TCS is gericht op Frankrijk met € 75m diensten overname

TCS heeft de overname van de Franse IT-dienstverlener Alti voor € 75 miljoen aangekondigd.

De overeenkomst is bedoeld om “versterking van het vermogen TCS ‘en voetafdruk aan haar klanten in Frankrijk en andere regio’s in Europa te bedienen,” TCS zei in een verklaring.

Alti zal de Indiase IT-dienstverlener te voorzien van een extra 1.200 werknemers in Frankrijk, België en Zwitserland, samen met lokale expertise in enterprise, verzekeringen en CRM-producten.

N Chandrasekaran, CEO en managing director van TCS, zei dat de aankoop is een onderdeel van een “lange-termijn strategische inzet voor Frankrijk, dat is de op twee na grootste IT services markt in Europa”, direct na het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

TCS is actief in Frankrijk sinds 1992 en heeft meer dan 50 klanten in het land, volgens het bedrijf. Onder hen is Europcar, waardoor het een meerjarige overeenkomst gesloten met in 2012.

Historisch gezien hoewel zijn voetafdruk in Frankrijk is vrij laag geweest. In het begin van 2011, Kumar Kaleeswaran, TCS ‘country manager voor Frankrijk, erkende de lokale medewerkers opgenomen slechts 12 verkopers en het had een doel het bereiken van 200 lokale front office medewerkers van maart 2012.

TCS heeft echter onlangs het inhuren van lokaal om haar Europese footprint te verhogen, tot het punt dat, vorig najaar, meldde het bedrijf een sequentiële daling van de winstmarges deels te wijten aan die verhuren.

“In de afgelopen 5 jaar heeft TCS aanzienlijk haar positie in het land versterkt door lokale personeelswerving en investeringen,” zei Chandrasekaran.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle