Startup opent Bitcoin-only margin trading platform

Als iemand die werkt in het financieel management industrie een uiterst veilige taak om een ​​startup te maken stopt, duidt dit meestal op dat ze ofwel gek of iets goeds. In het geval van Joseph Lee’s, het is meer waarschijnlijk de laatste, met de snel-to-be ex-bankier met behulp van zijn ervaring om te wedden op de toekomst van Bitcoin.

Lee is geen onbekende voor Bitcoin. Een early adopter van de crypto-munt, breidde hij zijn portefeuille te Bitcoin te nemen als een klein experiment, maar het duurde niet lang voordat het zijn vruchten afgeworpen en vertegenwoordigde bijna 90 procent van zijn investeringen.

En nu denkt hij dat iemand anders in staat om te speculeren over de waarde van de Bitcoin zelf zou moeten zijn, maar dan zonder de risico’s die hij en anderen hebben geconfronteerd tijdens hun experimentele dagen. Op dit moment, als een belegger wil de handel op een Bitcoin uitwisseling zoals Mt GOX, moeten ze één of meer traditionele valuta’s te beheren, samen met hun Bitcoin valuta, het verhogen van de complexiteit en het mogelijke risico voor hen.

Om dit te ondervangen, heeft Lee een marge trading platform, Btc.sx, dat volledig ontdaan van alle andere dan Bitcoin valuta’s ontwikkeld. Trades worden in Bitcoin geplaatst, uitbetalingen zijn in Bitcoin, en de aanbetaling vereist om een ​​positie op het platform te openen is in Bitcoin.

De tweede belangrijkste kenmerk van Lee’s platform is dat het is gericht op marge handel, waardoor beleggers om extra investeringen te gebruiken om hun bestaande Bitcoin benutten en hun uitbetalingen. Zoals bij alle margin trading platforms, dit vermenigvuldigt de beloning voor investeringsbeslissingen die af te betalen, en vermenigvuldigt ook het risico als de markt zuur maakt.

Echter, Btc.sx de eis van een voorschot om een ​​positie te openen bepaalt hoeveel van een weddenschap grootte van een belegger kan maken, en maakt het ook mogelijk om hun totale blootstelling te beperken.

“Als de markt beweegt tegen hen in een zeer sterke manier, dan doen ik als de tegenpartij om dat risico te beheren. Als ik meer dan wat mijn cliënt neerzet als borg te verliezen, dan zal het uit mijn zak komen. I zal nooit meer in rekening brengen van de klant meer dan hun borg voor die positie, “zei Lee.

Het maakt het mogelijk effectief investeerders om weddenschappen te plaatsen op hoe de waarde van Bitcoin zal bewegen, hetzij door het nemen van een long of short positie, en voor de eerste 24 uur van de handel, is leverage gratis verstrekt. Btc.sx rekent 0,1 procent elke dag daarna voor gearing.

Lee begon te werken op het platform slechts negen maanden geleden als een enkele oprichter en na het investeren van AU $ 150.000 van zijn eigen geld in, lanceerde het drie maanden geleden. Een en een halve maand geleden, bereikte de winstgevendheid, waardoor hij de druk om zijn baan bij Macquarie Bank vertrekken.

Venture capitalists hebben ook gezien belofte in Lee’s platform, met Lee die reeds meerdere aanbiedingen, maar hij zei tegen de website dat het niet per se alleen geld dat hij zoekt.

“Ik zou de financiering overwegen om een ​​klein deel van wat ik na als het gaat om steun te zijn. Ik begrijp dat het geld is relatief makkelijk te krijgen, zo niet uit Australië [dan] uit Silicon Valley, want ze houden van deze ruimte op het moment. Wat ik ben echt na is de kennis om de groei te stimuleren van het bedrijfsleven te helpen, “zei hij.

Lee streeft naar tussen de AU $ 500.000 en AU $ 1.000.000 voor zijn eerste ronde van de financiering, met als doel om het te besteden aan niet alleen het uitbouwen van zijn bedrijf, maar hopelijk ook het verstrekken van een tweede voordeel van het verbeteren van de reputatie van Bitcoin in het algemeen.

Hij zei dat toen Bitcoin voor het eerst naar voren gekomen als een munt, er was te veel nadruk op de parallelle markt gebruik, maar vandaag zijn de meer rechtmatig gebruik is erkend door middel van een bredere verspreiding en de discussies die zich momenteel rond regulering.

“Er zijn een heleboel mensen die bang zijn van de regelgeving … maar wat de wereld zou moeten doen is het krijgen enthousiast over het woord regelgeving wanneer het in dezelfde zin als Bitcoin wordt genoemd,” zei Lee.

Hoe meer regelgeving die komt tot de Bitcoin wereld, hoe meer legitimiteit zal brengen Bitcoin als een munt.

Lee maakt ook gebruik van zijn eigen bedrijf als een voorbeeld van hoe het mogelijk is om Bitcoin gebruiken voor meer legitieme doeleinden. Hij betaalt al zijn eigen salaris gedeeltelijk in Bitcoin, en zei dat als zijn toekomstige werknemers willen worden vergoed in Bitcoin, zou hij dat doen – maar alleen onder de voorwaarde dat alle transacties kunnen worden verklaard, gecontroleerd en getraceerd.

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO; Start-Ups, Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie opleiding; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups ; Waarom de Chinese India’s Hike bode in een eenhoorn hebben getransformeerd en wat WhatsApp kunnen leren

Net zoals de Australische dollar heeft onderscheiden wetten over het volgen en compliance, wil ik graag mijn klanten om te weten dat we geen interesse in die actief zijn in zuivere grijze gebieden.

“Er zijn veel mensen die willen dingen van de radar te houden, maar ik moedig iedereen die wil uitbetalen hun Bitcoin om hun verdiensten in Bitcoin verklaren als vermogenswinsten,” zei hij.

Aan de veiligheid kant van de dingen, is Lee’s platform niet handhaven van het gebruik van een hete portemonnee voor transacties. Zodra Bitcoins worden afgezet, worden ze offline gewelven zin dat het platform aangevallen moeten worden verzonden worden middelen gebruikers niet kwetsbaar voor diefstal links.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie training

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren