Samsung lanceert Pay in Australië belooft meer ‘value-added’ diensten

Samsung heeft gezegd dat de lancering van de Samsung Betaal in Australië is slechts de eerste van vele diensten met toegevoegde waarde dat het van plan als onderdeel van de service strategie tot stand te brengen.

Elle Kim, vice-president van het hoofd van de global business development voor Samsung Pay, zei tijdens de lancering van de Samsung Betaal in Australië op woensdag het bedrijf van plan verder te gaan dan het aanbieden van klanten de mogelijkheid om gewoon betalen met hun smartphones.

“We willen vervanging van uw portemonnee, we willen verder gaan dan de betalingen, en ga in dingen zoals cadeaubonnen. We hebben ook na te denken over wie we zijn als een bedrijf, en dus, als we praten over het verstrekken van koele betalingsdiensten aanbieden, zijn we al aan het starten nadenken over hoe we alle verschillende dingen die we doen uit de consumentenelektronica-oogpunt van elkaar kan trekken “, zei ze.

In de Verenigde Staten, hebben we deze aankondiging waar er een koelkast waar je spullen kunt bestellen en er zijn betalingen ingebouwd in onze koelkast, zodat we in de toekomst kijken hoe we diensten en betalingen te doen zal verder gaan dan Samsung Pay. Samsung Pay is onze eerste toegang tot ons het recht verdienen om het vertrouwen van onze consumenten.

Kim toegevoegd andere services waarbij het bedrijf van plan om uit te breiden in – terwijl het groeit haar partnerschap ecosysteem – inclusief integratie van klantenkaarten, cadeaubonnen en doorvoer. Ze zei dat het is onderdeel van de missie van het bedrijf om de “meest partner friendly” bedrijf.

Ze merkte Samsung Pay is gebouwd met behulp van near-field communicatie en gepatenteerde technologie van het bedrijf bekend als magnetische veilige overdracht (MST) maakt de betalingen oplossing algemeen aanvaard.

“Als we beginnen met de lancering in verschillende landen, niet alleen willen we de lokalisatie te creëren om ervoor te zorgen dat het aan hun klanten relevant zijn, willen we op een wereldwijde basis te blijven toevoegen van functies. Ik denk dat als alles wat we doen is de tap, zullen de meeste mensen denken ‘Wacht eens even, mijn kaart dat doet’, dus we moeten om erachter te komen hoe om te innoveren en brengen meer waarde aan de consument, “zei ze.

De lancering van de Samsung Betaal in Australië markeert Samsung’s vijfde markt. De betalingen oplossing is al gelanceerd in Korea, de Verenigde Staten, China en Spanje, met Samsung van plan om de functie beschikbaar in Singapore morgen, evenals het Verenigd Koninkrijk, Canada, Brazilië en tegen het einde van het jaar te maken.

Samsung Pay heeft American Express en Citibank genoemd als eerste lancering partners in Australië.

Alan Machet, Citibank Australië cards en consumptieve kredieten managing director, is het besluit van Citibank om samen met Samsung zal verder verbeteren van het bedrijf de digitale aanbod erkend.

“-strategie Van Citi en haar wereldwijde bank consument strategie is om een ​​toonaangevende digitale bank. We denken absoluut Samsung uitgelijnd dat. Het is meer dan alleen een betalingen oplossing. We vinden 80 procent van de credit cards in Australië zijn online verworven, met de helft van die verworven door middel van een mobiele telefoon. Dus we zien meer en meer consumenten gebruiken hun mobiele telefoons om hun leven echt te leven en we denken dat Samsung Pay gaat van belang dat het ecosysteem te zijn, “zei hij.

Ook Nick Alexander, American Express JAPA vice president betaling Consulting Group, is van mening Samsung Pay zal extra gemak voor haar klanten te brengen, in het bijzonder tech-savvy Millennials, die toegang hebben tot Apple Pay rivaal omdat het gelanceerd in Australië in november vorig jaar hebben gehad.

“American Express is uniek nu dat we beschikken over digitale portemonnee aanbod met de twee meest populaire telefoons in de markt in Australië geplaatst. Zoals de lancering partner van Samsung, we zijn er trots op te leiden van de industrie en de oplossing op de markt. Dit betekent dat nu zijn we in staat om een ​​digitale portemonnee mogelijkheid bieden tot 90 procent van onze klanten die zich bezighouden met ons op hun smartphones vandaag, “zei hij.

Alexander voegde eraan toe dat de samenwerking met Apple en Samsung klanten de mogelijkheid om te kiezen welke platform hen past in plaats van dat American Express “dicteren welke telefoon ze moeten gebruiken ‘zal geven.

Kim zei dat de beslissing om te starten met American Express en Citibank voert over van de relatie die de bedrijven al samen hebben wereldwijd, ervoor te zorgen dat Samsung nauw samenwerkt met andere financiële instellingen, waaronder Australië vier grote banken, om te integreren Samsung Pay.

Prasad Gokhale, Samsung Australië IT en mobiele vice-president, echter, verzekerde Samsung Pay is niet ontworpen om te concurreren met banken, maar om ze aan te vullen, ondanks het feit dat banken zoals Commonwealth Bank al over functies zoals loyalty card integratie binnen hun CommBank app.

“Onze filosofie over het werken met de lokale banken is heel simpel. We willen profiteren van wat ze hebben gedaan Als je kijkt naar het werk dat we hebben gedaan met leidingwater en te betalen, hebben we niet gaan en zeggen laten vallen dit of laten vallen dat”, zegt hij genoemd.

Met Samsung Pay in-app-ervaring zullen we harder werken, en dat is waarom het duurt een langere tijd. Het andere wat ik benadrukken is dat er veel legacy-infrastructuur in de plaats in deze markt die moet worden vervangen, en het gebeurt … Dus ik denk dat met onze lokale partners we lijken niet te enige gevechten met hen te hebben , het is zeer complementair en we zijn de uitbreiding van de digitale transformatie door het helpen van de klanten om meer mobiele betalingen te doen op de weg, en we gaan meer CRM om een ​​groter deel van de klanten te brengen.

Volgens Kim, heeft Samsung Pay is ontworpen om de bewegingen mensen zouden door te gaan als zij fysiek hun kaarten werden gehouden uit hun portemonnee te evenaren. Klanten zijn in staat om betalingen uit te voeren door te vegen op hun smartphone om hun credit card te brengen, tot goedkeuring van de betaling via vingerafdrukverificatie en het afluisteren van telefoongesprekken tegen een betaling terminal.

Kim pochte dat het veiligheidsaspect van Samsung Pay is goed beschouwd door Samsung, erop te wijzen dat afgezien van gebouwd op Samsung’s Knox security platform en vertrouwen op vingerafdrukverificatie en tokenisatie, Samsung Pay wordt uitgeschakeld als de smartphone is jailbroken.

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september; mobiliteit; gratis iPhone 7 aanbod van T-Mobile vraagt ​​upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië

Samsung Pay wordt nu ondersteund op de Galaxy S7, Galaxy S7 rand, Galaxy S6, S6 Galaxy rand, Galaxy S6 rand +, en Galaxy Note 5 telefoons.

In april, ANZ Bank trad American Express op de Apple Pay bandwagon. ANZ Bank was de eerste grote Australische bank om de oplossing te zijn 5.000.000 Australische klanten te bieden, zeggen op het moment dat het zou het gemak en comfort, veiligheid en privacy te brengen.

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië