Sohu, Tencent en Baidu toestel video alliantie

Tencent Holdings, Sohu.com en iQiyi.com unit Baidu zal een alliantie vormen om online video-diensten aan te bieden in China, om te helpen bij het beheren kosten en volgt op de aangekondigde fusie tussen de twee grootste video streaming sites land Youku en Tudou.

De overeenkomst zal de drie bedrijven, die eerder rivalen in de Internet video consumenten zien, waardoor hun gecombineerde koopkracht te dragen in de gezamenlijke overname van “superieur” binnenlandse en ingevoerde video-inhoud, China Daily meldde op woensdag. Zij zullen ook delen hun bestaande content bibliotheken en het verstrekken van andere wederzijdse ondersteuning.

“Sohu, Tencent en Baidu zijn allemaal iconische internet reuzen in China. We zullen onze capaciteiten op het gebied van online video, portals, zoekmachines en sociale netwerken te integreren om een ​​betere service online video consumenten,” Deng Ye, CEO van Sohu Video en vice-president van Sohu .com gezegd. De combinatie kon maken Video Content Samenwerking (VCC) de meest krachtige communicatie en marketing platform in online video China’s geschiedenis, voegde ze eraan toe.

Vice-voorzitter van Tencent, Liu Chunning zei ook dat hij hoopt dat de alliantie “barstte de bubble” van overpriced inhoud in China. Hij legde uit dat irrationele prijsstelling en wanordelijk concurrentie maakte het moeilijk voor de Chinese online video aanbieders om rond te komen, en dat de reclame-inkomsten is niet in staat om de kosten voor de websites te dekken.

“VCC biedt schaalvoordelen. Het kan orde te brengen aan de industrie en duw de prijzen naar beneden,” zei Liu.

De alliantie komt een maand na China’s top twee streaming sites, Youku en Tudou, aangekondigd hun plannen om een ​​nieuwe entiteit die volgens hen zal de grootste video-site in het land te worden, en zal in het derde kwartaal van 2012. Met ingang van worden ingevuld formulier Q4 2011, Youku had het grootste aandeel, 21,8 procent van de online video Chinese markt, gevolgd door Tudou met 13,7 procent, Sohu op 13,3 procent, en iQiyi op vooruit te plaatsen met 6,9 procent, volgens onderzoeksbureau Analysys International.

Sohu CEO Xu Weifeng had ook zei eerder deze maand dat het bedrijf open voor het verwerven van de concurrenten om haar online video aanbod te stimuleren, maar niet aangeven of het online video service provider zal kopen, PPS Net TV, gekletst te worden op de verkoop.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro