Smartphones en tablets: de plaat-syndroom

Neem eens een kijkje op smartphones en tablets en je zult iets opmerken: met zeer weinig uitzonderingen ze allemaal op elkaar lijken. Ze zijn in principe platen van kunststof, metaal en glas. Ze komen in verschillende maten, maar voor de rest zijn ze hetzelfde. In een sterk concurrerende markt, zoals mobiele technologie, moet dit blijven ontwerpers ‘s nachts wakker,. (De website)

Voor de iPhone verscheen, telefoons kwam in verschillende vormen en vormen. Sommigen gebogen in het midden (flip telefoons), anderen hadden het scherm slide tot toetsenbord bloot, en anderen zet iets duim toetsenbord onder het scherm.

: Zes klikken: De mobiele toestel dat de dingen veranderd in 2014

OEM’s ging met de vorm die passen bij wat ze wilden bereiken met een bepaald telefoonnummer. Vanuit het oogpunt van de esthetiek het leek niet om een ​​kritische keuze. Telefoons zag er anders uit de verpakking, zodat de keuze van de klant vaak naar beneden kwam om de bruikbaarheid.

Dan is de iPhone verscheen, een slanke plaat van aantrekkelijke materialen die het display ingekapseld. Het ontwerp resoneerde met kopers (samen met het touch screen), en de geschiedenis werd gemaakt. De wedstrijd al snel met spoed naar concurreren met de razend populaire iPhone, en in korte tijd de meeste telefoons waren vergelijkbaar platen.

Dit werd gevolgd door de lancering van de iPad. Tablet makers met spoed naar het succes van Apple’s slab dupliceren. Apparaten begon te zien zijn die op dezelfde dun en rechthoekig waren. ‘Slab syndrome’ gestart door de iPhone werd stevig verankerd door de iPad,. (De website)

Dit maakt het moeilijk voor ontwerpers om hun producten verschillend in verschijning. Er is maar zoveel je kunt doen met een plaat op te geven dat een beroep op de concurrentie. Apple neiging om de rug van de inrichtingen glanzende die het onderscheidt van andere telefoons en tablets. Hij probeerde zelfs kleur behuizing toe te voegen, zoals de concurrentie, maar dat leek niet te resoneren met potentiële kopers.

Dit laat het aan de software om te helpen producten te onderscheiden van de massa. Apple heeft een voordeel in dit opzicht, want het is het enige bedrijf dat de software gebruikt. Het voegt functies die zij hoopt te maken klanten willen de nieuwe gadget. Wanneer alles is gezegd en gedaan, de apparaten zijn vrij veel als al de rest.

Makers van apparaten die andere software te gebruiken proberen om dit te doen, maar onder het allemaal ze zijn vrijwel hetzelfde. Android is Android, na alles. In mindere mate de bedrijven die gebruik maken van Windows Phone zijn in hetzelfde schuitje. Alle apparaten met behulp van die software lijkt hetzelfde aan kopers.

Sommige bedrijven hebben geprobeerd om dit aan te pakken met ongewone hardware design. Lenovo komt te letten met zijn Yoga tablets. Die hebben een dikke cilinder aan één uiteinde met een geïntegreerde standaard. Ze hebben zelfs een unieke pico projector in de cilinder van een van de tabletten. Je hebt ze krediet te geven voor het proberen, maar kansen zijn je nog nooit hebt gezien een van deze tabletten worden gebruikt in het openbaar. Niet veel lijken ze te kopen, hoe uniek ook.

Het is duidelijk dat we moeten zien een bedrijf produceren een telefoon of tablet die een functie heeft, hardware of software, dat het zich onderscheidt van de verpakking. De recente geschiedenis leert ons dat is al moeilijk genoeg, maar het moet ook een eigenschap die kopers aantrekt. Dat betekent dat moet esthetisch ontwerp en ook nuttig zijn.

Ik vermoed dat zowel hardware als software-ontwerpers zitten rond vergadertafels proberen te komen met deze oplossing. Zie het als een plaat syndroom vechter.

De Consumer Electronics Show (CES) is aan de gang in Las Vegas, dus misschien wat gezelschap zal ons verrassen en pronken met een nieuwe telefoon of tablet met innovatieve hardware-ontwerp, het uitvoeren van software die we kunnen niet zonder. Waarschijnlijker de CES zal zijn als de afgelopen jaren en laat ons met dezelfde oude plaat.

The Last CES: Gadget vermoeidheid zal zijn ondergang zijn

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

? 4 zakelijke trends om ze allemaal te regeren; Virtual reality gezichten vijf horden; Samsung Smart TV’s zullen alle compatibele worden IOT; De coolste robotica trends van CES; Meet dit jaar bizar, prachtig en slechtste tech; Zoals ivd centraal staat, wordt de veiligheid verloren in de coulissen, Hoe te domineren CES 2016

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië

Meer CES 2016