Sociale ROI moet standaardisatie, traditioneel metrics

SINGAPORE – Social media reclame wordt momenteel geconfronteerd met een adoptie wegversperring vanwege het ontbreken van een gestandaardiseerde meting aan de doeltreffendheid ervan te volgen, maar marktpartijen rekenen traditionele rating bedrijven en customer relationship management (CRM) software kan helpen verlichten deze uitdaging.

Prashant Kumar, president voor Azië wereldmarkten bij IPG Mediabrands, een reclamebureau, zei dat de belangrijkste probleem voor social media marketing is niet de moeilijkheid van het meten van iemands returns on investment (ROI), maar in het hebben van een gestandaardiseerde meting van deze campagnes bijhouden effectiviteit.

“Onze grootste uitdaging vandaag is de veelheid van meettechnieken,” voegde hij tijdens een paneldiscussie gehouden in samenwerking met de Ad: Tech Singapore conferentie hier op woensdag.

Kumar ging verder met te zeggen dat de gestandaardiseerde meting niet “perfect” hoeft te zijn. “Bijvoorbeeld, TV meting niet perfect, maar het is algemeen overeen met wat de werkelijkheid.

Hij riep op de traditionele rating bedrijven zoals Nielsen, die metrics voor tv en pers bezitten, om sneller in de sociale media volgen de ruimte bewegen als ze geloofwaardig zijn al in het meten van koopgedrag. Deze bedrijven kunnen helpen om “discipline en standaardisatie” voor het probleem, merkte hij op.

Houd de traditionele metingen; Fellow panellid Benjamin Koe, mede-oprichter en CEO van social media monitoring bedrijf JamiQ, wees op de traditionele CRM-software om te helpen de industrie beslissen over een meetstandaard.

Hij merkte op woensdag dat bedrijven geen financiële waarde metingen moet worden toeschrijven zoals een “like” op Facebook of Twitter “retweet”.

In plaats daarvan moeten bedrijven de meting van de kosten van het verwerven of behouden van klanten, iets wat nu al via CRM gebeurt baseren, stelde hij. Bijvoorbeeld, als een bedrijf de overname van een business-to-business lead on social media kunnen volgen, zou dit de waarde van social media marketing voor die transactie te tonen, legde hij uit.

Matthew Drury, hoofd van de interactie op ad-buying firma MEC Singapore, zei in een aparte paneldiscussie bij Ad: Tech dat sommige van haar klanten hebben gevraagd voor de traditionele statistieken om hen gerust te stellen van het succes van een campagne. Dit is met name het geval op opkomende industrieën zoals online games, want er zijn niet genoeg case studies of duidelijke metrics om bedrijven ertoe aan te zetten hun advertentie dollars te investeren op deze platforms, voegde hij eraan toe.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle