Sistema sluit 10 telecom zones, bereidt zich voor op de Indiase veiling

Sistema Shyam, de Indiase eenheid van de Russische Sistema, is het afsluiten van operaties in 10 van de 22 telecom kringen in het land, terwijl hij zich voorbereidt op de volgende ronde van het spectrum veiling in maart tot nieuwe licenties te beveiligen.

Volgens een rapport Economic Times vrijdag, de telco bevestigde haar deelname aan de 11 maart veiling. Vsevolod Rozanov, CEO en president van Sistema Shyam Teleservices (SSTL), zei in een verklaring: “We zijn in het proces van een optimale strategie voor de veilingen op basis van verschillende factoren, waaronder spectrum prijsstelling en het niveau van de concurrentie te tekenen.”

“[SSTL is op zoek] naar het leven voorbij alle onzekerheden en het opbouwen van een nog sterkere MTS merk in India”, Rozanov toegevoegd. MTS is de merknaam van de diensten SSTL’s.

Het bedrijf kondigde ook het zal eindigen diensten in 10 van de huidige 22 telecom kringen in Assam, Andhra Pradesh, Bihar, Himachal Pradesh, Haryana, Jammu en Kasjmir (J & K), Madhya Pradesh, North East, Orissa en Punjab. Getroffen abonnees hebben 30 dagen de tijd om over te schakelen naar andere dienstverleners, zei hij.

Volgens het rapport Economic Times, zal Sistema Shyam de verhuizing van invloed op meer dan 2,2 miljoen klanten en 300 werknemers.

De aankondiging komt dagen nadat het Indiase Hooggerechtshof op zondag alle exploitanten bevolen diensten onmiddellijk te beëindigen indien zij hadden gehouden; 2G-licenties ingetrokken sinds februari 2012, en had geen nieuwe licenties beveiligd tegen het; november veilingen.

Dit zette Sistema Shyam te schrijven aan India’s telecommunicatie-afdeling (DOT), op zoek naar een tijdelijke vergunning, om activiteiten voort te zetten totdat de maart veiling. Een week geleden, het Hooggerechtshof verwierp Sistema Shyam’s petitie aan de vergunningen die zijn ingetrokken door de eerdere uitspraak te herstellen.

Sistema Shyam verloor 21 van zijn 22 vergunningen bij de rechtbank; ingetrokken 122 bestaande licenties, in februari 2012 op grond van graft, en beval deze vergunningen worden opgemaakt voor reauction. Het bedrijf heeft niet deelgenomen aan de veiling vorig jaar november voor CDMA-licenties, zeggen dat het was in afwachting van de uitkomst van de petitie.

De Indiase regering uiteindelijk, afgedankt het in november veiling voor CDMA, na de twee geïnteresseerde bieders, Tata Teleservices en Videocon, uitgetrokken. Sistema Shyam Teleservices is een joint venture tussen Russische conglomeraat Sistema en India’s Shyam Group.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice