Samsung Galaxy S5: Release datum, geruchten en specs

Met Samsung’s Galaxy S4 nu druk op de rijpe leeftijd van een jaar oud, het is tijd voor een nieuw vlaggenschip – gedacht te worden genoemd de Galaxy S5 – die Samsung zal uitpakken in minder dan een week.

Vorig jaar heeft Samsung ervoor gekozen om de onthullen; Galaxy S4 in New York op zijn eigen evenement in maart, maar dit jaar lijkt het vrijwel zeker dat Samsung de voortgang van de release van de Galaxy S5 een beetje zal brengen, meeliften op de grote jaarlijkse mobiele shindig bekend als Mobile World Congress, elk jaar gehouden in Barcelona.

Hoewel het nog niet bekend wanneer Samsung de Galaxy S5 beschikbaar voor klanten zal maken, het heeft alle, maar bevestigd dat het zal de S5 onthullen aan zijn; ‘Uitgepakt 5’ event volgende week maandag, die live zal worden gestreamd vanuit Barcelona.

Vervoerders zijn al profiteren van de interesse in het apparaat, met O2 Germany lancering van een teaser pagina voor de fans om te registreren om updates te ontvangen over het apparaat uit het rond eind februari. Maar dat neemt niet weg veel meer dan O2 in Duitsland zal de verkoop van het apparaat te geven, en dat het inderdaad de naam S5 zal dragen.

Vorige geruchten gekoppeld de release zo komen zo vroeg als de CES in Las Vegas in januari, maar Chang Dong-hoon, Samsung VP en hoofd van het ontwerp groep, eerst gaf het spel weg, hintte de S5 zou inderdaad zijn debuut op Mobile World Congress.

De S5 debuut komt niet als een verslagen beweren Samsung wil om de telefoon uit te vroeg om te compenseren voor het vertragen winstgroei van de onderneming.

Als de datum nadert, speculatie over de functies van de S5 lijkt te richten op biometrie en het display specs, wat suggereert dat de nieuwste apparaat kan een evolutie in plaats van revolutie, voor het bereik.

Toen Apple besloten om TouchID in de iPhone 5s omvatten vorig jaar, het gehele gebied van biometrische authenticatie kreeg een big shot in de arm, als consumenten en bedrijven zowel begonnen om de mogelijkheden van de technologie te overwegen.

Sommigen zullen misschien Samsung noemen het een copycat voor zijn geruchten opname van een vingerafdruk scanner – net als Apple – op de S5 de home-knop, maar het is waarschijnlijk de hele smartphone-industrie zal beginnen met inbegrip van deze mogelijkheden in een of andere vorm in de nabije toekomst.

Biometrie maken deel uit van de verificatieprotocollen wordt ontwikkeld door de Google-leiding FIDO (Fast IDentity Online) Alliance, die, nu ook Dell, Microsoft, RSA, Lenovo en BlackBerry. Samsung is niet aangesloten bij de alliantie, maar het zou ongetwijfeld een welkome aanvulling zijn als zij doet in de toekomst.

Screenshots gelekt in eind januari, ogenschijnlijk uit een Galaxy S5, bleek het toestel zou komen met een te bevestigen; vingerafdruk in plaats van iris scanner. Maar hoe Samsung de vingerafdrukscanner zou uitvoeren onbekend gebleven, met de industrie-watchers naar voren brengen van de mogelijkheid dat het scherm van het apparaat zou gebruiken om vingerafdrukken te scannen in plaats van gebruik te maken van de TouchID model, waarbij de sensor is te vinden onder de home-knop.

Vandaag de dag, nieuwe lekken suggereren; Samsung volgt Apple op deze weg, door de invoering van de sensor onder de Galaxy S5’s home-knop.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Er zijn een paar verschillen wel. In plaats van een lichte aanraking Op TouchID, zal Galaxy S5 eigenaren moeten de knop verticaal vegen. Ook, zoals TouchID, het betekent niet het einde van PIN codes, terwijl Samsung gekanteld worden met behulp van de technologie om nieuwe manieren om snelkoppelingen te introduceren: bijvoorbeeld door het toewijzen van maximaal acht vingerafdrukken een andere taak met ten minste één uitsluitend gebruikt voor het ontgrendelen van de inrichting.

Een van de hoogtepunten van de Galaxy S4 was de vijf-inch Super AMOLED-scherm dat een resolutie van 1920×1080 aangeboden op 441 ppi. Net als bij de vorige haar Galaxy S releases, zou Samsung worden verwacht dat de specs met zijn volgende model te verbeteren.

Recent ontdekt benchmarks voor een mysterie Samsung apparaat met Android 4.4 KitKat mogelijk wijzen op grote sprongen op de S4-display specs.

De benchmarks aangegeven een apparaat met een 2,560×1,440 resolutie of 2K QHD, die lijken eerdere theorieën over de S5 scherm specs, gebaseerd op plannen van Samsung om apparaten te lanceren dit jaar zo klein als vijf inch met 560ppi displays te ondersteunen. Echter, kon de specs net zo goed voor de Galaxy F in plaats van de S5.

Samsung lanceert diensten onderneming; Vooruitlopend op Galaxy S5, Samsung kranen Phones 4U voor 15 nieuwe dedicated Britse winkels, Vooruitlopend op de S5 lancering, Samsung onthult mid-range Galaxy Core met leer en LTE

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; mobiliteit; Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge over Republic Wireless: Een betere Wi-Fi bellen ervaring

Datum van publicatie

Niettemin is de 560ppi scherm is een van de meest hardnekkige geruchten S5. Deze week, een Nederlandse site gepubliceerd vermeende gelekte screenshots van een diagnostische pagina op het apparaat, die ook wees op een QHD-scherm, die veel groter is dan het scherm ‘QHD’ dat Samsung’s; nieuwe Galaxy Core LTE wordt geleverd met.

De kunststof frame Samsung heeft door middel behouden om de Galaxy S4 heeft geholpen houden het apparaat lichtgewicht zonder ogenschijnlijk nadelige gevolgen voor zijn populariteit. Maar het is een functie die veel fans zou willen zien geruild voor een vervanging van metaal, met name gezien HTC’s verplaatsen naar een aluminium behuizing voor de HTC One en het vermogen van Apple om lichtere telefoons te leveren zonder plastic voor zijn high-end iPhone-model.

Als de geruchten van december hebben gelijk, zal Samsung haar vlaggenschip een premium gevoel met een metalen unibody kader dat het brengt te vergelijken met haar belangrijkste rivalen in de over- $ 600 ontgrendeld markt.

Vinger of eye scanner, knop of het scherm?

tonen

Zal Samsung sloot haar plastic frame voor een metalen behuizing?

Processor, RAM

Android, Tizen, huiden en software

Aan de andere kant, sommige klaagden dat de S3 kunststof behuizing maakte de high-end telefoon voelt goedkope maar Samsung nauwelijks veranderd een ding in het ontwerp en de materialen van de S4’s, dus waarom is er enige twijfel over de vraag of er gedwongen zal voelen nu.

Een andere optie voor het tegenhouden van metaal is als het bedrijf wil een high-end behuizing te reserveren voor een nieuwe premium telefoon. Samsung wordt gedacht te worden vrijgeven van een super-high-end Galaxy F rond dezelfde tijd als de S5, die wordt ook gezegd om te komen met een metalen behuizing, naast een QHD 2K vertoning bij 2,560×1,600 pixels, volgens een recent rapport van Koreaanse nieuwssite ETNews.

Accu?

Hoewel Samsung’s Chang Dong-hoon genoemde “nieuwe materialen” voor de S5, zoals het gebruik van metaal en een flexibel scherm, de executive gestopt heeft concrete details niet verstrekken over de materialen die daadwerkelijk zou worden geleverd met het.

verder lezen

Tot nu toe Samsung heeft niet vrijgegeven een gebogen scherm telefoon met behulp van haar Youm technologie; een markt buiten Korea, en de vraag blijft of de consument zie geen waarde in, dus het zou een interessante zet zijn als het daadwerkelijk om een ​​dergelijke vertoning te zetten in haar vlaggenschip telefoon. Een metalen frame echter lijkt waarschijnlijker toevoeging.

Een andere lekkernij uitgebracht door Samsung die zou kunnen wijzen op verbeteringen in de S5 is de nieuwe 8GB LPDDR4 mobiele DRAM, die zij van plan is om te gebruiken voor zijn premium 4K of UHD scherm smartphones en tablets.

Weddenschappen op dat Samsung zal in ieder geval brengen de S5 in lijn met de 3GB RAM-geheugen op de Galaxy Note 3, die het zou nemen een inkeping uit de S4’s 2GB RAM. Voeg de LPDDR4 en de S5 kon komen met 4GB RAM.

Een andere vraag is of Samsung een Qualcomm-processor zal behouden als het gebruikt in de S4 of te vervangen in de S5 met een eigen bodem Exynos-chip. Hoewel de S4 van 1,9 GHz quad-core processor was een van de hoogtepunten zijn de tijden veranderd en geruchten hebben dat de inspanningen van Samsung op zijn eigen Exynos lijn zal worden ingezet in de S5 naar Apple’s 64-bit processors rivaal in de iPhone 5s en laatste iPads. Tal van rapporten beweren dat Samsung een 64-bits Exynos-chip heeft voorbereid met 8 processorkernen die klaar zijn voor de S5 zal zijn.

Terwijl de fans houden van hardware Samsung’s, enkele – zelfs een eigen leiders – waarderen de softwaremogelijkheden. Net als bij de S4, zou men kunnen verwachten Samsung zet haar traditie van de bundeling van eigen bodem functies zoals airview, Air Gebaren en Smart Scroll in met het apparaat.

Een gerucht functie hoogst onwaarschijnlijk dat een verschijning in de S5 te maken is het Tizen OS, de Linux-gebaseerd besturingssysteem dat Samsung en een aantal andere telecom spelers hebben tijd en energie geïnvesteerd in.

Er waren geruchten begin vorig jaar dat Samsung de S5 met Tizen kunnen verzenden, maar zou het echt bereid om een ​​bewezen formule riskeren door het forceren van fans om een ​​nieuw OS los van Google Play en Google’s suite van apps zijn? Onwaarschijnlijk.

Met meer grunt en een verbeterde weergave komt ook de behoefte aan meer macht. Samsung ruilde de 2,100mAh batterij in de S3 voor een 2,600mAh batterij in de S4, zodat kan worden verwacht dat de bar weer op te wekken met zijn volgende Galaxy versie – een 3,100mAh of hoger zou redelijk klinken.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Hands-on met de Samsung Galaxy S7 Edge op Republic Wireless: Een betere Wi-Fi bellen ervaring