Singapore: Linux competentiecentrum opgericht

Opgenomen in augustus 1998, IHPC is een onderzoek en ontwikkeling instituut opgericht door de National Science and Technology Board (NSTB). De SMA, twee jaar geleden opgericht, is een ingenieursopleiding partnerschap tussen de VS gevestigde Massachusetts Institute of Technology (MIT), National University of Singapore (NUS) en Nanyang Technological University (NTU).

De Linux competency center, die naar verwachting operationeel te zijn binnen de komende twee maanden zal een platform voor de programmering van cursussen, trainingen en het testen van Linux-cluster technologie.

“Het centrum zal bedrijven aanmoedigen om high performance computing gebruiken voor virtueel product ontwikkeling tot het verbeteren van hun concurrentievermogen en helpen bedrijven het opzetten van Linux-clusters voor engineering en product design,” zei IHPC director voor planning en strategische ontwikkeling Cheok Beng Teck.

Linux clustering is een methode van het opzetten van een groep van Linux-servers met behulp van het gedistribueerd geheugen systeem (DMS). DMS combineert zelfstandig geheugen systemen (nodes) door middel van een bericht doorgeven interconnect (switch), legde Cheok. Deze methode wordt gezegd dat een schaalbaar en gebruikersgestuurde configuratie als het instellen niet afhankelijk van de leverancier.

Volgens Cheok, de S $ 1.000.000 investering omvat hardware overname alsmede de uitvoeringskosten en mankracht.

We rekenen op een herstel van de kosten … dat is op onze kosten. Wij zijn een non-profit organisatie en we zijn hier om de technologische industrie hier te dienen, “voegde hij eraan toe.

Als een lokaal bedrijf vragen om verdere korting, zullen we proberen ze zo laag (een prijs) te geven als we kunnen … maar in het geval van buitenlandse bedrijven, zullen we ze de marktrente in rekening brengen.

Leveranciers van technologie voor dit centrum zijn IBM, die 100 eenheden van IBM e-server X330 draait op Red Hat Linux geleverd, en in Singapore gevestigde eLinux Pte Ltd, die de integratie en implementatie diensten.

Afzonderlijk, IHPC, IBM en de Franse high-end design software maker Dassault Systems wordt verwacht dat zij een memorandum van overeenstemming om het opzetten van een Product Lifecycle Management Competency Center op 10 juli te ondertekenen, zei Cheok. Geen verdere informatie is verstrekt.

TPG geldt om deel te nemen in Singapore mobiel spectrum veiling

VPN verbieden ter bescherming van het auteursrecht discriminerend zijn, zal ondergronds rijden gebruikers

Zelf rijden taxi’s naar gratis ritten in Singapore bieden

Singapore opent lab voor FinTech experimenten

Telco’s, TPG geldt om deel te nemen in Singapore mobiel spectrum veiling, veiligheid, VPN verbod ter bescherming van het auteursrecht discriminerend zijn, zullen de gebruikers ondergronds rijden; Innovatie; Self-rijden taxi’s naar gratis ritten aanbieden in Singapore; Banking; Singapore opent lab voor FinTech experimenten