Sistema Shyam trims Q3 netto verlies tot $ 89.9M

Indiase operator Sistema Shyam Teleservices (SSTL) heeft een kleiner nettoverlies in het derde kwartaal gemeld als gevolg van gunstige valutakoersen. Het blijft ook open voor biedingen fror CDMA ether als de reserve prijs is verlaagd.

Volgens haar financiële verklaring vrijgegeven maandag, de operator boekte een nettoverlies van INR 4950000000 (US $ 89.900.000) in het kwartaal eindigend op 30 september, die lager zijn dan was het INR 10090000000 (US $ 183.300.000) verloor in hetzelfde kwartaal afgelopen jaar.

“De netto-inkomsten profiteerden als gevolg van verbetering van de OIBDA (bedrijfsresultaat voor afschrijvingen en amortisatie) en ook te wijten aan gunstige ontwikkeling in de wisselkoers resulteerde in de opname van forex winsten als de rupee versterkt ten opzichte van de dollar aan het eind van het kwartaal,” SSTL CFO Sergey Savchenko zei in een apart verslag van de Economic Times maandag.

Sistema Shyam, dat is de joint venture tussen Russische conglomeraat Sistema en India’s Shyam Group, voegde hij stond open voor het idee van de inschrijvingsprocedure voor de 800 megahertz (MHz) spectrum als de overheid verlaagt de reserve prijs.

Deze optie zal echter alleen worden onderzocht als de lokale rechtbank afwijst de toepassing ervan op haar ingetrokken 2G-licenties te herstellen. The Economic Times zei dat bedrijf een petitie de rechter om haar CDMA licenties als verschillend van de GSM-ether, die werden bekijken, ingetrokken door het Hof van Cassatie, in februari, en opnieuw hen. Het had 21 van zijn 22 vergunningen ingetrokken als gevolg van de uitspraak van het Hooggerechtshof.

STTL president en CEO van Vsevolod Rozanov zei dat zijn bedrijf heeft een alternatief plan niet eens zijn 2G-vergunning vervalt op 18 januari 2013, waarin wordt benadrukt dat de eerste prioriteit was het resultaat van de petitie.

India’s; CDMA veiling plannen werden getroffen, na Tata Teleservices en; Videocon uitgetrokken, van het bieden van twee weken geleden, dwingen de overheid om de veiling en haar plannen voor de toekomst om inkomsten te genereren uit de verkoop links in de ledematen o schrappen.

Over de mogelijkheid van overnames in India, Rozanov zei fusie- en overname activiteiten niet zorgen momenteel boven. “We moeten kijken hoe we kunnen blijven in India in any way. Ik zie geen deals te zien met een bedrijf tot we duidelijkheid over onze eigen fortuin,” hij werd geciteerd in een ander rapport Economic Times.

Zijn commentaar volgt berichten dat moedermaatschappij Sistema was naar verluidt dicht bij het kopen van een, controlerend belang in de Indiase telco Aircel voor ongeveer 3 miljard US $ eerder dit jaar.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Telco’s, Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice