Tablet zendingen posten eerste jaarlijkse daling, Apple en Samsung slip: IDC

IDC zegt dat de topzware tablet markt beleefde zijn allereerste jaar-op-jaar daling van de zendingen in het vierde kwartaal van 2014.

Hoewel de daling is nominaal bij 3,2 procent, het markeert het moeilijkste kwartaal nog sinds de oprichting van de tablet markt in 2010, volgens IDC wereldwijd kwartaal tablet tracker. Aan de andere kant, zendingen voor het volledige jaar 2014 steeg iets meer dan 4 procent naar 229.600.000 stuks.

Tablet marktleiders Apple en Samsung, die IDC zei zijn belast met de uitvoering van de markt naar voren elk jaar vond ook de stam in 2014, met zowel de fabrikanten ervaren jaar-op-jaar daling.

Apple’s tablet zendingen daalde van 26 miljoen in Q4 2013-21400000 tabletten in Q4 2014. De Cupertino krachtpatser zag ook haar tablet marktaandeel dalen van 33,1 procent naar 28,1 procent.

Zoals voor Samsung, de Koreaanse elektronicagigant zag zijn tablet zendingen dalen 13.500.000-11.000.000, terwijl het marktaandeel daalde van 17,2 procent naar 14,5 procent.

Hoewel Apple de iPad lineup uitgebreid door het houden van rond oudere modellen en het aanbieden van een lagere invoerprijs punt van $ 249, het was nog niet genoeg om de iPad de verkoop te stimuleren, gezien de opwinding rond de lancering van de nieuwe iPhones, “zei Jitesh Ubrani, senior analist voor IDC’s driemaandelijkse tablet tracker bevindingen. “Ondertussen, Samsung’s strijd voortgezet als low-cost-leveranciers worden snel bewijzen dat midden- tot hoog geprijsde Android-tablets gewoon niet geknipt voor de hedendaagse tablet markt.

De verkopers Afronding van de top vijf in het kader van Apple en Samsung zijn Lenovo, Asus en Amazon.

via IDC

Terwijl de top vijf van bijna spiegels IDC’s tablet verzending stats van Q3 2014, is er een opmerkelijk verschil. Amazon in geslaagd om de nummer 5 vertrekpunt RCA stelen, ondanks het feit dat het opgenomen de steilste jaarlijkse volumedaling in de top vijf leveranciers. Vakantie verkoop van Amazon’s Kindle Fire lijn daalde bijna 70 procent ten opzichte van vorig jaar, volgens IDC.

Over het algemeen, de resultaten van IDC zijn nauwelijks schokkend. Het onderzoeksbureau voorspelt dat de verkoop tablet zou lijden in 2015. Echter, de vooruitzichten zijn niet helemaal grimmig, zoals IDC denkt dat de markt nog steeds groeien, op zijn minst enigszins, dankzij de lancering van Windows 10 en de mogelijke invoering van een gebaar-interface in tablet ontwerp cycli.

Geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Apple; geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189, Apple, Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone