Server sales surge: IBM aandeel springt; HP top dog; Oracle’s Zon perks

verkoop server bleef surge te midden van een sterke corporate upgrade cyclus. Wereldwijde omzet servermarkt steeg 12,1 procent in het eerste kwartaal tot $ 11900000000 van een jaar geleden, volgens IDC gegevens.

Unit zendingen kwam 1,9 miljoen eenheden in het eerste kwartaal, het tweede hoogste totaal ooit voor de eerste drie maanden van het jaar.

Alle smaken van de servers — volume, mid-range en high-end enterprise — zag winsten. De vraag naar x86-servers bleven sterk en IBM zag winsten voor zijn macht systemen en System z-servers. De wijk was zo sterk voor servers die zelfs Unix servers toonden omzetgroei voor de eerste keer in 11 kwartalen.

Zoals voor het klassement, HP bleef top hond met 31,5 procent marktaandeel met dank aan winst voor de ProLiant en Integrity servers. Dell hield zich vast aan de nummer 3 ter plaatse en Sun unit Oracle’s bleef nummer 4 met 6,5 procent marktaandeel. Cisco had 1,6 procent aandeel.

De grote afhaalrestaurants

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

IBM is stijgende in de high-end markt. Zon unit Oracle is niet een deurmat meer en verhuisdozen;. Cisco hinkte in de “andere” categorie, maar toont kracht in blade servers.

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro