Startup Empeopled springt naar hulp Lavabit ten opzichte van de US Govt

Chicago gevestigde startup Empeopled spoort haar stem te hebben gehoord in de Lavabit v. Het geval Verenigde Staten momenteel door het Amerikaanse Hof van Beroep.

Lavabit bevond zich voor de rechter, veroordeeld tot overhandigen SSL sleutels, dat zou de Amerikaanse regering hebben gesteld om de e-mail van een van zijn klanten, vermoedelijk Edward Snowden lezen. Het hebben nagelaten dit te doen, en het afsluiten van haar activiteiten plaats, Lavabit oprichter Ladar Levison verhoogd $ 101.545 om een ​​beroepsprocedure te financieren.

Hoewel niet betrokken bij de rechtszaak zijn de Electronic Frontier Foundation, American Civil Liberties Union, en Empeopled een amicus curiae ter ondersteuning Lavabit gedeponeerd.

Deze briefing documenten zijn gedeponeerd op 25 oktober vorig jaar, en aan het begin van december, werd de zaak gepland voor een mondelinge ruzie tussen de vertegenwoordigers van de VS en Lavabit.

Echter, Empeopled wil ook verder worden betrokken. Het heeft een motie om te participeren in de pleidooien, die is ingesteld voor de maand januari 28. Indien de motie wordt aangenomen, zou Empeopled vijf minuten om het argument presenteerde in zijn ingediend amicus curiae (PDF) presenteren ingediend.

Het is de enige partij aandringen om zijn stem op dit punt te worden gehoord, en de enige startup betrokken raken bij de rechtszaak.

Terwijl Lavabit pleit voor het vierde amendement te worden aanvaard – en dat onredelijke huiszoekingen en inbeslagnemingen voorkomt zonder waarschijnlijke oorzaak en de aanwezigheid van een gesanctioneerde warrant – Empeopled heeft een andere aanpak met een kort genomen.

Empeopled betoogt dat de beginselen van het Eerste Amendement – wetten met betrekking tot de bescherming van de vrijheid van meningsuiting, met inbegrip van anonimiteit – zouden worden geschonden als de Amerikaanse regering vrij kan nemen SSL sleutels bedrijven ‘. Zij stelt ook dat de Veertiende amendement – waarin het wordt gebruikt om het recht op privacy politieke betogen – in staat stelt anoniem vrijheid van meningsuiting, en dat dit ook zou worden geschonden, moeten de gebruikers van bedrijven niet worden geboden ter bescherming van SSL.

Indien de zaak niet in het voordeel Lavabit’s, Levison zei dat hij de strijd om het Supreme Court kan nemen. Daarbij zal echter een nieuwe ronde van fondsenwerving nodig hebben om de extra juridische kosten van een dergelijke actie te dekken.

? Perth cop benaderd beperkt computer

? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-werknemer Samsung leukemie gevallen niet gerelateerd werk

? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL

Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië’s grote banken

Veiligheid;? Perth cop toegankelijk beperkt computer, Legal;? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-Samsung werknemer leukemie gevallen niet verwante werken, Enterprise Software;? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL, Banking; Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië grote banken