Schotland NHS 24 inspireert telehealth Down Under

Ministerie van Volksgezondheid Nieuw-Zeeland bereidt zich voor om te gaan inschrijving voor een geïntegreerde nationale telehealth service, een kabinet document onthult, en de Schotse NHS 24 service is een belangrijke inspiratiebron.

Nieuw-Zeeland executive gaf het startsein voor de ontwikkeling van het systeem in juni na een nationale telehealth dienst gekenmerkt als een verkiezingsbelofte in 2011.

Een kast paper (pdf) zegt dat de regering streeft naar frontline gezondheidszorg te verbeteren door middel van telezorg en de druk te verminderen op de after-hours eerstelijns gezondheidszorg diensten, zoals ambulances en hulpdiensten departementen.

Het project heeft als doel om meerdere regionale en domein gebaseerde telezorg diensten trekken samen in een geïntegreerd systeem, met inbegrip van de inzet van de smartphone-apps, een symptoom checker en e-mail, web en sms-gebaseerde interactiviteit.

Huisarts en apotheek steun kan aan het systeem na roll-out, die is gepland te gebeuren vóór december 2014 worden toegevoegd.

De krant zegt dat veranderingen in de technologie hebben de consolidatie van de telefoon en web-diensten in andere sectoren ingeschakeld. Gezondheid moet volgen zoals in de Schotse NHS 24 telehealth service, die meerdere diensten verleent vanuit één bron is gebeurd.

De krant zegt dat een NHS 24 model biedt 20% call-center kostenbesparingen naar Nieuw-Zeeland, of $ 12.000.000 per jaar. In tegenstelling, is de verdubbeling van de diensten in Nieuw-Zeeland wat resulteert in lagere bewustzijn van de beschikbaarheid van de dienst, gebrek aan schaalgrootte, belemmeringen voor het delen van informatie over gezondheid en hogere kosten, zegt de krant.

Het project wordt gefinancierd uit binnen bestaande budgetten.

Een verzoek om informatie zal deze maand gevolgd door een verzoek tot het indienen van voorstellen of aanbesteding, in februari 2014 worden uitgebracht.

De nationale telezorg dienst zal gratis voor de gebruiker en beschikbaar zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week.

Vorige week heeft de Schotse regering financierde een nieuw triage systeem te worden gebruikt door NHS 24 om de druk op huisartsen, spoedeisende hulp afdelingen en dringende zorgcentra terug te dringen. De verhuizing maakt deel uit van een drie jaar £ 500m spoedeisende zorg plan.

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro