Snowden zouden beter af in Brazilië, zegt Ellsberg

De man die de Pentagon Papers gelekt heeft gezegd dat het zou “bewonderenswaardig” als de; Braziliaanse regering asiel verleend aan NSA klokkenluider Edward Snowden.

Daniel Ellsberg, een voormalig militair analist die de geheime Amerikaanse overheid onderzoek naar de oorlog in Vietnam in 1971 gelekt naar de pers, vertelde de Braziliaanse krant Folha de São Paulo dat Dilma Rousseff de regering van de klokkenluider die verantwoordelijk is voor het grootste lek in de moderne geschiedenis van de VS zou moeten ondersteunen.

“Hij maakte een groot offer. Snowden is in gevaar van de dood overal, misschien minder in Rusland, maar ik denk dat hij in een meer democratische en een open plek zou zijn,” Ellsberg vertelde de krant.

Op de vraag of Brazilië represailles van de VS zou riskeren door akkoord te gaan met Snowden helpen, Ellsberg overeengekomen dat tegenwerken van de rijkste en machtigste land ter wereld geen gemakkelijke beslissing om te maken zou zijn.

“Brazilië kon sancties worden geconfronteerd. Maar geen enkel land heeft het recht om volledig te bespioneren privé-communicatie van de burgers over de hele wereld”, de activist toegevoegd.

Na de onthulling van een reeks van rapporten met betrekking tot, de Verenigde Staten bespioneren Brazilië; Snowden schreef een open brief aan de Braziliaanse regering in december, vraagt ​​asiel voor de tweede keer.

“Tot een land permanent politiek asiel verleent, zal de Amerikaanse regering blijven bemoeien met mijn vermogen om te spreken,” Snowden schreef op het moment.

“Veel Braziliaanse senatoren eens, en heb voor mijn hulp bij hun onderzoeken van vermoedelijke misdaden tegen de Braziliaanse burgers gevraagd. Ik heb mijn bereidheid om te helpen waar nodig en wettige uitgedrukt, maar helaas is de Verenigde Staten de overheid heeft heel hard gewerkt om mijn vermogen te doen beperken zo “, voegde hij eraan toe.

Nadat de brief is gepubliceerd, de voorzitter van de Foreign Relations en de Nationale Raad van Defensie, Ricardo Ferraço, zei dat hij was actief samen met andere senatoren asiel Snowden in Brazilië te bevorderen.

“Snowden’s permanentie in Brazilië zou of zal een buitengewone voordeel zijn, maar de politiek asiel kan niet in ruil voor informatie worden verleend. Het asiel is vooral een humanitair gebaar en dat is de democratische traditie van ons land”, zei Ferraço bij de tijd.

Volgens het Braziliaanse ministerie van Buitenlandse Betrekkingen, zou een officiële reactie alleen worden afgegeven wanneer Edward Snowden dient een formeel verzoek om asiel en de open brief niet als zodanig te kwalificeren.

Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Veiligheid, Re-thinking veiligheid fundamentals: Hoe verder te gaan dan de FUD; Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om te werken? nu om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen