S’pore te investeren US $ 390M in de nieuwe IT-projecten

SINGAPORE – De publieke sector zal naar verwachting toe te kennen nieuwe IT-contracten ter waarde van S $ 620.000.000 (US $ 389.700.000) dit jaar, verspreid over diverse projecten die de technologie-upgrades en een geïntegreerde security systeem.

Een groot deel van dit budget gaat naar vijf overheidsinstellingen: het Ministerie van Defensie (MINDEF), Ministerie van Binnenlandse Zaken (MHA), Ministerie van Onderwijs (MOE), National Library Board (NLB) en Infocomm Development Authority van Singapore (IDA ), zei Chan Yeng Kit, chief executive IDA’s, tijdens een industrie briefing dinsdag. De Autoriteit houdt toezicht op technologie aankopen en implementaties voor grote overheidsinstanties Singapore.

Volgens Tan Kar Joo, directeur van e-government beleid en programma’s op IDA, worden deze bureaus verwacht te besteden ongeveer S $ 400.000.000 (US $ 251.400.000), ongeveer twee derde van het totale budget. Naar schatting 270 inschrijvingen worden genoemd in de loop van het jaar, voegde ze eraan toe.

Belangrijke projecten opgesteld voor het jaar onder meer de inzet van een ERP-systeem door MINDEF, en inkoop van ICT-diensten IDA voor de verschillende ministeries en instanties om zakelijke toepassingen, zoals databases en software te ondersteunen, die niet zijn opgenomen in een belangrijke Standard project ICT Operating Environment (SOE) kondigde vorig jaar. Zowel de MINDEF en IDA-projecten zijn de moeite meer dan S $ 10.000.000 (US $ 6.300.000) per stuk.

De MHA is ook op zoek naar een geïntegreerde security systeem te bouwen voor het koppelen van verschillende security componenten in een gevangenis faciliteit hier.

Daarnaast zal een inschrijving ook worden opgeroepen voor consultancy diensten aan een business model, governance-beleid en de technische normen vast te stellen voor een nationale authenticatie framework. Chan legde uit dat dit zal helpen de MHA en IDA ontwikkelen van een landelijke infrastructuur voor transacties en diensten authenticeren tussen overheid, bedrijven en burgers.

Robert BREDEHöFT, vice-president van de wereldwijde overheid industrie verkopen bij Sun Microsystems, vertelde de website Azië dat zijn bedrijf is erop gebrand om te worden betrokken bij een aantal projecten in het kader van de MHA, zoals plannen voor een logistiek webportal, de geïntegreerde beveiliging systeem, en een casino vergunningaanvraag en de goedkeuring systeem om te worden ingezet in Singapore voorgestelde geïntegreerde resort.

BREDEHöFT, die aanwezig was bij de industrie briefing was, voegde eraan toe dat de zon MINDEF zal aangrijpen op de plannen van het ministerie om de command and control-systemen te verbeteren. De overheid is een van de vier belangrijkste – en growing– industrieën voor Sun, zei hij.

Volgens IDA Chan, de overheid de aankondiging dinsdag volgt op een sterke prestatie van de Infocomm sector, die 8,9 procent in 2005 groeide uit tot te bereiken “een all-time high ‘van S $ 37900000000 (US $ 23800000000). Meer dan 7.000 nieuwe banen werden gecreëerd in deze sector vorig jaar, voegde hij eraan toe. In 2004, de industrie groeide met 6 procent, tot S $ 34800000000 (US $ 21900000000).

Singapore wordt erkend als een leider in Infocomm, en het is belangrijk om te blijven van het potentieel van Infocomm technologieën voor de operationele efficiëntie te exploiteren “, zegt Chan.

Hij voegde toe dat de overheid vorig jaar voorgeschoteld uit ongeveer S $ 1000000000 (US $ 628.600.000) ter waarde van contracten, bijna 43 procent meer dan de voorspelde S $ 700.000.000 (US $ 440.000.000). Het bedrag is exclusief de S $ 1500000000 (US $ 942.900.000) SOE tender naar het bureaublad, messaging en netwerken ICT-werkomgeving tegenover overheidsinstellingen standaardiseren.

Race versmalt tot vier lopers, ondertussen de race voor de SOE project heeft opgepikt momentum, zoals IDA’s Chan bleek dat vier groepen zijn genomineerd voor de volgende fase van de aanbesteding.

Twee consortia, onder leiding van Atos Origin en Crimson Logic, uit de originele lijst met kandidaten zijn gedaald.

Volgens Chan, de resterende vier “voldeed aan de criteria voor de pre-kwalificatieronde, zoals de financiële mogelijkheden, expertise en inzet track record”. Deze groepen zijn

Volgens Wu Choy Peng, IDA de plaatsvervangend chief executive en de overheid CIO, zal de Autoriteit de shortlist spelers deelnemen aan de discussies aan de eisen en specificaties te verfijnen en aanbesteding “tegen het einde van het jaar”. IDA verwacht tot gunning van de opdracht door begin volgend jaar beginnen en implementatie werk van medio 2007, voegde ze eraan toe.

De huidige plannen voor de SOE zal 60.000 zitplaatsen in de hele publieke sector van invloed zijn meer dan acht jaar, Choy uitgelegd. De volgende fase van het project zal waarschijnlijk beginnen nadat de eerste aanbesteding is gegund, en een tweede tender zal worden genoemd, zei ze. Deze volgende fase is van invloed op ongeveer 100.000 zetels in de onderwijssector, voegde ze eraan toe.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

De IDA verwacht dat de totale SOE contractwaarde op ongeveer S $ 2000000000 (US $ 1,3 miljard euro), een stijging van de oorspronkelijke geraamde begroting van S $ 1,5 miljard.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’