Stealth virus waarschuwing klonk weer

Botnets zijn groepen computers die zijn geïnfecteerd door malware die het mogelijk maakt de auteur om de geïnfecteerde pc te controleren, en dan gebruiken ze meestal om spam of lancering DDoS-aanvallen te sturen.

Sprekend op de AusCERT conferentie over de Australische Gold Coast op dinsdag, Eugene Kaspersky, oprichter van Kaspersky Labs, zei dat de invloed van de georganiseerde misdaad op de malware-industrie heeft geleid tot een verandering van tactiek, in navolging van opmerkingen in maart van dit jaar door Mikko Hyppönen van F-Secure. In plaats van te proberen om virussen en wormen die zoveel computers als mogelijk, malware auteurs infecteren te creëren in plaats daarvan proberen te infecteren 5.000 of 10.000 computers tegelijk om gepersonaliseerde zombie legers te creëren.

“Heb ik een miljoen computers om spam te versturen Nee. Om een ​​DDoS-aanval, 5000 of 10.000 pc’s is meer dan genoeg te doen Daarom virusschrijvers en hackers hun tactiek veranderd zijn van besmetting -. Ze niet een wereldwijd nodig epidemie “, aldus Kaspersky.

Volgens Kaspersky, zijn georganiseerde criminelen reclame-netwerken van zombie computers te huur aan ondergrondse nieuwsgroepen en webpagina’s. Wanneer zij een order ontvangen voor een botnet van een bepaalde grootte, stellen zij over het proberen om computers via geïnfecteerde e-mailbijlagen of sociaal-engineered spam met links naar kwaadaardige webpagina’s te infecteren. Zodra ze infecteren genoeg computers om de bestelling uit te voeren, stoppen ze met behulp van dat bijzondere stukje malware.

“Het lijkt erop dat als, zeg, het virus auteur moet 5000 geïnfecteerde computers, zetten ze de Trojan op een webpagina en wacht tot 5.000 machines te worden besmet. Dan is de Trojan te verwijderen ze, want dat is genoeg. Als ze een nieuw verzoek om te krijgen een andere zombie-netwerk, dat ze een nieuwe Trojan vrijgeven – ze zijn in staat om het aantal geïnfecteerde computers te controleren “, aldus Kaspersky.

Adam Biviano, senior systems engineer bij antivirus bedrijf Trend Micro, het daarmee eens. Hij zei dat alleen door het infecteren van een relatief klein aantal computers, het malware heeft een betere kans van het vliegen ‘onder de radar’ en niet wordt opgemerkt door antivirus bedrijven.

Het is zinvol om een ​​discrete aantal pc’s onder jouw controle te hebben en in staat zijn om op te verkopen, ‘zei Biviano, die eraan toevoegde: “Met 5.000 pc’s onder controle – geen van die worden vernietigd of dat met de werkelijke kwalificeerbare schade als resultaat – u zal passen onder de radar, waarschijnlijk wat geld te verdienen en u zult waarschijnlijk niet gearresteerd.

Kaspersky zei dat om te vechten deze nieuwe tactiek antivirus bedrijven hebben grondiger door schuren webpagina’s en e-mailbijlagen voor nieuwe en onbekende malware te zijn – om zo weinig Trojans mogelijk door te dringen tot de gebruikers te waarborgen.

“Voordat het vrijgeven van de nieuwe besmette code die ze te testen met behulp van antivirus scanners en ze hebben de nieuwe Trojan niet vrijgeven of worm als het wordt ontdekt. ​​Ik denk dat als slechts 1.000 machines besmet, anti-virus bedrijven zullen nooit het geïnfecteerde bestand te ontvangen. dat is de reden waarom antivirus bedrijven om gegevens te reactief te verzamelen en krijgen monsters zo snel mogelijk “, aldus Kaspersky.

Vincent Gullotto, vice-president van McAfee antivirus emergency response team, vertelde de website van Australië dat antivirus bedrijven reageren op de nieuwe dreiging door pro-actief zoeken naar nieuwe vormen van malware.

“Het is standaard voor ons, Kaspersky, Symantec en sommige van de andere vooraanstaande antivirus bedrijven schuren het web in veel verschillende manieren. We gaan op zoek naar [malware] met een zeer agressieve search en we doen passieve zoekopdrachten waar we machines die gewoon zitten te wachten om aan de slag aangevallen. Als we zien een machine krijgen aangevallen we pak een monster vrij snel zodat we het kunnen toevoegen aan onze database “, zei Gullotto.

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om te werken? nu om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen