Server-free architecturen, .NET, het verdwijnen IT-afdelingen: top 10 posten voor 2010

We noemen dit blogsite “Service Oriented”, en bestrijken een veel terrein, niet alleen met SOA, maar ook gericht op onderwerpen zoals enterprise architectuur, wolk, data management, IT management, data center activiteiten, business process management en event processing , om er een paar te noemen.

De meest populaire berichten hier op deze blogsite ook loopt het gamma. We hoorden van vele kanten, en hier zijn de top 10 posten die het meeste verkeer voor deze blogsite voor het jaar 2010. Een rode draad doorheen gegenereerd – hoeveel het heeft een bedrijf echt nodig tegenwoordig?

1 Rise of SFA, de ‘server-vrij architectuur:’ Er was een tijd dat de lancering van een ernstige startup nodig ernstige kapitaal. Startkapitaal nodig was voor het inhuren van talent, marketing en promotie, kantoorruimte, en technologie om het allemaal gebeuren. De technologie gedeelte van de vergelijking wordt plotseling afneemt, dramatisch. Dankzij cloud computing en sociale middelen netwerken, het kost nu vrijwel centen veilig te stellen en krijgen de infrastructuur die nodig is up and running om een ​​nieuwe onderneming te krijgen – of het nu een nieuw bedrijf of een deel van een bestaand bedrijf – van de grond.

2 Tien voorbeelden van SOA op het werk, op dit moment: Eigenlijk werden deze case studies hier voor het eerst gepubliceerd in 2006, maar het kan worden aangenomen dat deze implementaties meer terrein hebben gewonnen, genereerde meer key business metrics, en op voorwaarde dat meer leren voor zowel de zakelijke en IT-professionals. Implementaties aangehaald vond plaats bij de NASA, de Harvard Medical School, Starwood Hotels & Resorts, Verizon Communications en Fireman’s Fund. Voor meer voorbeelden van dit jaar, check out mijn vorige post, “Tien voorbeelden van SOA op het werk in 2010.”

3. NET, grote disruptor van het decennium: Deze geroerd nogal wat discussie, als elk onderwerp met betrekking tot Microsoft is waarschijnlijk do..NET en the.NET Framework waren waarschijnlijk net zo storend als open source, in het bijzonder naar de opkomende SOA ruimte, de afgelopen tien jaar. Waarom? Omdat Microsoft bracht servicegerichtheid naar de unserved en achtergestelde deel van de markt die niet konden veroorloven SOA.

4 Microsoft gunste van HTML5 via Silverlight: verslagen: Nog een warme zone met Microsoft in het midden, roeren dingen. Rapporten overvloedig over de nieuwszenders en de blogosfeer dat Microsoft verschuift de nadruk weg van zijn eigen Silverlight rich client-omgeving in het voordeel van HTML5.

5 Een andere mening: Waarom niet als een bedrijf gerund moet worden: Ik ben altijd preken hier dat het moet lopen als een bedrijf, dat is een bedrijf, dus het me gepijnigd om deze te publiceren. Maar ik moet zo veel kanten presenteren van een argument mogelijk te maken. En Bob Lewis maakte een overtuigend argument voor het tegendeel, erop te wijzen dat goed geleide bedrijven te bekijken IT is een strategische partner voor de rest van het bedrijf, “niet een ondergeschikte verdiepingspersoneel inhoud aan het werk verzoeken, terwijl het accepteren van de schuld voor alles proces dat misgaat “en hij zegt, dat het verkeerd is om te bekijken IT-diensten als goederen die kunnen gekocht van een laagste kosten met leverancier -. never mind beveiliging, redundantie en uptime.

6 Top 10 enterprise architectuur trends, die door Forrester: Ik niet in het bezit van het feit dat Forrester is een analist tegen het – in feite zijn sommige van mijn beste vrienden zijn analisten. En, heeft Forrester is nu recht op de top van de SOA-spel voor bepaalde tijd. Forrester geïdentificeerd 15 trends vormgeven van enterprise architectuur, onder leiding van de next-gen BI vorm aan te nemen, business rules verwerking en op beleid gebaseerde SOA verhuizen naar de mainstream, en SaaS en cloud-gebaseerde platforms standaard geworden.

7 Oracle klaagt Google: titanic botsen over Java-platform doemt: Oracle’s Zon acqusition heeft veel interessante fall-out gehad. Een daarvan was de richting van Java en de Java Platform. In het najaar, Oracle diende een inbreuk op het octrooi rechtszaak tegen Google, waarin staat dat Google Oracle’s patenten in verband met het Java-platform-technologie binnen het Google Android mobiele stack heeft geschonden.

8 Cloud computing is beter aan cloud leveranciers, niet bedrijven: Microsoft-rapport: Hoe kan iemand een advies over een verklaring niet zoals dit? En het feit dat iemand in Redmond zei dit? Ze zeggen ook: “De economische voordelen van publieke clouds krijgen zo overtuigend – in het bijzonder in hun vermogen om te gaan met de variabiliteit – dat organisaties binnenkort zal moeite hebben te rechtvaardigen waarom zij hun eigen IT-infrastructuur te handhaven.” Ouch!

9 De verdwijnende IT-afdeling: Double ouch! Dit speelt recht uit het bovengenoemde rapport over waarom bedrijven niet moeten proberen om hun eigen wolken lopen. Meestal is het Gartner dat opkomt met inflammatoire voorspellingen zoals IT-afdelingen weg afsterven. Maar in dit geval was het de Raad van Bestuur dat voorspeld dat in 2015, veel IT-afdelingen zal slechts een kwart van hun huidige omvang, en acht van de tien IT-dollar naar externe dienstverleners.

10 Wachtwoorden, beveiligingsprotocollen meer kosten dan ze besparen, zegt Microsoft-onderzoeker: Oke, het lijkt erop dat Redmond gaf me veel te plaatsen over dit jaar. In dit geval, zij beweren dat de proppen komen met sterke wachtwoorden is een verspilling van tijd – en kan in feite kost meer tijd dan de kosten van een eventuele inbreuk op de beveiliging.

(Photo credit: Wikipedia)

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer, Cloud, Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties