Singapore voegt Do-Not-Call ‘vrijstelling’ voor bedrijven met bestaande klanten

[UPDATE] Bedrijven in Singapore kunt nu verder om tekst of faxberichten aan bestaande klanten te sturen zonder eerst contact op met de Do-Not-Call (DNC) Registry, wanneer deze lijst van kracht 2 januari komt.

Het College bescherming persoonsgegevens (PDPC) op donderdag een nieuwe “vrijstelling orde” waarmee organisaties om tekst en faxberichten op gerelateerde producten en diensten te sturen naar klanten met wie zij een voortdurende relatie geïntroduceerd, zonder te controleren of deze klanten had geregistreerd met de DNC.

Een belangrijk kenmerk in het land; Wet bescherming persoonsgegevens, de, DNC Register; bevat de lijst van Singapore consumenten die uit spam reclame-berichten en telemarketing telefoontjes hebben gekozen. Organisaties zullen moeten controleren en te bevestigen het telefoonnummer niet in het register opgenomen voordat ze het nummer voor telemarketing doeleinden kunnen gebruiken. Terwijl de DNC-register van kracht wordt op 2 januari 2014, zullen bedrijven hebben 60 dagen de tijd om de naleving te verzekeren tijdens de eerste zes maanden na operaties van het register, en 30 dagen daarna.

Tot op heden hebben meer dan 350.000 unieke telefoonnummers ingeschreven bij het register, een woordvoerder van het College bescherming persoonsgegevens vertelde de website.

In een verklaring namens de PDPC, Singapore ICT regulator Infocomm Development Authority (IDA) zei dat de nieuwe vrijstelling order geldt niet voor telefoongesprekken, zodat bedrijven zullen nog steeds nodig om te controleren met de DNC register alvorens elke telemarketing telefoontjes.

Zij verklaarde dat de vrijstelling in de erkenning van de klanten die kunnen wensen te blijven ontvangen informatie werd geïntroduceerd, via sms of fax, van bedrijven waarmee zij een voortdurende relatie, hoewel ze met de DNC hebben geregistreerd. Een bank of creditcardmaatschappij, bijvoorbeeld, kan doorgaan met haar bestaande credit-card houders telemarketing boodschappen over aanverwante diensten, zoals een beloning regelingen voor zijn credit-card klanten te sturen.

Ondanks de vrijstelling orde, zijn bedrijven nog steeds verplicht de aanwijzingen in hun tekst en faxberichten over de manier waarop de consument van geen berichten meer kunnen kiezen als hen in staat stellen om dit te doen met behulp van hetzelfde medium waarop de berichten wordt ontvangen bevatten.

Bij opt-out verzoek van de klant, moet de organisatie stoppen met het versturen van dergelijke berichten binnen 30 dagen na ontvangst van het verzoek. Als de bedrijven niet om dit te doen, moeten de klanten van de organisatie te benaderen en te instrueren hun nummers te laten verwijderen. Bij gebreke waarvan zij een klacht in bij de PDPC voor verder onderzoek kan indienen, de PDPC woordvoerder.

“Merk op dat organisaties die niet voorzien of respecteren van een opt-out-mogelijkheid, zoals vereist door de vrijstelling bestelling moet de DNC-register te controleren of het verkrijgen van duidelijke toestemming voor het verzenden van telemarketing berichten aan particulieren. Doet u dit niet een overtreding van artikel 43 van het zou vormen Personal data Protection Act, “vertelde hij de website.

Erop wijzend dat de vrijstelling bevel geldt voor bedrijven met een voortdurende relatie met de klant, zei dat hij een eenmalige transactie zal niet worden beschouwd als een bestaande relatie.

“De vrijstelling order biedt meer flexibiliteit voor organisaties om hun klanten in een minimaal indringende wijze te dienen, en de DNC register adviserende richtlijnen streven om hen op weg te helpen met betrekking tot telemarketing,” zei Leong Keng Thai, voorzitter van PDPC, die ook IDA’s plaatsvervanger chief executive en directeur-generaal van telecommunicatie en post.

De PDPC bracht ook extra adviserende richtlijnen, met inbegrip van de details van de vrijstelling orde en voorbeelden van hoe de DNC bepalingen van toepassing zijn in verschillende scenario’s. De adviserende omvat hoe bedrijven toestemming moet krijgen voor telemarketing, en beschrijft welke informatie telemarketing berichten moeten omvatten zoals identificatie en contactgegevens.

Volgens statistieken van de IDA, Singapore mobiele penetratiegraad vorig jaar was 151,8 procent, terwijl de 3G-abonnementen op bijna 5.540.000 klokte in het derde kwartaal van 2013.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Singapore Do-Not-Call register januari 2014 te beginnen; S’pore wetgeving inzake gegevensbescherming moeten omvatten govt; Zijn kleinere bedrijven meer kans om de gegevens van Singapore bescherming bill schenden?

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer