Salesforce onthult ‘customer company’ mantra: Kan het leveren?

Salesforce CEO Marc Benioff schetste een nieuwe visie voor het bedrijf en zijn klanten die meerdere thema’s technologie integreert, bleek uit nieuwe technologieën en zweefde een paar marketing proces ballonnen.

nieuwe haak Benioff voor Salesforce: Word een klant bedrijf. In zijn keynote in New York, Benioff merkte op dat hij bleef terugkomen naar de klant bedrijf lijn te komen na het lezen van een IBM 2012 studie van de bedrijfsleiders. “Ik bleef terugkomen naar het,” zei Benioff.

“Wij zijn ervan overtuigd dat het luisteren als verkoper is het belangrijkste wat je kunt doen. We moeten nog veel meer te luisteren,” zei Benioff.

Het krediet voor IBM door Benioff is opmerkelijk. Waarom? Benioff zojuist onthulde Salesforce Smarter Planet-esque overkoepelende boodschap die zal aanhouden jaar. Umbrella marketing thema’s kunnen gemakkelijk worden ontslagen, maar ze belangrijk. Denk aan de technologiebedrijven die een uber thema missen en hoe ze worstelen om hun troepen en klanten af ​​te stemmen. Nu zal Salesforce gratis te overbruggen in vele aangrenzende markten zolang de klant ergens in het midden van het zijn.

Ook; Salesforce ‘verdubbelt down’ op mobiele, lanceert Service Cloud Mobile; Salesforce.com’s Q4, $ 3000000000 aan jaarlijkse inkomsten op het dek

Hier is het grote plaatje gepraat Benioff’s: De klant revolutie zal samen meerdere thema — locatie, sociaal, cloud en big data bind — en uiteindelijk herdefiniëren van het bedrijf. De bewegende delen die optellen tot bericht Salesforce gaan als dit

Een scepticus zou zeggen dat Salesforce neemt meest actuele tech buzzwords en ze te omwikkelen onder een klant op de eerste mantra die zal worden versterkt met de verkoop van producten. Er is iets aan die te nemen. Maar Benioff is te tikken in een zakelijke thema — elke CXO probeert om opnieuw uit te vinden, op te bouwen van betere relaties met klanten en de groei te stimuleren inkomsten. Gezien de geschiedenis van het aanroepen van de markt bochten en de marketing van de hel van hen Benioff’s — cloud en social enterprise te binnen schieten — u kunt verwachten veel tech bedrijven om te beginnen met gekef over de bouw van rond de klant in een paar minuten.

De keynote werd gepositioneerd als een warming-up act voor Dreamforce in december. Benioff was smaak testen van video’s en de visie van Salesforce. Klinken een beetje als een mix tussen een evangelist, een motiverende spreker en het huwelijk counselor aandringen een paar om betere luisteraars worden, Benioff duwde de klant centraal bedrijf concept.

Benioff zei: “Het is een magische creatieve tijd” waar elk bedrijf een softwareleverancier zal zijn. Met andere woorden, zal elk bedrijf moet de klant centraal te zijn, te luisteren en te verbinden. In de wereld van Benioff, zal elke interactie op een enkel platform en zorgen voor een naadloze customer experience. Ik laat het aan u om erachter te komen welk platform Benioff is wroeten voor (dat zou Salesforce zijn).

mijn take

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sociale, Touch, Local, Big Data, Identiteit; Gemeenschap; Ecosysteem, Cloud; Trust

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september