australische dochteronderneming Powertel vormt de rest van de, bijzondere waardeverminderingen, als gevolg van een grote daling van de boekwaarde.

Wat de nieuwe W850-netwerk, te wijten aan de lancering in juni, Reynolds; gelooft Telecom heeft de rand op mobiele concurrenten – die in Nieuw-; Zeeland betekent Vodafone alleen – als gevolg van glasvezel backhaul om toegang te krijgen; punten. Dit maakt het mogelijk Telecom om hogere snelheden dan bij gebruik van, oude-stijl telco backhaul-technologie.

Telecom NZ CEO Paul Reynolds, (Credit: Telecom NZ)

Reynolds heeft ook beloofd dat Telecom een ​​aantal exclusieve apparaten zullen hebben, en dat het zal leveren, nieuwe diensten die de concurrentie momenteel niet aan te bieden. Telecom heeft van oudsher, ongeveer de helft van de NZ mobiele markt, die op 110 procent; penetratie, maar dat is nu gedaald tot 41 procent.

Echter, Reynolds zou niet zeggen of Telecom haar gedachten was veranderd, groothandel in de W850-netwerk, alsmede de bestaande CDMA één;. Momenteel TelstraClear wordt doorverkoop Telecom CDMA producten en, diensten, maar hebben geen toegang tot de nieuwe W850 netwerk in juni.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Het sorteren van de ‘spaghetti legacy-netwerken “is ook op Reynolds; agenda bij de bouw van de Next Generation Network. Hij zegt dit, zal worden gecompliceerd maar noodzakelijk.

De Telecom CEO was ook agressief op overheidsregulering, beweert investering Telecom in de telco sector bedroeg; 80 procent van het totaal, en dat het “absoluut noodzakelijk” dat, aandeelhouders zien rendement op. Reynolds zei verdienste beoordelingen; regelgevende besluiten zijn een must, om ervoor te zorgen dat ze een eerlijke en; billijk.

In de vaste lijn groothandel en de infrastructuur gebied, de foto, want Telecom wordt gemengd. Reynolds gemeld dat de wholesale-breedbandtoegang; bedrijf was vlak, als gevolg van de klant churn. Ook local loop; ontvlechting middelen operators zetten klanten op hun eigen, netwerken, zoals deze komen on-stream.

Echter, Reynolds was hoopvol dat de nieuwe voice / breedband producten, met een gegarandeerde kwaliteit van de dienstverlening zou helpen Telecom Wholesale lift; haar wedstrijd dit jaar.

De divisie Infrastructuur, Chorus heeft ingezet 309 berm kasten als onderdeel van, een grootschalige fiber-to-the-node programma. Het is het versnellen van de, inzet, met 100 kasten per maand wordt uitgerold.

Dankzij het FTTN programma, de gemiddelde snelheid van 24.000, klanten verbonden kasten is aan 13.3Mbps van 10 Mbps, zei Reynolds. Ontvlechting in Nieuw-Zeeland gaat vooruit in een traag tempo, hoewel: slechts 46 uitwisselingen, voornamelijk in Auckland, zijn ontbundeld, met slechts 25.000 klanten lijnen. Reynolds; gelooft veel meer uitwisselingen zullen dit jaar gesplitst;. Refrein CEO Mark Ratcliffe zei 15 uitwisselingen een kwart zou zijn; ontbundelde ‘als er de vraag naar is “.

In IT services, Reynolds was erg blij te aangekondigd dat; Telecom Gen-i had gesloten NZ $ 310.000.000 waarde van de contracten, met inbegrip van deals met zuivel Fonterra een monopolie en het ministerie van Onderwijs.

Als een kanttekening, Reynolds haalde de recente fusie tussen; Hutchison / 3 en Vodafone Australië. Telecom is eigenaar van 10 procent van de, Hutch, en de CEO zei dat dit een “-waardeverhogende deal”. CFO Russ; Houlden zei dat terwijl Telecom bedoeld om haar belang in het houden; gefuseerde entiteit, het zal niet verder geld om het belang in te stimuleren toe te voegen; Hutch.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice