SAP Schwarz treedt af

SAP John Schwarz, die SAP BusinessObjects unit liep, heeft ontslag genomen. Ondertussen heeft het bedrijf met de naam Gerhard Oswald als chief operating officer in de tweede beheer reorganisatie van de bedrijfsleiding in een week bij SAP.

Op zondag, SAP CEO Leo Apotheker het bedrijf verlaten. Hij werd vervangen door co-CEO Jim Hagemann Snabe en Bill McDermott. Het is een drukke week voor SAP. Dennis Howlett gedetailleerde de play-by-play van ontslag CEO Leo Apotheker op zondag tot Plattner’s conference call maandagochtend.

zie ook: Kan SAP herbouwen vertrouwen en innovatie? SAP: Nieuw leiderschap, hetzelfde oude verhaal? Alle SAP middelen en waarschuwingen.

Onder de laatste bewegende delen (statement)

Van de bewegingen, Schwarz het ontslag is het meest opmerkelijk. Schwarz is lid geworden van SAP via de acquisitie van BusinessObjects. SAP-voorzitter zei dat hij betreurde dat Schwarz, die BusinessObjects goed geïntegreerd, ontslag.

Voor zijn deel, Schwarz zei dat zijn beslissing om te vertrekken “geeft me een kans om een ​​stap terug en na te denken over hoe ik kan blijven bijdragen tot een industrie waarvan ik deel 38 jaar zijn geweest.”

Ook: SAP: Hasso Plattner terug aan het roer. Job no.1: herbouwen vertrouwen

Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar

SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse

Winnaars Aangekondigd voor de SAP HANA Innovation Award

SAP investeert in Vivanda, een food digitalisering, big data bedrijf

Oswald wordt chief operating officer te vervangen Erwin Gunst, die aftrad om gezondheidsredenen. Oswald was belast met SAP service en support geweest. Oswald toegetreden tot de raad van bestuur van SAP in 1996 en heeft een contract dat tot 2011 loopt; Schwarz stapte met onmiddellijke ingang;. Peter Lorenz, executive vice-president van de kleine en middelgrote ondernemingen, is nu een corporate officer. Hij rapporteert aan Snabe en houdt toezicht op Business ByDesign, Business One en Business All-in-One.

SAP: de toekomstige uitdagingen; SAP: Nieuw leiderschap, hetzelfde oude verhaal; SAP verandert leiders:? Tijd voor innovatie; SAP: Apotheker gegaan, co-CEO’s aangesteld; SAP statement

Big Data Analytics; Survey zegt SAP HANA brengt besparingen, en het is waarschijnlijk waar, Big Data Analytics; SAP lanceert HANA-only versie van Business Warehouse, SAP, winnaars bekend gemaakt voor de SAP HANA Innovation Award; Big Data Analytics, SAP investeert in Vivanda, een levensmiddel digitalisering, big data bedrijf