Symantec bevordert Michael Brown van tijdelijke naar vaste CEO

Symantec heeft zichzelf een nieuwe, permanente chief executive officer gevonden, hoewel er niet veel van een reorganisatie van de bedrijfsleiding op het einde.

Interim CEO Michael Brown is gegeven het groene licht en zullen nu permanent in zijn post te blijven.

Na één van ‘s werelds meest bekende kranten punten de vinger naar Symantec voor het niet om zijn netwerk te beschermen tegen een vier maanden lange Chinese cyberaanval, het beveiligingsbedrijf terug vuur.

Brown is lid geworden van bestuur van Symantec na de fusie met Veritas Software in juli 2005. Hij heeft ook eerder als CEO van Quantum geserveerd.

Brown, nam de teugels op interim-basis, eerder dit jaar, te midden van de onmiddellijke verdrijving van de toenmalige CEO Steve Bennett.

Op het moment, Symantec voorzitter Daniel Schulman zei in een verklaring dat de beslissing om te wisselen van Bennett was “het resultaat van een voortdurende overlegproces, en niet neergeslagen door een gebeurtenis of ongepastheid.”

Symantec kondigde toen aan dat het een zoektocht naar een nieuwe CEO te beginnen. In combinatie met de executive search bureau Russell Reynolds, raad Symantec gekeken naar meer dan 100 kandidaten, waarvan een derde raakten ernstig doorgelicht voor de hoogste baan.

Gezien de full-time optreden, is het duidelijk dat het bestuur tot nu toe blij met Brown’s record moet zijn.

In augustus, de security reus begonnen boekjaar 2015 op een hoge nota met beter dan verwachte eerste kwartaal.

Het benadrukken van de groei voor zijn enterprise business, Brown beschreven in het rapport dat de lopende investeringen van Symantec slijpen op vijf belangrijke troeven: back-apparaten, mobiele, geavanceerde bescherming tegen bedreigingen, managed security services en data loss prevention.

Brown is gepland om een ​​geactualiseerd strategisch plan met aandeelhouders, klanten en werknemers binnen de volgende maand.

Afbeelding via Symantec Investor Relations

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om te werken? nu om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen