Single trans-Tasman patent proces goedgekeurde

Nieuw-Zeelandse minister van Handel Craig Foss kondigde vandaag regering goedkeuring aan een enkele applicatie en het onderzoek proces voor het Nieuw-Zeelandse en Australische octrooiaanvragen te implementeren.

Twee afzonderlijke en onafhankelijke patenten zal uiteindelijk worden toegekend en IPONZ en IP-Australië zal elke behouden hun bestaande verantwoordelijkheden voor de verlening of weigering van de octrooien, maar de processen zullen worden gedeeld.

“Single octrooiaanvraag en onderzoek processen zullen de Intellectual Property Office van Nieuw-Zeeland (IPONZ) en IP-Australië in staat om middelen te delen, dubbel werk te verminderen en de administratieve kosten voor de octrooi-onderzoek de resultaten te verbeteren,” zegt Foss.

Rond 5700 aanvragen ingediend bij IPONZ zijn ook het onderwerp van een overeenkomstige toepassing in Australië, zegt hij. Veertig procent van de kandidaten voor te dragen ook dezelfde octrooigemachtigde voor beide toepassingen.

“Met behulp van een online portal gehost op de websites IPONZ en IP-Australië, zal de aanvragers kunnen aanvragen voor octrooibescherming gelijktijdig in Australië en Nieuw-Zeeland, terwijl een enkele onderzoeker beide applicaties op basis van de respectieve wetgeving zal beoordelen,” zegt hij.

De gezamenlijke processen zal betekenen bedrijven kunnen de nalevingskosten te verminderen door het gebruik van een enkele octrooigemachtigde aan beide applicaties te beheren.

Vorige maand, Nieuw-Zeeland geslaagd een nieuwe, octrooien Bill, die effectief verboden softwarepatenten behalve in embedded systemen.

Foss verheugd over de modernisering van de octrooien wet, zegt dat het betekende een “belangrijke stap in de richting van het stimuleren van innovatie in Nieuw-Zeeland”.