Streaming diensten outdating mededingingswetgeving: ACCC

Australische Concurrentie en Consumer Commission (ACCC) voorzitter Rod Sims heeft betoogd dat de vooruitgang in de technologie, zoals streaming televisie zijn gegaan buiten de reikwijdte van het mededingingsrecht, een juridisch en beleidskader nodig om de achterstand op innovatie.

De Harper Review, gepubliceerd in maart, had benadrukt dat de wetten rond het mededingingsbeleid in Australië moeten worden bijgewerkt, omdat “de prioriteiten zal veranderen als de technologie verandert”.

Volgens Sims, het Harper Review is het uitgangspunt voor de verbetering en modernisering van het mededingingsbeleid, in het bijzonder met betrekking tot IPTV en intellectuele eigendomsrechten.

“Zeer weinig gezegd, maar op twee gebieden van Harper focus die innovatie kunnen stimuleren. Een daarvan is de behoefte aan alle regeringen om regelgeving te herzien om onnodige beperkingen van de mededinging te verwijderen, en de andere is met betrekking tot intellectuele eigendom,” Sims zei op donderdag.

Sims betoogde dat media mededingingswetten zijn achterhaald dankzij de komst van streaming diensten zoals Netflix.

Onder de eerste post, ik denk dat onze media-wetten zou een uitstekende plek om te beginnen. Voortvloeien uit onze analyse van de markt media in onze beoordeling van de Foxtel / Network Ten transacties, is de ACCC goed geplaatst om standpunten over deze kwesties.

De 2 van de 3 eigendom van de media regels kunnen worden voorkomen efficiënte levering van inhoud via meerdere platforms, en moeten worden herzien om te zien of ze nog steeds relevant zijn voor het behoud van diversiteit. Zeker wetten die overnames wordt ingeperkt, moeten duidelijke rechtvaardiging. Veranderende technologie kan de eerste rechtvaardiging hebben gemaakt voor de 2 van de 3-regel, vanaf 30 jaar geleden, overbodig.

De 75 procent bereik regel is ondermijnd door het vermogen van de commerciële free-to-air televisie om de inhoud ervan op nationaal niveau te streamen via het internet. Zowel de 2 van de 3-regel en de 75 procent bereik regel werden geïntroduceerd vóór de opkomst van het internet.

Hij voegde eraan toe dat de anti-overhevelen regel kan ook nodig zijn als gevolg van worden herzien om de toenemende populariteit van streaming, maar dit zou moeten worden afgewogen tegen het risico van betaal-tv providers verwerven van alle high-value-uitzendingen en dus in staat om te rijden op de prijzen .

“De zorg is dat, zonder dat de anti-overhevelen regime, Foxtel kon uitsluitend alle premium sport te verwerven en de concurrentie in de kijkcijfers markt te verminderen”, zegt Sims.

Als de trend van streaming live-sport wordt gerepliceerd in Australië, in het bijzonder via betaald abonnement modellen kan de anti-overhevelen regime Revisiting nodig hebben, maar we zijn er nog niet.

Vorige week heeft de ACCC goedkeuring gehecht aan een overname deal tussen Ten Network en Foxtel, het geven van Tien de mogelijkheid om een ​​10 procent belang in de Australische video-streaming-dienst Presto nemen, terwijl Foxtel verwerft 15 procent van Tien.

Terwijl de ACCC in eerste instantie op hun hoede voor de goedkeuring van de deal en zei in september dat het de concurrentie in de traditionele tv-uitzending markt zou kunnen verminderen was geweest, vorige week aangekondigd dat het tevreden was de deal zou dit effect niet.

Bij de goedkeuring van de deal, de ACCC zei het had ook rekening houdend met de concurrentie tussen streaming diensten aan te moedigen.

“De ACCC beschouwt de andere free-to-air tv-netwerken, betaaltelevisie providers en online service providers zullen blijven voldoende alternatieven hebben om hen in staat stellen om content die aantrekkelijk is voor hun kijkers te krijgen”, zegt Sims.

Foxtel en Ten blijft de concurrentie van de overige free-to-air-netwerken worden geconfronteerd, en streaming diensten zijn waarschijnlijk ook steeds belangrijker te worden.

De toenemende populariteit van streaming diensten heeft gezien dat de Australische regering heeft onlangs haar wetgeving ontwerp blootstelling die zullen zien GST toegevoegd aan alle digitale producten en diensten online gekocht door Australiërs vanaf medio 2017 te onthullen.

“Deze verandering zal resulteren in de levering van digitale producten, zoals streaming of downloaden van films, muziek, apps, games, e-boeken, maar ook andere diensten zoals consultancy en professionele diensten, het ontvangen van soortgelijke GST behandeling of ze worden geleverd door een lokale of buitenlandse leverancier, “de verklarende materiaal [PDF] voor de exposure draft zegt.

Wanneer het GST in 2000 geïntroduceerd werd, zoals transacties betrekkelijk ongebruikelijk, vooral voor consumenten. Echter, grensoverschrijdende leveringen vormen nu een groot en groeiend deel van de Australische consumptie.

Het toenemende belang van dit soort transacties heeft gewezen op het feit dat de GST-systeem is ontworpen met een focus op de Australische basis van, in plaats van grensoverschrijdende leveringen … Dit schaadt de integriteit van de GST belastinggrondslag en kan benadelen lokale leveranciers.

Enterprise Software; TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; NBN, NBN zal Australië in een ‘leidende positie:? Bill Morrow, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent, innovatie, quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek financieringsronde

Vorige maand, Optus vice-president van Corporate & Regulatory Affairs David Epstein beschuldigde de ACCC van het zijn verouderd, het argument dat het in strijd is met collega-toezichthouders de Australische Communicatie en Media Autoriteit (ACMA) en de federale regering, die is met het effect van inflexibele tegenstrijdig beleid dat innovatie stymies.

Epstein stelde de noodzaak van een gemoderniseerde één geïntegreerde industrie-specifieke regulator, zeggen dat het voorkomen van overregulering en het bevorderen van innovatie door een verblijf op de hoogte van de technologische vooruitgang is van cruciaal belang om te concurreren in de wereldwijde digitale economie.

“Effectieve mededingingsbeleid is van cruciaal belang voor de toekomstige economische welzijn van de natie, en toch de bestaande institutionele structuren opgezet meer dan twee decennia geleden er niet in slagen om gelijke tred te houden met de complexiteit en verandering in technologieën die de moderne digitale tijdperk belichamen”, zei hij .

Epstein zei dat als de ACCC niet werden ontbonden, kan het naast de unified telco regulator werken, maar met een gedeelde plaats van conflicterende processen.

“Zo’n regulator zou kunnen samengaan met de ACCC – eventueel delen van commissarissen, fundamentele uitgangspunten of zelfs een raad van toezicht,” zei Epstein.

De politieke tijd gelijk. Een federale overheid die werd begonnen met een frisse start, met een hernieuwd gevoel van een gemeenschappelijk doel, kunnen tegelijkertijd verdergaan waar Harper gebleven, putten uit verschillende telco-sector reviews, erkennen dat de ACCC is uitgerekt voor de nabije toekomst, en beginnen te kijken naar een wereld waar NBN Co’s werk is gedaan. Dit kan een grote agenda, maar is één van een nieuwe minister van communicatie kon vatten met de steun van een goed geïnformeerde premier.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent

Quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek subsidieronde