Salesforce begint golf voor Big Data

Salesforce kondigde een goed uitgangspunt voor big data-analyse afgelopen donderdag met de introductie van Salesforce golf voor Big Data. Maar het is precies dat: een uitgangspunt. Stay tuned voor meer partners, meer big data sanitair en, belangrijker voor klanten, bewezen en herhaalbare use cases.

aankondiging vorige week was alles over big data access, met gratis integraties ingevoerd om de Google Compute Cloud, Cloudera en Hortonworks Hadoop distributies, en applicatie-beheer vendor New Relic. Dat is een behoorlijk indrukwekkende lijst, hoewel de voor de hand liggende hold outs zijn Amazon Web Services en Splunk. Het is een goede gok dat ze zullen toetreden tot de lijst als Salesforce Wave adoptie groeit.

Een Salesforce Wave voor Big Data-analyse, waarin weer en sensor data wordt gepureerd met de klant Bay Area BikeShare’s CRM-gegevens. Constellation Research

Wat je niet hoort veel over ready-to-run was analyses, veel minder iets dat lijkt op toepassingen. Dat is vrij typisch voor de big data ruimte waar de mogelijkheden zijn altijd eindeloos, maar niet erg concreet. Het is aan de beoefenaars om te komen met iets praktisch, betaalbaar en differentiëren.

Er zijn in ieder geval zeer voor de hand liggende thema’s Salesforce-klanten kunnen nastreven

Bij het ontbreken van veel van de real-world customer-use-case voorbeelden (voor nu), zou de boodschap zijn, “als je het kunt dromen, kun je het doen.” Maar de gegevens die u nodig heeft niet op magische wijze verschijnt in Salesforce Wave. We gaan twee personas betrokken aan de achterkant van Salesforce Wave voor Big Data-implementaties te zien: big data types ontwikkelaar en data wranglers. De types ontwikkelaar zal zijn de mensen die de juiste gegevens kunnen spotten diep in deze Google / Cloudera / Hortonworks / New Relic data meren. De gegevens wranglers zal dan curator die informatie in schijfjes van gegevens of aggregaten die in Wave kan worden geladen.

Data curation is waar Salesforce Golf voor Big Data partners Informatica en Trifacta komen. Informatica is, uiteraard, de grootste cloud-data-integratie partner voor Salesforce. Maar deze data munging proces hoeft niet een IT-project zijn. Deze twee leveranciers bieden ook self-service stijl data-blending en transformatie gereedschappen – Informatica Rev en Trifacta respectievelijk – die zijn gericht op analisten en data-savvy zakelijke gebruikers die gegevens voor het laden in Wave kunt bereiden. Zodra deze banen data-verkeer zijn ingesteld, Salesforce zegt dat ze kunnen worden herhaald tot 20 keer per dag, met een bijna-uurlijkse latency die een ander vrij goede start.

Salesforce meer te zeggen over big data later deze zomer, dus het verhaal zal rijker dan de extractie van gegevens en ze in Wave krijgen. We willen dieper en herhaalbare bindweefsel tussen de diverse bronsystemen en Wave te zien. Klanten zullen willen zien bewezen, vuurtoren-customer case voorbeelden en een vorm van beginpunt of blauwdruk voor het bouwen van big data apps.

De applicaties die bedrijven lopen drastisch aan het veranderen, hoewel er ook veel van inertie in het systeem. We kijken naar enkele van de belangrijkste trends – zoals cloud adoptie, mobiliteit, consumerisation en business analytics – die de vormgeving van morgen enterprise software landschap.

De noodzaak voor potentiële klanten – en ook voor alle grote data beoefenaars – is het krijgen van zakelijke leiders die zich bezighouden met de blauwe-sky brainstormen. Zonder goede, vrij lopend en de lopende samenwerking tussen de zakelijke types en die ontwikkelaars en data wranglers, kan een project beginnen te voelen als een old-school data warehousing project, met de eisen van het verzamelen en vertraging verbroken. Zoals mijn collega Holger Mueller opmerkt, de daad van het kiezen van lonten van gegevens of aggregaten uit van die grote repositories verwijdert de mogelijkheid om “te vragen allerlei ‘gekke’ vragen in de jacht op inzicht.”

Holger is een verwijzing naar de flexibiliteit van de schema-on-lezen-analyse, maar het is gewoon niet praktisch om alles in een Hadoop cluster in Wave zetten. De database achter Wave is een eigen NoSQL key-value-store, zodat we snel en flexibel data loading moeten verwachten. Maar van wat we tot nu toe hebben gezien, lijkt de toevallige big data-discovery mogelijkheden aan de big data platform niveau zal blijven.

Salesforce Wave voor Big Data is over het zetten bewezen inzichten in productie in een end-user-toegankelijke gegevens mart in de cloud. Dat is nog steeds krachtig omdat Wave is grotendeels toegankelijk voor iedereen die Salesforce zakelijke gebruikers, natuurlijk, alle mobiele en sociale goedheid die wordt geleverd met Salesforce.

Sales: clickstream’ en andere high-schaal klant-interactie datasets kunnen verkopen verbeteren lead scoring inspanningen; Service:. Met al de discussie over Internet-of-Things mogelijkheden, kunnen we het idee van het toepassen van log en sensor data van de klant niet te missen dienst scenario als predictief onderhoud; marketing:. mobiele data krijgt grote, en het zou nuttig zijn voor marketeers op zoek naar de beste klanten en hopen op responsieve marketing campagnes.

Heeft u een vraag over uw data / analytics strategie? Laten we praten! Neem contact met mij hier.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

MyPOV: goede start, nu voor de tweede golf

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen